ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ν. ΡΑΠΤΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ .

Την Πέμπτη 9 Απριλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Κος Ν.Ράπτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κος Στάμος Μπακαούκας επισκέφτηκαν την τροχαία και είχαν μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνομιλία σε θέματα αρμοδιοτητός της.

Ο Κος Ράπτης μετέφερε στον Διοικητή Κον Σ.Λάσκο την επιθυμία πολλών κατοίκων όπως το προσωπικό της τροχαίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την μείωση της ταλαιπωρίας των Δημοτών δεδομένου του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στο νησί μας τα τελευταία χρόνια. Το πρόβλημα που, όπως είναι γνωστό, γίνεται εντονότερο τις ημέρες των εορτών και τους καλοκαιρινούς μήνες προβλέπεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο στο εγγύς μέλλον λόγω των αναγκαίων έργων της αποχέτευσης στο κέντρο της πόλης.

Για υποβοήθηση της τροχαίας ο Κος Ράπτης θα προτείνει με επιστολή του στον Δήμαρχο την έγκαιρη διεξαγωγή συσκέψεως για την λήψη των απαραίτητων μέτρων με συμμετοχή του Δήμου, της τροχαίας ,της εταιρείας που έχει αναλάβει την αποχέτευση, τον εμπορικό σύλλογο και άλλους αρμόδιους φορείς.

Από τη μεριά του ο Διοικητής ενημέρωσε τον Κον Ράπτη ότι η τροχαία έχει επαρκή δύναμη σε προσωπικό και μέσα(24 άτομα, 5 περιπολικά και 2 μηχανές) θα προσπαθήσει πολύ και ιδιαίτερα στα σημεία αιχμής, όπως έξω από το Ι.Κ.Α, την Εθνική ,την Εμπορική τραπεζα κ.τ.λ .Επίσης θα υπάρχει μέριμνα και στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, ανέφερε δε ότι τα θανατηφόρα παρουσιάζουν σημαντική μείωση σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ο Κος Ράπτης υπέρμαχος των προληπτικών μέτρων υπενθύμισε το πρόβλημα της επικινδυνότητας των δρόμων στα σημεία έξω από τα σχολεία και ιδιαίτερα των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Α. Παπανδρέου όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός σχολείων. Εκεί είναι απαραίτητη η παρουσία της τροχαίας και ιδιαίτερα κατά την άφιξη και την αναχώρηση των μαθητών από το σχολείο. Το θέμα είναι σοβαρό και θα προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να απαγορευθεί η κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων σε συγκεκριμένες ώρες το πρωί και το μεσημέρι τις καθημερινές ημέρες της σχολικής περιόδου στους παραπάνω δρόμους.

Τέλος στις δυσχέρειες που υπάρχουν, σημαντικές κρίνονται η καταπάτηση των πεζοδρομίων, η έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης ,και στην περιοχή των Παλουκίων καθώς και η έλλειψη διαγράμμισης σχεδόν σε όλους τους δρόμους του νησιού. Ο Κος Ράπτης και ο Κος Μπακαούκας θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Γραφείο τύπου Υποψηφίου Δημάρχου Ν. Ράπτη.