Ξεκινά η αποχέτευση στον Άγιο Νικόλαο

Κατακυρώθηκε το έργο και ξεκινά σε λίγες μέρες η επέκταση του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης στον Άγιο Νικόλαο. Η δημοτική αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες αυτής της περιοχής, τους οποίους σε μεγάλο βαθμό η αρχική μελέτη είχε αποκλείσει, προχώρησε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου μέσα από τη Δημαρχιακή Επιτροπή στην κατακύρωση του έργου σε μειοδότη ύστερα από κλειστό διαγωνισμό.



Συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο του 2010 ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε πρόταση για επέκταση του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Για το τμήμα αυτό του δικτύου, που θα κατασκευαστεί με το σύστημα αναρρόφησης με πολύ χαμηλότερο(4 – 5 φορές) κόστος από το βαρυτικό σύστημα, κλήθηκαν δύο εταιρίες με εμπειρία σε έργα αναρρόφησης και στις 14.9. έγινε ο διαγωνισμός και κατακυρώθηκε το έργο. Σε 15 – 20 ημέρες υπολογίζεται να υπογραφεί η σύμβαση, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή της.
Η επέκταση αφορά τμήμα του Αγίου Νικολάου που δεν συμπεριλαμβανόταν στη μελέτη που εγκρίθηκε από το Ταμείο Συνοχής, από την οδό Μουσών μέχρι το τέρμα της οδού Αιγίνης (περνά δηλαδή το 1ο Δημοτικό και φτάνει μέχρι τέρμα, λίγο μετά το πηγάδι του Μπακοθανάση).
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη σταλεί και εγκριθεί από την ΕΥΔΑΠ οι τεχνικές μελέτες που αφορούν επεκτάσεις του δικτύου και σε άλλα σημεία του κέντρου της Σαλαμίνας (Ρήγα Φεραίου, Α. Δημητρίου, Μ. Αλεξάνδρου, Αιγαίου) καθώς και στις περιοχές Αγ. Μαύρα και Τσάμη (Νικ. Πλαστήρα).
«Στόχος αυτής της δημοτικής αρχής είναι η αποχέτευση, αυτό το έργο ζωής, να επεκταθεί σιγά σιγά και να πάει σε κάθε γωνιά της Σαλαμίνας. Ήδη ό,τι υποσχεθήκαμε στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου στο χρόνο που το υποσχεθήκαμε το κάνουμε πράξη. Το ίδιο θα συμβεί με κάθε περιοχή που δεν συμπεριλαμβάνεται στην αρχική μελέτη» τονίζει ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς.