ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η διοίκηση του Ε.Π.Ο.Σ., αγανακτισμένη από το ξεκίνημα και της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, θέλει να αναφέρει τα εξής :

 Την κατάσταση που επικρατεί στο Δ. Γ. Αμπελακίων  ευτυχώς την γνωρίζει όλος ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς, αλλά δυστυχώς την αγνοούν οι υπεύθυνοι του Δήμου. Κατασκευάστηκε επί θητείας του νυν δημάρχου, αποτελώντας ένα πολύτιμο έργο για τη νεολαία του νησιού, αλλά αφέθηκε στην τύχη του- παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του εκάστοτε φύλακα -και χωρίς ίχνος συντήρησης. Κάθε χρόνο είναι 4 με 5 μήνες  κλειστό για τις ομάδες και ανοίγει την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 Τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, τον υποκαθιστά ο Αντιδήμαρχος Αμπελακίων κ. Ραπτόπουλος Στέλιος, που όντας μέλος του Δ.Σ. του γειτονικού σωματείου εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Τελευταίο παράδειγμα είναι η μονομερής παραχώρηση στη γειτονική Ακαδημία ωρών προπόνησης Σαββατοκύριακα, μέρες όπου διεξάγονται επίσημοι αγώνες. Άξιος συμπαραστάτης σε αυτές τις ενέργειες είναι ο φύλακας του γηπέδου.
 Πέρσι ενημερωθήκαμε ότι με την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος το γήπεδο θα κλείσει πάλι, για γενική αναμόρφωση του αγωνιστικού χώρου, τόσο βιαστικά, που αναγκάστηκαν τα τμήματα υποδομής του συλλόγου να συνεχίσουν σε γήπεδα 5Χ5 τις δραστηριότητες τους. Χαρακτηριστικό δε είναι, ότι η ομάδα μας την προηγούμενη χρονιά δεν πραγματοποίησε ως γηπεδούχος, ούτε έναν φιλικό αγώνα, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ!
 Φέτος τα τμήματα υποδομής του συλλόγου ξεκίνησαν τις δραστηριότητες τους πάλι σε γήπεδα 5Χ5 με συνέπεια την ταλαιπωρία των γονέων. Η αντρική ομάδα για άλλη μια χρονιά, προσπαθώντας να κάνει προετοιμασία, έγινε περιοδεύων θίασος. Αποκορύφωμα ήταν να δώσει τον αγώνα Κυπέλλου με το Νέο Ικόνιο εντός έδρας στο γήπεδο του Κορυδαλλού!
 Παράλληλα η οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια του συλλόγου από την εκάστοτε δημοτική αρχή είναι ανύπαρκτη και εξαντλείται στην παραχώρηση της αίθουσας  συνεδριάσεων του Δήμου μια ή δυο φορές το χρόνο.
 Τα παραπάνω συμβαίνουν σε ένα σύλλογο με πρότυπα τμήματα υποδομής, ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Π., που ήταν η ανώτερη από κάθε άλλο ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σύλλογο της Σαλαμίνας!
Μήπως ο σύλλογος μας πρέπει να προσχωρήσει σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό για να υπάρξει ισονομία
 Τελικά κύριοι αποφασίστε ,επιθυμείτε την πρόοδο της αθλούμενης νεολαίας του νησιού ή όχι