Περιμένουμε υπεύθυνες απαντήσεις.


1. Στις αρχές του 2010 με απόφαση του Υπουργείου είχε απαγορευτεί η διέλευση βαρέων οχημάτων από την προβλήτα Φανερωμένης- Περάματος(Ν.Πέραμοος) αφού μάλιστα είχαν γνωμοδοτήσει υπέρ του κλεισίματος και το Λιμενικό και τα κλιμάκια μηχανικών της Νομαρχίας. Ο λόγος ήταν ο κίνδυνος κατάρρευσης της προβλήτας στην πλευρά της Πάχης λόγω μεγάλου ρήγματος που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Σήμερα ή μάλλον εδώ και μερικές ημέρες επιτράπηκε ξανά η διέλευση των βαρέων οχημάτων, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία εργασία και καμία νέα μελέτη στατικότητας της προβλήτας. Αμέσως μετά την αναστολή απαγόρευσης το πρόβλημα φαίνεται να εντείνεται. Εύλογο είναι λοιπόν, όλοι να αναρωτιόνται ποιος είναι αυτός που παίρνει τη ευθύνη και επιτρέπει την διέλευση των φορτηγών σε μια προβλήτα που οι ίδιοι οι υπεύθυνοι φορείς είχαν κρίνει ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ. Το θέμα είναι μείζονος σημασίας γιατί πιθανή κατάρρευση της προβλήτας θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και μερικό αποκλεισμό του νησιού. Επίσης είναι φανερό ότι η εντολή για την επαναχρησιμοποίησή της προβλήτας άπτεται των τοπικών αρχόντων ( εμπλεκόμενοι Δήμοι και Νομαρχίες) και ανάγεται σε υπόθεση διαφθοράς σε ανώτερο επίπεδο .

2. Εκτός λειτουργίας είναι από την Κυριακή του Πάσχα η πορθμειακή γραμμή Μέγαρα – Σαλαμίνα, εξαιτίας καθίζησης της προβλήτας (N. Περάμου).

Η προβλήτα είχε εμφανές πρόβλημα γι αυτό είχε απαγορευτεί η δίοδος μεγάλων φορτηγών. Μετά από πιέσεις δύο Σαλαμίνιων επιχειρηματιών δόθηκε άδεια να περνούν τα φορτηγά τους και αυτό είχε σαν αντίκτυπο την κατάρρευση της προβλήτας.

α. Ποιός εισηγήθηκε την άρση απαγόρευσης διέλευσης των φορτηγών?

Β. Ποιός μηχανικός διέγνωσε ότι η προβλήτα δεν έχει πρόβλημα και μπορούν να περνάνε τα φορτηγά?

γ. Ποιός αποφάσισε την άρση απαγόρευσης διέλευσης των φορτηγών?

δ. Ποιος αναζητεί τους υπεύθυνους της απίστευτης ταλαιπωρίας των πολιτών.

Περιμένουμε υπεύθυνες απαντήσεις, σαυτό το μεγάλο σκάνδαλο।


από Π.Κ