ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.

ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
(Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή)
 http://naymaxha.wordpress.com E-mail : naymaxha@gmail.com fax:210-4640647 Τηλ. 6973376378, 6978952902

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΦΕΡΥΜΠΩΤ

To θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου της Πέμπτης 10/2 μετά από αίτημα της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Στο κείμενο που στείλαμε ,ζητούσαμε τη συμμετοχή του Δήμου σε επιτροπή από μαζικούς φορείς που θα συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες για την  ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων :
-Χαρακτηρισμός της γραμμής ως αστική συγκοινωνία με την αντίστοιχη γενική μείωση τιμών - Δωρεάν μεταφορά μαθητών, φοιτητών, ανέργων, στρατεύσιμων
-Μηνιαία κάρτα με 30% εκπτωση για τους καθημερινούς χρήστες της κίνησης
-Πάγωμα τιμών μέχρι το 2012 -Ισχύ της έκπτωσης για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους
-Ανελκυστήρες για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους - Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια λόγω έλλειψης κενών θέσεων στα λιμάνια
Η απόφαση του Δημ.Συμβουλίου ήταν ότι :
α) συμφωνεί πως πρέπει οι κοινοπραξίες να βρουν τρόπο να βελτιώσουν το χρόνο μετάβασης που έχει ξεπεράσει τα 20’ 
β) θεωρεί σωστή την έκδοση μηνιαίας κάρτας με την προυπόθεση ότι το ποσοστό έκπτωσης θα συμφωνηθεί σε διαπραγμάτευση των πολιτών με τις κοινοπραξίες που θα γίνει με την πρωτοβουλία και διαιτησία του Δήμου Σαλαμίνας.
γ) απορρίπτει τα υπόλοιπα αιτήματα με την αιτιολογία ότι είναι ‘ακραία’.
Θεωρούμε θετικό ότι αναγνωρίστηκε στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων πως τα προβλήματα που θέσαμε είναι υπαρκτά και χρειάζονται αντιμετώπιση. Στην τελική απόφαση όμως, αγνοήθηκαν πολλές προτάσεις μας και ιδιαίτερα η πολύ σημαντική πρόταση για το χαρακτηρισμό της γραμμής ως ‘αστική συγκοινωνία’ που απαιτεί ενέργειες από τα αρμόδια υπουργεία, δηλαδή διεκδίκηση του αιτήματος από το κράτος.
Αντί άλλων σχολίων, θέτουμε στην κρίση σας κάποια ερωτήματα :
  • Είναι ακραίο να ζητάς να χαρακτηριστεί ως αστική μια συγκοινωνία που αναγκαστικά χρησιμοποιούν καθημερινά εργαζόμενοι, επαγγελματίες, σπουδαστές κλπ και δεν είναι ακραίο να τιμολογείται ως ακτοπλοία σαν να πρόκειται για τουριστική γραμμή ?
  • Είναι ακραίο να ζητάς να έχουν πρόσβαση στα σαλόνια των φερυμπωτ οι ηλικιωμένοι, τα ΑΜΕΑ και οι μητέρες με μωρά σε καρότσι?
  • Είναι ακραίο να ζητάς δωρεάν εισιτήριο για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες(άνεργοι κ.λπ.)  τη στιγμή που οι κοινοπραξίες απαλλάσσονται από σημαντικούς φόρους ?
  • Με βάση ποια κριτήρια θα κρίνει ο Δήμος Σαλαμίνας το ‘σωστό’ ποσοστό έκπτωσης για τη μηνιαία κάρτα? Και μάλιστα χωρίς να υιοθετηθεί το αίτημα για πάγωμα τιμών? 
Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο. Σαν επόμενο βήμα θα απευθυνθούμε σε μαζικούς φορείς του νησιού, όπως Εργατικό Κέντρο, ΟΕΕΣΣ, Συλλόγους εργαζομένων με σκοπό την από κοινού προώθηση των αιτημάτων στα αρμόδια υπουργεία Θαλασσίων υποθέσεων και  Μεταφορών που είναι συνυπεύθυνα για τη συγκοινωνιακή ‘ομηρία’ των Σαλαμινίων.