ΠΟΙΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ?

 Γεννηθηκα στη Νικαια, μεγαλωσα στον Κορυδαλλο, και ειμαι Δημοτης Σαλαμινας,οπου ζω και εργαζομαι τα τελευταια χρονια σαν  γιατρος μαιευτηρας γυναικολογος.   Ειμαι ιδρυτικο μελος του Περιβαλλοντικου Ομιλου Σαλαμινας και του Συλλογου Προστασιας Καμμενων και Αναδασωτεων Εκτασεων Αττικης.
  Εργαστηκα σαν αγροτικος ιατρος την περιοδο 1996-1997 στις Σπετσες. 
  Σας καλω να αντισταθουμε στα σχεδια της κεντρικης εξουσιας για μεγαλυτερη υποβαθμιση του Αργοσαρωνικου ( ναυπηγεια, λατομεια, ιχθυοκαλλιεργειες,μολυνση, χωματερες κ.α. ) και να εργαστουμε για αποκεντρωση, συμμετοχικο προυπολογισμο, διαφανεια, αυτοβιωσιμοτητα, προστασια του περιβαλλοντος, της υγειας, της ποιοτητας ζωης μας και την αναδειξη των πολιτιστικης και φυσικης ομορφιας των νησιων μας, που ειναι η πραγματικη πηγη πλουτου για τον τοπο μας,και οχι η καταστροφικη <<αναπτυξη>> που μας εφερε στη σημερινη οικονομικη και οικολογικη κριση,που ειναι αλληλενδετες μεταξυ τους, ειναι ενα και το μεγαλυτερο προβλημα της συγχρονης εποχης, και δεν ξεπερνιεται με συνταγες και πολιτικες του παρελθοντος.
 Θα ειμαι υποψηφιος περιφερειακος συμβουλος για τα νησια του αργοσαρωνικου με τον συνδιασμο Αττικη Οικολογικη Απαντηση  ( ΑΤΤ.ΟΙΚ.Α.) , με υποψηφιο περιφερειαρχη το δικηγορο Κώστα Διάκο, νομικο περιβαλλοντος. 
  Για μας τους οικολογους η προστασια του περιβαλλοντος και της πολιτιστικης κληρονομιας καθε τοπου ειναι αλληλενδετα και αδιαπραγματευτα στα πλαισια της αυτοβιοσιμοτητας του φυσικου και ανθρωπογενους περιβαλλοντος. Καθε παρεμβαση σαυτους τους χωρους ειναι ανεπιτρεπτη και δεν δικαιολογειται καμια αποκλιση προς οφελος της κερδοφοριας και της κακης εννοουμενης αναπτυξης, την κριση την οποια επεφεραν αυτες οι πολιτικες βιωνουμε και σημερα ως λαος και ως χωρα. 
   Δεσμευομαι να εργαστω στο περιφερειακο συμβουλιο αττικης ωστε να σταματησουν οι εργασιες (ναυπηγοεπισκευαστικες και αμμοβολες ) και να δεσμευτει ο περιφερειαρχης ωστε να μη γινει καμια αλλαγη χρησης γης για την περιοχη της Κυνοσουρας Σαλαμινας.

  Ανίκητος Μακρένογλου
Υποψηφιος Περιφερειακος Συμβουλος
 Αττικη Οικολογικη Απαντηση