Υποθαλάσσια σύνδεση Περάματος-Σαλαμίνας

Την υποθαλάσσια σύνδεση του Περάματος με τη Σαλαμίνα, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου υποδομών, κ. Σ. Λαμπρόπουλος, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με αντικείμενο τις συμβάσεις παραχώρησης σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Λαμπρόπουλος έκανε επίσης γνωστό ότι το υπουργείο Υποδομών ενδέχεται να "σπάσει" σε δύο ξεχωριστά συμβόλαια παραχώρησης το έργο των νέων αυτοκινητοδρόμων Αττικής (επεκτάσεις της Αττικής Οδού), το οποίο στο σύνολό του θα έχει μήκος 35 χλμ. έναντι 67 χλμ. που προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο, ενώ ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα δίνεται προς διαβούλευση το σχέδιο για την ανάπτυξη του έργου του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, που θα υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης για 35+5 χρόνια. Στο project το ελληνικό δημόσιο μετέχει με 55%, ενώ το υπόλοιπο 45% θα παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των ιδιωτών που θα κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους, καθώς είναι αδύνατον να γίνει την ημερομηνία που αρχικά είχε ανακοινωθεί (19/10/2010) λόγω σοβαρών καθυστερήσεων στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

του Φάνη Γαβρινιώτη -www.euro2day.gr