Θα "έπνιγαν" την Πάτρα με πλαστά ευρώ

Με πλαστά χαρτονομίσματα σκόπευε να «πλημμυρίσει» την πόλη της Πάτρας ένα ζευγάρι από τη Σαλαμίνα, το οποίο συνελήφθη και σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που έχουν δική τους επιχείρηση και προσπάθησαν να «σπρώξουν» στην αγορά της αχαϊκής πρωτεύουσας τουλάχιστον 1.940 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα!

Η δράση του ζευγαριού αποκαλύφθηκε από την παρατηρητικότητα ενός μανάβη, ο οποίος διαπίστωσε ότι η καλοντυμένη κυρία που λίγα λεπτά πριν είχε ψωνίσει από το κατάστημά του τον είχε πληρώσει με πλαστό χαρτονόμισμα. Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν σπεύσει στο σημείο.


Σε έρευνα που έκαναν στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας διαπίστωσαν πως η συγκεκριμένη γυναίκα είχε πάει να ψωνίσει με τον ίδιο τρόπο και σε ένα ψαράδικο που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο κάτω, ενώ ο άντρας της την περίμενε μέσα σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Mercedes!

Από την προανάκριση που διεξήγαγε η Ασφάλεια Πατρών διαπιστώθηκε πως για τον άντρα υπήρχαν καταδικαστικές αποφάσεις και εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης, ενώ κατά τη σύλληψή του βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα κοκαΐνης, κρυμμένη στην κάλτσα του!


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
www.espressonews.gr