Παρουσίαση βιβλίου του κ. Γ. Μαγιάτη

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρης» του Δημαρχείου Σαλαμίνας εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαγιάτη με τίτλο «100 χρόνια θέατρο – Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς 19ου αιώνα- Από 1800 έως 1900» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δωδώνη».

Το έργο αναφέρεται σε έναν μεγάλο αριθμό θεατρικών συγγραφέων εκείνης της περιόδου ανάμεσα στους οποίους συναντάμε τα ονόματα των Μπ. Άνινου, Κ.Λ. Αμηρά, Δ. Βερναρδάκη, Άγγ. Βλάχου, Π. Δημητρακόπουλου, Γ. Καμπύση, Δ. Κορομηλά, Α. Μάτεση, Α. Μωραϊτίδη, Γρ. Ξενόπουλου, Ε. Παντόπουλου, Κ. Χρηστομάνου, Ε. Μουτζάν – Μαρτινέγκου, κ.ά.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Σπυρίδωνα Σοφρά ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο συγγραφικό έργο του κ. Μαγιάτη, τον οποίο συνεχάρη για την προσπάθεια που καταβάλλει και στην αξία του θεάτρου ως παιδαγωγικού μέσου.

Το βιβλίο παρουσίασαν :

  • Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιάννος Λώλος
  • Ο σκηνοθέτης - ηθοποιός - θεατρολόγος κ. Γιάννης Βούρος
  • Ο ποιητής - θεολόγος κ. Παύλος Φήμης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η θεατρολόγος - ηθοποιός - συγγραφέας κ. Μαρία Πορτολομαίου-Λάζου και ο κ.Γιάννης Βούρος ζωντάνεψαν σκηνές από την "Φούστα" του Δ.Βερναρδάκη και τον "Βασιλικό" του Αντ. Μάτεση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Σαλαμίνας Σπυρίδων Σοφράς και Αμπελακίων Μάριος Τραυλός, οι πρόεδροι των Δ.Σ. Σαλαμίνας Κατερίνα. Μικρομάστορα-Νάννου και Αμπελακίων Αθηνά. Μεαγκώφ-Καραγιάννη, οι αντιδήμαρχοι Αμπελακίων Σωκράτης Παπαδημητρίου και Στέλιος Ραπτόπουλος, οι πρόεδροι της ΔΗΚΕΣΑ Θεόδωρος Θεοχάρης και της ΔΕΠΑΝΑΣ Σοφία Καρνέση, οι δημ. σύμβουλοι Σαλαμίνας Μαρία. Λαλούση, Γιάννης Τσαβαρής και Γιάννης Βενετσάνος και Αμπελακίων Άννα Διαμαντίδου, οι πρ. δήμαρχοι Σαλαμίνας Βαγγέλης. Αστράκος και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, ιερείς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Τύπου και πολλοί θεατρόφιλοι φίλοι και αναγνώστες των έργων του Γιάννη Μαγιάτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Σαλαμίνας, τη ΔΗΚΕΣΑ και τον εκδοτικό οίκο «Δωδώνη».

Από το Γραφείο Τύπου