Ένα fast food για τον Μέμο!

«Οταν δεν θέλεις να φιλάς κατουρημένες ποδιές κι όταν πηγαίνεις με τον σταυρό στο χέρι, πάντα έχεις άγχος για το αύριο». Θα μπορούσε να είναι το μότο του δημοφιλούς ηθοποιού Μέμου Μπεγνή, ο οποίος αποφάσισε παράλληλα με το θέατρο να κάνει και τα πρώτα επιχειρηματικά του βήματα.

Στη Σαλαμίνα, τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ο ηθοποιός άνοιξε fast food, franchise μεγάλης γνωστής αλυσίδας, επενδύοντας τα χρήματα που συγκέντρωσε από τη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία του στο θέατρο και την τηλεόραση. Ο γνωστός πρωταγωνιστής διευκρινίζει στην «Espresso» τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Η ιδέα ήταν από χρόνια στο μυαλό μου, υλοποιήθηκε όμως μόνον όταν υπήρξαν τα εχέγγυα για κάτι σοβαρό. Από τον περασμένο Ιούλιο, όταν συζήτησα με μια μεγάλη εταιρεία στον χώρο της εστίασης, είχα αποφασίσει ότι θα προχωρήσω και στις 22 Ιανουαρίου άνοιξε τελικά το μαγαζί» μας λέει.


Στην απόφασή του τον επηρέασε και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί. «Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε πιστεύω ότι το γρήγορο και φτηνό φαγητό προσφέρεται για επένδυση. Το φτηνό φαγητό είναι μια λύση που νομίζω ότι δεν κινδυνεύει να παρουσιάσει κάμψη. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ένας κολοσσός από πίσω, που αποτελεί εγγύηση».

Ο Μέμος Μπεγνής, καταξιωμένος και με σημαντικούς ρόλους στο ενεργητικό του, δεν κρύβει το άγχος και την αγωνία του για το αύριο: «Εχω την ίδια αγωνία που έχει όλος ο κόσμος. Όταν πηγαίνεις με τον σταυρό στο χέρι και δεν σου αρέσει να φιλάς κατουρημένες ποδιές, αλλά διατηρείς την αξιοπρέπειά σου, δεν μπορεί να αισθάνεσαι διαφορετικά!»

Η Σαλαμίνα είναι ο τόπος καταγωγής του, γι’ αυτό την επέλεξε ως έδρα της επιχείρησής του. «Εχω πολλούς φίλους εκεί και πάντα οι δεσμοί εντοπιότητας είναι πιο στενοί και ισχυροί» μας λέει ο ηθοποιός.

Τα εγκαίνια του μαγαζιού θα γίνουν σε ένα μήνα από σήμερα, «όταν θα έχει προχωρήσει λίγο η δουλειά και θα έχει “ηρεμήσει” το προσωπικό». Την ημέρα εκείνη θα βρίσκονται στο πλευρό του Μέμου όλοι οι φίλοι του από το θέατρο.

Όσο για τη δουλειά του, στην οποία παραμένει αφοσιωμένος; Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στην παράσταση «Μαρινέλλα, το μιούζικαλ» αλλά και σε αυτές που ακολούθησαν στο «Rex», ο Μέμος συζητάει τις καινούργιες προτάσεις, που έχουν σχέση πάλι με το μουσικό θέατρο.


ΧΡΥΣΑ ΔΟΤΣΙΟΥ