ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Τις προτάσεις τους για μια οικολογική μετακίνηση στην πόλη, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Αιαντείου στην αίθουσα «Δ. Μπόγρη» στο Δημαρχιακό Μέγαρο την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με την στήριξη του Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή όπου παρευρέθηκαν και ο Αναπληρωτής Δημάρχου - Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Αστράκος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Κόγιας, ο Αντιδήμαρχος Δ. Μπακαούκας, η Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΣΑ κ. Τίνα Μπεγνή, ο κ. Ομ. Παπασάββας Προϊστάμενος 3ο γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Πρόεδροi Δημοτικών Κοινοτήτων Σαλαμίνας και Αιαντείου κ. Κ. Αγγουράκη και ο κ. Ι. Μπούτσης καθώς και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Κοινοτήτων. Οι μαθητές με σύνθημα:  «Όταν η οικολογική  μετακίνηση μας χτύπησε την πόρτα…» παρουσίασαν τα προβλήματα στην μετακίνηση από την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων και πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπιση τους.
Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα επιτυχής από τους συντελεστές του οργανισμού Ecocity εκστρατεία Ecomobility 2010 -2011, οι οποίοι και συνεχάρησαν την διοργανώτρια της εκδηλώσεως και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου κα Μαίρη Λουκά-Περδικούρη.
Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν οι μαθητές: Περδικούρη Κατερίνα, Σταυρινάκη Λεμονιά, Παππά Αναστασία, Κυριακού Βασίλης, Μάρκου Θανάσης, Σολομωνίδου Σοφία, Αλευρομάγειρας Δημήτρης, Μητσόπουλος Νίκος, Λατσώνας Απόστολος, Σολομωνίδου Άννα. Υπεύθυνοι καθηγητές: κ. Μαίρη Κανάκη, και ο Δημήτρης Τσιμούρας.

από το γραφείο τύπου του Δημάρχου