ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ

Σύσκεψη όλων των υποψηφίων του συνδυασμού «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική» έγινε την Κυριακή 17 οκτωβρίου στον χώρο @rouf στον Κεραμεικό. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα μεγάλης σύμπνοιας, αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας. Στις εργασίες προέδρευσε ο Δήμος Τσακνιάς, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την οργανωτική εισήγηση έκανε ο Γρηγόρης Δεμέστιχας και την πολιτική ο Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Κεντρικά πολιτικά χαρακτηριστικά του εγχειρήματος μας είναι:
Πρώτο: Ούτε επιχειρούμε να πείσουμε ούτε να πιέσουμε την κυβέρνηση. Ζητούμε να φύγει αμέσως. Ή, για να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό και σαφές σύνθημα που ακούστηκε σε νεανική διαδήλωση, προς τον Γ. Παπανδρέου λέμε: «Δεν σε θέλει ο λαός, παρ΄ την τρόικα και μπρος».
Δεύτερο: Αιτία και αφορμή της σημερινής κατάστασης είναι το δημόσιο χρέος. Ο λαός δεν είναι συνένοχος. Για να χρησιμοποιήσω πάλι ένα σύνθημα «Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε». Εξέταση ενός ενός δανείου χωριστά. Παραγραφή του τεράστιου όγκου τους που προέρχεται από μαύρες συναλλαγές, τοκογλυφία, διεφθαρμένες εξοπλιστικές συμβάσεις.
Τρίτο: Διεκδικούμε την ανάδειξη της «Ελεύθερης Αττικής» στην περιφερειακή αρχή. Θα τηρήσουμε τη συνταγματική νομιμότητα και όλα τα δικαιώματα και ελευθερίες του λαού που αυτή εγγυάται. Θα «παρανομήσουμε» όμως συνειδητά και συστηματικά απέναντι στη νομοθεσία της τρόικα και του μνημονίου. Ναι, από αυτή την άποψη θα είμαστε περιφερειακή αρχή «παρανόμων». Κονδύλια που προορίζονται για το οικολογικό έγκλημα του ΧΥΤΑ του Γραμματικού εμείς θα τα χρησιμοποιήσουμε για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Δεν φοβόμαστε ούτε την απειλή της καθαίρεσης ούτε της φυλακής. Γιατί δεν θα είμαστε εμείς, αλλά η κοινωνία που αυτοπροστατεύεται».
Αθήνα 17.10.2010