Αναβλήθηκε το θέμα της Κυνοσούρας

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας το σχόλιο που έγινε στο Salamina-Press από τον Περιβαλλοντικό Όμιλο Σαλαμίνας σήμερα στις 13:59 σχετικά με την αναβολή του θέματος της Κυνοσούρας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης με το Δήμαρχο Σαλαμίνας Σπύρο Σοφρά, τον διαβεβαίωσε τόσο προφορικά όσο και στη συνέχεια εγγράφως ότι το θέμα της Κυνοσούρας έχει εξαιρεθεί από τα προτεινόμενα κατά την αυριανή σύσκεψη του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου Πειραιά.
Στο έγγραφο που απέστειλε προς το Δήμο Σαλαμίνας, ο κ. Ανωμερίτης ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο, όπως τονίζει, δεν έχει γίνει καν διαβούλευση ακόμη σε υπουργικό επίπεδο, είναι εντεταγμένο και συνδεδεμένο με τα έργα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά και όχι με το γενικό Αναπτυξιακό Πειραιά. Και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, καταλήγει προτείνοντας να συζητηθεί το θέμα με τους αρμόδιους του Δήμου την επόμενη εβδομάδα σε σύσκεψη στον ΟΛΠ, που θα οριστεί από κοινού.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, είναι προφανές ότι δεν έχει αντικείμενο η προγραμματισμένη για αύριο μετάβασή μας στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στον Πειραιά. Είναι επίσης προφανές ότι η πρώτη μάχη κερδήθηκε. Πετύχαμε κατ΄ αρχήν ν΄ αναβληθεί το θέμα και στη συνέχεια να μας ακούσουν. Ο αγώνας όμως δε σταματά εδώ. Θα συνεχιστεί, μέχρι η Πολιτεία ν΄ αναγνωρίσει στη Σαλαμίνα το δικαίωμα της ανάπτυξης και της διατήρησης της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο. Επιβάλλεται να εξακολουθήσουμε να είμαστε ενωμένοι και σε συνεχή επαγρύπνηση.