Ο Α.Σ.Ε.Σ. γιόρτασε την ημέρα του περιβάλλοντος

Με θέμα το περιβάλλον, 85 παιδιά από όλα τα Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Σαλαμίνας και Αμπελακίων συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΣΑ και τη ΔΕΠΑΝΑΣ. Τα έργα των παιδιών εκτέθηκαν στην αίθουσα «Δ. Μπόγρη» με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου.
Με την έναρξη της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Σαλαμίνας Ασημίνα Μπούτση – Σπηλιοπούλου παρουσίασε το ταχύρρυθμο εικαστικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα παιδιά, εξηγώντας ότι η πρωτοβουλία του ΑΣΕΣ έχει σαν στόχο να σταλεί από τα παιδιά μας ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για τις κλιματικές αλλαγές που συντελούνται στον πλανήτη και τονίζοντας ότι κάθε τέτοια δράση θα πρέπει να μας αφορά όλους γιατί η προστασία του περιβάλλοντος έχει ανάγκη και τη δική μας συμβολή. Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΣ Κων/νος Μαριδάκης μίλησε για τη φύση και το περιβάλλον, ενώ ακολούθησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων που απεικόνιζαν τη θεά Δήμητρα σε όλους τους συμμετέχοντες και βράβευση των 20 καλύτερων έργων.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Σαλαμίνας Δ. Μπακαούκας, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΣΑ Θ. Θεοχάρης, ο δημ. σύμβουλος Αμπελακίων Γ. Φιλιάγκος, ομάδα της θεραπευτικής κοινότητας «Νόστος», διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν κ.ά.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος έχει να επιδείξει ευρεία δράση σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον (αγορά και διάθεση κάδων και στους δύο δήμους, ίδρυση Επιτροπής Περιβάλλοντος, καθαρισμός εκατέρωθεν κεντρικών λεωφόρων, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, κλπ).