Γιατί στη Σαλαμίνα όλα είναι επιφανειακά;


φωτο από το egialos.blogspot.com

"Δυστυχώς παιδιά στη Σαλαμίνα τα πάντα πουλούνται και εξαγοράζονται στο βωμό του κέρδους, πλουτισμού σε βάρος των παιδιών μας του περιβάλλοντος και της Κληρονομιάς μας. Σε όσα μέρη που έχω γυρίσει υπάρχει Πολιτισμός κουλτούρα και Δήμοι και κοινότητες προσπαθούν να αναδείξουν τον τόπο τους.

Γιατί στη Σαλαμίνα όλα είναι επιφανειακά; Γιατί δεν υπάρχουν Δήμαρχοι με κύρος αξιοπρέπεια και πατριωτισμό ώστε να είμαστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απανταχού υπερήφανοι για αυτό το δοξασμένο νησί το οποίο αναφέρετε σε όλα τα βιβλία του κόσμου ? Αισθάνομαι απογοητευμένος και προδομένος . Πιστεύω ακόμα ότι ίσος κάποια πράγματα αλλάξουν και νέοι άνθρωποι με αγάπη για τον τόπο τους θα αναγεννήσουν τη Σαλαμίνα.

Κατά τα άλλα φιέστες, Λατομεία , Σκουπίδια, πληρωμένος τοπικός τύπος , θεατρινισμοί κάθε 29 Σεπτεμβρίου για δήθεν γιορτή - παρωδία των Σαλαμινίων - ξεπούλημα του Τύμβου με μαριονέτες Δημάρχους Πολιτικούς και Νομάρχες να μας ξεφτιλίζουν κάθε χρόνο με δήθεν υποσχέσεις και μισόλογα αφού δίπλα στη γιορτούλα τους γίνονται αμμοβολές , σκουπίδια, κατεστραμμένα πλοία και μια ξεχασμένη Ιστορία στο βούρκο .

Είμαι υπερήφανος που είμαι Σαλαμίνιος. Είμαι Υπερήφανος που κατοικώ σε αυτό το Νησί. Ντρέπομαι όμως πολύ... Πάρα πολύ

Σας ευχαριστώ
Πέτρος"

3/9/09
12:34

Από σχόλιο στο salamina-press