Θα "σπάσει" ταμεία η καταστροφή του κόσμου το 2012

Είναι σίγουρο ότι κάποιος από τους γνωστούς σας θα σας ενημερώσει για το τέλους του κόσμου που πρόκειται να συμβεί το 2012. Όσο επιφυλακτικός να είναι κανείς σε τέτοιες φήμες και δοξασίες δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος, ιδιαίτερα με το πάθος με το οποίο οι φορείς της αλήθειας διαδίδουν αυτές τις φήμες . Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, παραθέτουν μια σειρά ενδείξεων και αιτιών που συνηγορούν στην καταστροφής του κόσμου μας. Έχω γίνει και εγώ δέκτης όλων αυτών των ιστοριών, αν και πάντα μου προκαλούσαν γέλιο όλες αυτές οι ιστορίες συνωμοσίας και τρομολαγνείας, και πάντα αισθανόμουν μια αμηχανία όταν με τόση πίστη και ζήλο οι "προφήτες" της αλήθειας μου εκθεταν τα επιχειρήματα τους. Όμως ούτε αστρονόμος είμαι ούτε μελετητής των ημερολογίων των Μάγια για να μπορέσω να αντικρούσω τα "επιχειρήματα" τους Έτσι εχθές το βράδυ ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση όταν σε ένα blog με αφορμή το παρακάτω βίντεο είδα ένα post που ανέτρεπε όλα τα ψευτοεπιχειρήματα και επιπλέον έδινε μια σαφή εξήγηση των συμφερόντων που εξυπηρετούν αυτές οι φήμες.

Το συγκεκριμένο post αναφέρει τα εξής:
  • το ημερολόγιο των Μάγια δεν λήγει το 2012
  • ο ήλιος δεν παρουσιάζει μέγιστο της δραστηριότητας του το 2012
  • καμία σύνοδος πλανητών δεν προβλέπεται για το 2012
  • και τέλος δεν υπάρχει κανένας άγνωστος πλανήτης με το όνομα Nibirus
Σε ότι αφορά το βίντεο το IHC (Ιnstitute of Human Continuity) δηλαδή το ινστιτούτο για την ανθρώπινη επιβίωση, διαφημίζει οτι μπορεί να σας εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες επιβίωσης από τον τρομερό κίνδυνο που ελοχεύει για την ανθρωπότητα το 2012
Δέν μπορεί όμως κανείς να κρύψει την έκπληξή του όταν στην αρχή του βίντεο βλέπει το σήμα της Columbia Pictures ούτε επίσης ότι το βίντεο έχει copyright Sony Pictures.
Γίνεται λοιπόν φανερό ότι όλο αυτό το σενάριο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα διαφημιστικό τέχνασμα που προετοιμάζει το έδαφος για την εμπορική επιτυχία άλλης μιας ταινίας που ως θέμα θα έχει την καταστροφή του κόσμου. Άλλωστε το προηγούμενο υπάρχει με την ταινία "Αρμαγεδών"
Όλη η ανάρτηση βρίσκεται στην διεύθυνση:http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2009/08/28/disastrous-commercial/