ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!

"Οι πυροσβέστες της Σαλαμίνας είναι οκνηροί, τεμπέληδες και ανίκανοι να διαχειριστούν κρίσεις!!!", αυτό αναφέρει η άνευ προηγουμένου, εξοργιστική, αηδής, συκοφαντική, ανυπόστατη και παντελώς αναίσχυντη καταγγελία που κατατέθηκε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαλαμίνος, εναντίον των Πυροσβεστών Σαλαμίνας!!!!!!!!!!!

Αγαπητοί Συνδημότες,

Εκλεκτοί φίλοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου του νησιού μας, βρισκόμαστε μπροστά σε μια απίστευτη καταγγελία του Συλλόγου του Αγ. Λαυρεντίου που κατασυκοφαντεί το έργο των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων της Σαλαμίνας!

Κατ' αρχήν, για να αισθάνεστε ασφαλείς, θέλω να σας ενημερώσω ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαλαμίνας, από το 1998 μέχρι σήμερα, το στελεχώνουν επαγγελματίες Έλληνες Πυροσβέστες. Πυροσβέστες που ως γνωστόν στο Πανελλήνιο, με την αυταπάρνηση, τους δεκάδες νεκρούς τους που έχουμε θρηνήσει, και το έργο τους φυσικά, έχουν κερδίσει τη συμπάθεια του Ελληνικού Λαού και φυσικά της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού μας.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαλαμίνας, έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, και με τους δύο δήμους του νησιού μας, το δασονομείο, την Ελληνική Αστυνομία Σαλαμίνας, την Τροχαία, το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και ιδιαίτερα το Πυροσβεστικό τμήμα του Ναυστάθμου σε όλες ανεξαιρέτως τις πυρκαγιές του νησιού μας. Επίσης, ήταν πάντοτε ανοιχτό, σε όλους τους εθελοντικούς φορείς και συλλόγους, όπως ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, ο ΟΕΕΣΣ κτλ.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος Αγ. Λαυρεντίου, αποτελεί μοναδική εξαίρεση - και ίσως καλύτερα θα έπρεπε να πούμε τα δύο αυτά μέλη του Δ.Σ. - διότι αδυνατώ να πιστέψω ότι οι κάτοικοι του Αγ. Λαυρεντίου, που όποτε μας χρειάστηκαν άμεσα ήμασταν μαζί τους, έχουν αυτή την αθλιότατη εικόνα για τους πυροσβέστες στη Σαλαμίνα.

Προβληματιζόμαστε για τους λόγους αυτής της επίθεσης και μένουμε έκπληκτοι, διότι από τα στατιστικά στοιχεία του ΑΠΣ (Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος) αλλά και από γενική ομολογία, είχαμε μια επιτυχημένη πυροσβεστική χρονιά το 2010 για το νησί μας, κάτι που το καταφέραμε με πολύ προσπάθεια και με την αρωγή όλων των φορέων και των κατοίκων του νησιού μας.

Μπροστά σ' αυτή την κατάφωρη αδικία, ΖΗΤΑΜΕ από τους δύο νυν δημάρχους του νησιού καθώς και από τους υποψηφίους Δημάρχους να πάρουν θέση και να στηρίξουν το έργο των Πυροσβεστών που γίνεται με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, και το οποίο επιτελείται πάντα με την αγαστή συνεργασία με όλες τις διοικήσεις των δύο δήμων (Αμπελακίων και Σαλαμίνας) από το 1998 μέχρι σήμερα.

Σκοπός μας είναι και έχει πάντοτε υπάρξει, η διάσωση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους από κάθε φυσική και τεχνολογική καταστροφή.

ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗ! ΩΣ ΕΔΩ!
Αφήστε την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήσυχη να επιτελέσει το έργο που της έχει αναθέσει η επίσημη πολιτεία.

Καλούμε ιδιαίτερα, τον Υποψήφιο Δήμαρχο Κο Γιάννη Τσαβαρή να πάρει θέση επί του θέματος, δεδομένου ότι ο Κος Μαθιόπουλος - ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων - είναι μέλος του Συνδυασμού του, και να μας απαντήσει στα εξής:
1) Γνωρίζει την καταγγελία;
2) Αν τη γνωρίζει, ασπάζεται τις θέσεις του Κου Μαθιόπουλου ότι "οι πυροσβέστες είναι οκνηροί και τεμπέληδες";
3) Τώρα που τις γνωρίζει, τι σκέφτεται να πράξει; Θα καταδικάσει τις θέσεις και θα καλέσει τον Κο Μαθιόπουλο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ανυπόστατες και αναπόδειχτες καταγγελίες του, ή σιωπηρά θα υποστηρίξει και αποδεχτεί τις θέσεις αυτές;
4) Ποιά είναι η θέση του για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαλαμίνας και την προσφορά των πυροσβεστών στους κατοίκους του νησιού και των δύο δήμων μέχρι σήμερα;

Επίσης, ζητάμε από την Ομοσπονδία Εκπολιτιστικών Εξωραϊστικών Συλλόγων Σαλαμίνος (ΟΕΕΣΣ) και τον Πρόεδρό της Κο Νίκο Ευθυμίου, να τοποθετηθεί δημοσίως για τα καταγγελλόμενα, έτσι ώστε αφού λάβει γνώση να μάθουμε τι θα πράξει για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος των επαγγελματιών Πυροσβεστών Σαλαμίνος.

Κύριοι Καταγγέλλοντες,
φρονούμε ότι σοφότερο θα ήταν για εσάς να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εξωραϊσμό και τον εκπολιτισμό της όμορφης περιοχής του Αγ. Λαυρεντίου όπως και είναι ο σκοπός της ίδρυσης του Συλλόγου σας.
Η Ένωσή μας (Ένωση Πυροσβεστών - Αρχιπυροσβεστών -Πυρονόμων Αττικής), επιφυλάσσετε, ανεξάρτητα από το τι θα πράξει το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, να κινηθεί νομικά εναντίον σας εκτός κι αν ζητηθεί δημόσια συγγνώμη δια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου του νησιού μας για τις συκοφαντικές κατηγορίες εις βάρος των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαλαμίνος.

Καλούμε θερμά τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο να σταθεί δίπλα μας και να μας δώσει το βήμα, έτσι ώστε να φάνει το μέγεθος της συκοφαντίας αυτής στους συνδημότες μας, από την ανυπόστατη καταγγελία αλλά και η απάντηση των εργαζομένων δι' εμού του Αντιπροέδρου της Ένωσης Πυροσβεστών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων τα ΜΜΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Επισυνάπτουμε και την καταγγελία προς γνώση του μέσου σας, η οποία σημειωτέον δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου εξερχομένου εγγράφου από το Σύλλογο Αγ. Λαυρεντίου, όπως θα έπρεπε να έχει η αλληλογραφία ενός Συλλόγου με μια Δημόσια Κρατική Υπηρεσία.

Μετά τιμής,
Κώστας Τζοβάρας
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών - Αρχιπυροσβεστών - Πυρονόμων Αττικής (ΕΠΑΠΑ)