Με σχόλια ή χωρίς;

Η λειτουργία του συγκεκριμένου blog, και αναφερόμαστε στο SALAMINA-PRESS, δεν μας αποφέρει κανένα όφελος ούτε οικονομικό ούτε πολιτικό ούτε κοινωνικό. Απόδειξη αυτού είναι η ανωνυμία μας. Αν θέλαμε να αποκομίσουμε κάποιο προσωπικό όφελος δεν θα είχαμε blog αλλά εφημερίδα. Σκοπός μας ήταν και παραμένει η άμεση ενημέρωση όσων ζουν στο νησί και επιλέγουν ως μέσο το internet. Θεωρούμε ότι με το blog καλύπτουμε το χρονικό κενό που δημιουργεί η μηνιαία ή η δεκαπενθήμερη κυκλοφορία του τοπικού τύπου. Επιπλέον τα blogs δίνουν βήμα σε όσους πολίτες δεν είχαν τρόπο μέχρι σήμερα να εκφράσουν τις απόψεις τους ή τις παρατηρήσεις τους. Παρ' όλα αυτά αναγνωρίζουμε ότι η ανωνυμία όταν στρέφεται με συκοφαντικό ή υβριστικό τρόπο και στοχευμένα εναντίον ενός προσώπου είναι αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική Αν και για το τι είναι δεοντολογικό ή αντιδεοντολογικό στη λειτουργία των blogs γίνεται πάρα πολύ συζήτηση τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για το λόγο αυτό, εμείς προσπαθούμε να μένουμε στη παράθεση των γεγονότων και να παρουσιάζουμε όσο το δυνατόν τεκμηριωμένες τις απόψεις μας.
Το πρόβλημα δημιουργείτε στα σχόλια, τα οποία πολλές φορές αποτελούν πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αναρτήσεις που δεν έχουν σχέση με τα δημοτικά δρώμενα οι οπαδοί των υποψηφίων δημάρχων μετατρέπουν το χώρο των σχολίων σε πεδίο μάχης χρησιμοποιώντας γηπεδική φρασεολογία. Εμείς ως διαχειριστές βρισκόμαστε στο δίλημμα να επιτρέπουμε ή όχι τη χρήση σχολίων; Στη μία περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε σε αντιδικία με κάποιους που θίγονται ή θεωρούν ότι θίγονται από τα σχόλια(που τελικά μπορεί να προέρχονται και από τους ίδιους), ενώ στην άλλη να κατηγορηθούμε ως λογοκριτές.
Επειδή αυτό το blog λειτουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και με τη δική σας συνδρομή, θα θέλαμε τη γνώμη σας στο αν πρέπει να επιτρέπεται η χρήση των σχολίων ή όχι.