Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Όλοι οι κάτοικοι της Σαλαμίνος, έχουν μεγάλο πρόβλημα να κυκλοφορούν με ποδήλατα και μηχανάκια. Οι κάτοικοι, όταν περπατάνε, κρατάνε ένα ξύλο στο χέρι. Και όλα αυτά, χάρη ορισμένων ζωόφιλων ανθρώπων που δήθεν προστατεύουν τα ζώα, προτιμούν να βλέπουν τα αδέσποτα σκυλιά πεινασμένα και άρρωστα στους δρόμους, που όταν ενώνονται όλα μαζί δημιουργούν αγέλες, και έτσι γίνονται πολύ επικίνδυνα. Πολύς κόσμος έφτασε στο σημείο να αναρωτιέται ότι αν δεν λυθούν άμεσα μέτρα, θα φτάσουμε στο σημείο, να φύγουμε εμείς από το νησί και να παραμείνουν τα σκυλιά. Η περιφέρεια της Σαλαμίνας υποφέρει πραγματικά και αν κάποιος κάνει περιπολία στις περιοχές, θα δει τα βράδια, παράξενα αυτοκίνητα "ΒΑΝ" τα οποία μεταφέρουν από άλλους δήμους στη Σαλαμίνα σκυλιά τεράστια και επικίνδυνα όπως Ντόμπερμαν, Ροτ Βάιλερ κ.λ.π.
Η μεταφορά τους γίνεται συνήθως τα ξημερώματα ή τις βραδινές ώρες. Δηλαδή, έχουμε καταντήσει σαν νησί να είμαστε αυτοί οι οποίοι δεχόμαστε ότι στους άλλους δήμους είναι ανεπιθύμητο.
Τώρα, τι έχει περισσότερη αξία...? Οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών μας που δεν μπορείς να τα αφήσεις να πάνε στην παιδική χαρά ή να περπατήσουν στους δρόμους, ή τα αδέσποτα? Γιατί πραγματικά τα λυπάμαι... Και εμείς είμαστε η κοινωνία που τα δημιούργησε... Αλλά, πρέπει να σκεφτούμε και την προσωπική μας ακεραιότητα. Η πολιτεία, έχει την υποχρέωση βάση του συντάγματος, να προστατεύει τους πολίτες. Αλλά βλέπω ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου.
Ευχαριστώ πολύ.
Όχι ένας δήθεν φιλόζωος, αλλά ένας πραγματικά φιλόζωος!

90 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/3/11 17:41

  Είναι μερικά λαμόγια που λυμαίνονται την Σαλαμίνα με τα αδέσποτα, ότι δήθεν τα προστατεύουν. Αυτός ο σύλλογος, αντί για "φιλόζωος" έπρεπε να λέγεται "Φιλοχρήματος". Πολύ κάτοικοι της Σαλαμίνας τους την έχουνε στημένη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/3/11 17:56

  Πείτε και για το σκυλί που είναι στο κτίριο της αστυνομίας και είναι ο φόβος και ο τρόμος της γειτονιάς και των πολιτών; Επιτρέπεται ο πολίτης να θέλει να πάει στην αστυνομία και να μην πλησιάζει επειδή ένα σκυλί εκεί επιτίθεται, μυρίζει, γαβγίζει στους δημότες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος12/3/11 18:06

  μπράβο κύριοι για το σχόλιο σας! Αυτοί που είναι ανεύθυνοι υπεύθυνοι που μας διοικούνε, δεν βλέπουν αυτή την φρικτή πραγματικότητα, και φοβόνται να την αγγίξουν. Όταν γίνει ανεξέλεγκτη, θα ήθελα να δω τι θα κάνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος12/3/11 18:21

  Κύριοι το ξέρετε ότι αν σε δαγκώσει σκύλος πιάνεται σαν ατύχημα? το Έψεξε γιατί ένα σκυλί δάγκωσε την μητέρα μου και ήθελα να κάνω μήνυση και όλοι οι υπεύθυνοι είναι ανεύθυνοι. Δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα... Ούτε μήνυση στον δήμο, ούτε στην περιφέρεια. Τα έχουνε φτιάξει όλα στα μέτρα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Κύριοι το ξέρετε ότι αν σε δαγκώσει σκύλος πιάνεται σαν ατύχημα?Κύριοι το ξέρετε ότι αν σε δαγκώσει σκύλος πιάνεται σαν ατύχημα?»

  Αν ειναι αδεσποτο ναι, αν ανηκει σε καποιον οχι. Εκτος αν θελεις να κανεις μηνυση στο σκυλο δηλαδη οποτε... νταξει, αντε και καλα κρασα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος12/3/11 20:17

  Τελικά είναι αλήθεια, ότι αυτός εκεί , ο σκύλος στην Αστυνομία, έχει δαγκώσει τους περισσότερους κόλους και έχει σκίσει τα περισσότερα παντζάκια, απ' όλα τα άλλα σκυλιά!
  Είναι και μουλωχτός!
  Κάνει στην αρχή τον αδιάφορο και πάνω που λες ότι τη γλύτωσες, στη πέφτει από πίσω όταν περάσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος12/3/11 20:26

  Τι μου θυμίζει η αναρτηση ;
  θυμήθηκα την ίδια συμπεριφορά που
  έχετε προς τους μετανάστες έχετε και προς τα ζώα. Σας ενοχλούν δεν τα γουστάρετε και μετά αρχίζετε τα ψέματα και τις αηδίες
  αντμιν μια και σήκωσες το θεμα
  συμφωνείς οτι έρχονται βαν και εσκεμμένα ξεφορτώνουν σκύλους απο άλλους δήμους η πιστεύεις ότι πρέπει κάτι να κάνουμε ας πούμε να τα καθαρίσουμε γιατί πετάγονται στα ποδήλατα, εγω χρησιμοποιώ το ποδήλατο καθε μερα δεν με εχει ενοχλήσει κανένα ζώο ποτέ, δεν έτυχε να συναντήσω και τον συντάκτη της αναρτησεις βέβαια,
  αλλά και να με ενοχλησει το ποδι να κουνήσεις θα φύγει.
  Όπως και να έχει αυτος ειναι ο πολιτισμός σας μαλάκες,
  όποιος και οτι χαλάει τον κόσμο που έχετε πλάση για πάρτη σας πρέπει να εξοντωθεί, ζωα.
  Οχι ζωα λάθος, μιχαλολιακοι ηθελα να πω.
  Για να σας προλάβω δεν έχω ζώα γιατί είμαι άχρηστος, ασυνεπής και δεν καταφέρνω να τα φροντίζω

  Μεγάλε αντμιν φιλόζωε βγάλε μας
  κάνα σκυλάκι που ψάχνει σπίτι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος12/3/11 20:58

  Φίλε, άλλο να ψάχνει σπίτι το σκυλάκι, και άλλο κάποιοι να παίρνουν χρήματα για να προστατεύσουν το σκυλάκι και τελικά να το πετάνε στον δρόμο.
  Πριν αρχίσεις να μπερδεύεις τα θέματα (μετανάστες - αδέσποτα) ίσως να έπρεπε να ρωτήσεις αν αυτά τα van εμφανίζονται αφιλοκερδώς ή αν τα οδηγούν μέλη "συλλόγου" που με αυτό τον τρόπο τα ξεφορτώνονται και τα κάνουν κάποιου άλλου πρόβλημα.
  Και μάλιστα επικίνδυνο πρόβλημα, τόσο για τους κατοίκους (κάποια πάσχουν από καλααζάρ), όσο και για τα ίδια τα σκυλιά που πεθαίνουν από αρρώστιες ή αυτοκίνητα γιατί δεν τα φροντίζει κανείς.
  και το πρόβλημα είναι και σοβαρό και μεγάλο, αν ο σύλλογος θέλει να φροντίζει τα σκυλιά ας τα κρατήσει σε χώρο που θα διατηρεί και να μην τα πετάει στο δρόμο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος12/3/11 21:56

  Κύριε/α [12/3/11 20:26],
  Από τον τρόπο που γράφεις, καταλαβαίνουμε το επίπεδο και το τρόπο σκέψης σου. Είσαι Βλάξ και αλήτης και πας πακέτο με την προεδρίνα που εκβιάζει την δημαρχεία και τους δημόσιους φορείς για χρήματα που τα θέλει δήθεν για τα αδέσποτα.
  Ντροπή σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος12/3/11 22:41

  [12/3/11 20:26] Εσύ φίλε νομίζω έχεις μπερδέψει τα ζώα με τους ανθρώπους. Εμένα το παιδί μου πάνω στο ποδήλατο, του επιτεθήκανε 4 σκυλιά και το 'σωσε ένας γείτονας που κρατούσε ένα ξύλο κάνοντας βόλτα. Αν το παιδί μου πάθαινε κάτι θα έπρεπε να πάτε να κρυφτείτε όλοι οι "τρελοφιλόζωοι" γιατί θα έπρεπε να κρύβεστε από μένα στην υπόλοιπη ζωή σας. Γουρούνια! Αν αγαπάτε ποιο πολύ τα ζώα από τα παιδιά μας να τα πάρετε σπίτια σας. Φτάνει πια! Και προσέχετε, γιατί θα πάθετε πάρα πολλά… Και πιο πολύ οι αρχηγοί σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος12/3/11 23:28

  Κύριοι,
  Γράφετε και λέτε πράγματα αλλά δεν λέτε για τους εξωραϊστικούς συλλόγους της κάθε περιοχής της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων που μαζεύουν τα χρήματα του κόσμου αυτοί τι κάνουν για τα αδέσποτα? Αυτό δεν είναι πρόβλημα των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας? Για ονομάζονται έτσι και κοροϊδεύουν το κόσμο? Αυτοί δεν μπορούν να σταματήσουν αυτόν τον δήθεν σύλλογο? Δηλαδή ποιός είναι ο ρόλος τους? Μόνο σε τίτλους και σε παράσημα?
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος13/3/11 01:24

  καταλάβατε που ήθελε να φτάσει ο απεγνωσμένως και απροστάτευτος πολίτης
  στους τάδε και δείνα συλλόγους ομοσπονδίες και βλακείες

  καλά σας έκανε γιατί είστε κουτοσκυλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ειναι αναπηρος ο ανθρωπος, βλεπει ανθρωπους να κυκλοφορουν με ξυλα, βλεπει βαν φορτωμενα αδεσποτα που ερχονται απο αλλου, θελει να κανει μηνυσεις σε σκυλους, καποιος τον εμποδιζει γιατι λεει ειναι ατυχηματα, οι συλλογοι φταινε..?.. δρομοκαϊτιο κεϊς ναουμ... ναναι καλα εγω γελασα λιγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος13/3/11 09:58

  Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΡΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος13/3/11 11:28

  Άνθρωποι σαν τον Mitsaras που είναι τυφλοί κα χαζοί δεν βλέπουν τι γίνεται τριγύρω τους και καταστρέφουν το πανέμορφο νησί μας και την ήρεμη ζωή μας. Αλλά τέτοιοι βλάκες αν ζουν ανάμεσα μας μόνο κακό κάνουνε και όχι καλό. Αν είχε παιδιά γιατί ένας άνθρωπος σαν και αυτό ο Θεός δεν πρέπει να του δώσει παιδιά, να μάθει πόσα παιδάκια πήγανε στα νοσοκομεία από τα τσιμπούρια που πήραν στις παραλίες από τα αδέσποτα σκυλιά. Ανάπηρος είναι στο μυαλό αυτός που δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος13/3/11 12:07

  άσε το μητσο φιλόζωε, τον κρίνει ο καθενός μόνος του και απο τα γραφόμενα του υποδείξεις δεν χρειάζονται.
  Να πω οτι ξεβρακώθηκες μεχρι στο θεο κανεις υποδείξεις.
  Εκτός απο τα σκυλιά στην πλαζ ισως σε ενοχλούν τιποτα γυφτακια η κανενα ζευγαρακι απο την νικαια με κώμη που δεν ειναι τις αρεσκείας σου η το χειρότερο φαντάσου να πας για μπανιο και να σου εχει πιάσει την θεση ζευγαρι γυφτοι με παιδάκια και σκυλο απο την νικαια,τους σφαζεις η δεν τους σφαζεις;και πιανου εσενα του συμβουλάτορα του θεου του μονου που δικαιούται να εχει αποψη για το τι πρεπει να υπαρχει στην γη
  Απο πουλια σε ενοχλει τιποτα; καταλαβαινεις τι ενοω με τα πουλια

  υγ Τα τσιμπούρια τα έπιασε το παιδι σου γιατι η γυναικα σου ειχαι καιρο να καθαρισει το σπιτι και σου ειπε για την παραλια προκειμενου να μην τη δειρης, γιατι απο οτι σε κοβω εκτος απο πολυ αντρας, θεος κτλ πρεπει να εισαι και σατραπης.
  Την αλλη φορα να καθαρίσετε με χλωρινη απο πατωματα μεχρι κεφάλι και μυαλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. 11:28
  Εγω δεν θα σε βρισω, αλλα θα σου πω κατι για τον Μητσαρα, εχω τρια παιδια, δυο αγορια ο ενας ειναι αποφοιτος του Boston Univercity, και εργαζεται στην Βοστωνη στα κεντρικα της εταιριας Gillette. Ο αλλος ειναι αποφοιτος του ΜΙΤ, με μεταπτυχιακα, και εργαζεται στην Νεα Υορκη σε μια εταιρια που κατασκευαζει αεροδρομια σε ολη την γη, η κορη μου αυτη την στιγμη ειναι στο Ψαμβριδγε της Αγγλιας μια απο τις καλυτερες μαθητριες. Εγω εχω μια επιχειρηση στο ιντερνετ απο τοτε που ανοιξε το ιντερνετ στο πλατυ κοινο, καθομαι και εχω ενα εισοδημα αρκετα καλο να πληρωνω τα παραπανω, στο σπιτι μου εχω τρια σκυλια, ολα μαζεμενα απο τους δρομους της Σαλαμινας που τρωνε κιμα μοσχαρισιο με κριθαρακι και καροτα μαγειρευτο φαγητο σε καθημερινη βαση.
  Και κατι βλακες σαν εσενα εχω μαθει εδω και 40 χρονια να σας κανω πλακιτσα, να σας δουλευω ψιλο γαζι... γιατι ετσι μου γουσταρει... γκεκε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος13/3/11 16:09

  Και τι σχεση εχει ρε, ολο το ενδοξο ιστορικο των παιδιων σου, με το πως ταιζεις τα κοπροσκυλα σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος13/3/11 16:14

  O an8ropos apantoyse ston 11:28, re vlaka

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος13/3/11 16:23

  Και επρεπε να μαθουμε τι χρωμα βρακι φορανε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος13/3/11 16:30

  Nai re, an eixame onomata kai emails 8a toy estelne ena prosopiko mynima, efoson den exoyme kai grafoyme anonyma ta leme ola edo, kai an den goystareis pare ton poulo.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος13/3/11 17:37

  Eσυ ρε βλακα, τι καημο εχεις και το παιζεις ....Κουγιας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος13/3/11 18:10

  Giati re gyfto eisaggeleas eisai. OUST TROLLO-TROMPA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος13/3/11 20:22

  Ρε μητσάρα τα τρία σκυλιά που έχεις μήπως έχουνε σπουδάσει και αυτά στο Ψαμβριδγε; εκεί που βγαίνουνε όλοι οι καλοί οι μαθητές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος13/3/11 21:03

  Ο Μητσάρας είναι θείος μου και σας πληροφορώ ότι έχει ήδη ξεχάσει όσα δεν θα μπορέσετε να μάθετε σε όλη σας τη ζωή.
  -Μανώλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος13/3/11 21:23

  αμα εινε ετσι να βαλη για δημαρχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος13/3/11 21:50

  Τα υποσυτισμενα αρρωστα εκικινδυνα κ αγρια σκυλια που τρεφονται με το φοβο του πολιτη ( μονο) και οχι απο τισ δηθεν φιλοζωικεσ πρεπει να σταματησει να χαρακτηριζει το νησι μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος13/3/11 21:59

  Να γιατί δεν πάει τίποτα καλά σε αυτό το νησί. Αντί όλοι να συγκεντρωθούμε στο πρόβλημα, ο ένας λέει βλακείες στον άλλον. Πρέπει όμως να ψάξουμε αν αυτός ο δήθεν φιλόζωος σύλλογος υπάρχει νόμιμα ή αυτοαποκαλούνται έτσι για να μαζεύουνε λεφτά. Γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι παράνομος και ο μόνος λόγος που λειτουργεί είναι για να αποκομίζει οικονομικά οφέλη για τα δήθεν μέλη του συλλόγου και των προέδρων. "Ο Νοών Νοείτε"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος13/3/11 22:04

  ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ"

  ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 1 ΣΚΥΛΟ, 2 ΓΑΤΕΣ, 5 ΚΟΤΕΣ, 10 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ 8 ΠΡΟΒΑΤΑ. ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ. ΠΡΙΝ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΚΥΛΟΣ Ή ΣΚΥΛΟΙ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΡΝΙ.
  ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ;
  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ;
  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΙ;
  ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ;

  ΚΥΡΙΟΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ (ΟΙΚΙΑ, ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ, ΚΛΠ).
  Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Μ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος13/3/11 22:14

  Μα δεν ειναι εμφανες οτι ο φραχτης δεν κρατησε τα σκυλια εξω αρα ο μονος υπευθυνος ειναι ο γειτονας σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος13/3/11 22:44

  22:14 πολύ εύκολος ο σχολιασμός σου. Δηλαδή εσύ προτείνεις να φτιάξουμε όλοι φράχτες-φρούρια στα σπίτια, οικόπεδα, χωράφια, για να φυλαγόμαστε από τα κοπρόσκυλα που περιτριγυρίζουν παντού. Και εάν τα πρόβατα που αναφέρει ο 22:04 έβοσκαν σε κάποιο χωράφι, όπως γίνεται συνήθως; Μήπως έχεις δει στα πολιτισμένα κράτη (βλ. ΗΠΑ,Καναδά,Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Αυστραλία,Νέα Ζηλανδία,κλπ)πως είναι οι φράχτες στις φάρμες; Οι περιφράξεις είναι φτιαγμένες κατά μήκος με ξύλα για να συγκρατούνται τα ζώα της φάρμας. Στα πολιτισμένα κράτη ούτε ίχνος αδέσποτου σκύλου δεν υπάρχει. Αλλά εδώ ξέχασα ζούμε στην χώρα της πολιτισμένης ανευθυνότητας και ξεφτίλας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος13/3/11 22:59

  Απαντησα στην ερωτηση του «ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ;
  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ;
  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΙ;»

  Δεν ειπα τιποτα απο τις μαλακιες που ανεφερες. Και στα πολιτισμενα κρατη ο γειτονας του θα ηταν παλι υπευθυνος για την ασφαλεια των ζωων του και υποχρεωμενος να εχει φραχτες που εμποδιζουν οχι σκυλια αλλα και αλλα ζωα να εισελθουν.

  Επισεις, ξερω και εγω βοσκο που βοσκει το κοπαδι του οπυ ναναι, και εχει και δυο ρωσικα τεραστια σκυλια που τα προστατευουν, γιατι ξερει οτι στην Ελλαδα ζει, αν ζουσε σε σοβαρη χωρα δεν θα μπορουσε να τα βοσκηση οπου ναναι. Σε 10 λεπτα θα του τα ειχαν κατασχεσει.

  Ενταξει ρε ξυπνιε της σελιδας που κανεις οτι ξερεις πραγματα που ουτε στον υπνο σου δεν εχεις δει ποτε; Ασχετος παπαρας εισαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος13/3/11 23:23

  22:59 Γειά σου ρε παντογνώστη. Απ' ότι φαίνεται τα κοπρόσκυλα έχουν και προστάτες στη χώρα της πολιτισμένης ανευθυνότητας και ξεφτίλας...

  ΥΓ Μάθε να διαβάζεις με ηρεμία, και να σχολιάζεις με ηρεμία, μην πάθεις κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακό έμφραγμα χωρίς λόγο. Εάν όμως η ηρεμία είναι κάτι αδύνατο για σένα, τότε έχεις δικαιολογία εκτόνωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος13/3/11 23:46

  Αδέσποτα σκυλιά...
  Θα ήθελα να θίξω το θέμα για τα αδέσποτα σκυλιά…
  Είμαστε γενικά πολύ φιλόζωοι στην οικογένεια μας και ως εκ τούτου έχουμε το σκυλάκι μας που το φροντίζουμε το πάμε βόλτα, στο γιατρό, το ταΐζουμε κ.τ.λ.Στη γειτονιά μας γενικά όλα τα σπίτια έχουν από τουλάχιστον ένα σκυλάκι, στο οποίο αντίστοιχα δίνεται η πρέπουσα φροντίδα. Και πριν συνεχίσω θα ήθελα να τονίσω ότι η φροντίδα που χρειάζεται ένα σκυλί είναι αρκετή, χωρίς να είναι κάτι τρομακτικά δύσκολο. Είναι απλά πράγματα που όμως πριν πάρεις σκύλο πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα τα τηρήσεις για όσα χρόνια ζήσεις με αυτή την παρέα.  Το κακό ξεκίνησε όταν η ευαισθησία μας για τους τετράποδους φίλους έγινε γνωστή στην ευρύτερη περιοχή και τότε, περίπου 3 χρόνια πριν, ως δια μαγείας εμφανίστηκαν στο δρόμο έξω από την αυλόπορτα μας 2 αδέσποτα, από το πουθενά. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι ένας από τους γείτονες μας, άφησε το ένα από τα δύο του σκυλιά ελεύθερο στο δρόμο, με τη δικαιολογία ότι δεν τα πήγαινε καλά με το πρώτο του σκυλί…Φυσικά σύμφωνα με πολλούς, κλείνοντας το σκυλί σου έξω από την ιδιοκτησία σου, απαλλάσσεσαι από όλες τις ευθύνες που σε βαραίνουν.

  Σύνολο, λοιπόν, αδέσποτων σκυλιών έξω από το σπίτι μας 3!

  Πριν ένα μήνα, λοιπόν, ο ίδιος κύριος αποφάσισε να πάρει ένα γλυκύτατο κουτάβι στο σπίτι του. Μα έλα όμως που το κουτάβι μεγάλωσε και ήθελε περισσότερη φροντίδα και γάβγιζε και χάλαγε τον κήπο του και ποιος να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, (γιατί όπως λέει και η παροιμία το σκυλί και το παιδί όπως το μάθεις)… Ποια λοιπόν η φρονιμότερη των λύσεων, από την «απελευθέρωση» του ζώου από το βασανιστικό μαντρότοιχο του σπιτιού, στην ελεύθερη ζωή του δρόμου;

  Και κάπως έτσι, φίλοι μου, έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 4 αδέσποτα σκυλιά.

  Φυσικά δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Του μιλήσαμε, γιατί τυχαίνει να είναι γείτονας και να έχουμε κατά τα άλλα καλές σχέσεις. Του μιλήσαμε πιο έντονα, του κάναμε παρατήρηση, τσακωθήκαμε και το αποτέλεσμα ίδιο: 4 αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία οι υπόλοιποι γείτονες τα ταΐζουμε, τα ποτίζουμε γιατί απλά τα λυπόμαστε. Και όπως είπα και προηγουμένως, ο εν λόγω κύριος απαλλάχθηκε από τις ευθύνες και έτσι όχι μόνο άφησε το σκυλί να τριγυρνάει στους δρόμους, αλλά δε φροντίζει ούτε για το φαγητό του, ούτε καν για το νερό του.

  Τις τελευταίες μέρες μαζέψαμε το ένα από αυτά και το έχουμε πια σαν δικό μας. Σημειωτέο, ότι και το άλλο σκυλάκι που έχουμε από πιο παλιά, ήταν ένα αδέσποτο κουτάβι στη μέση του δρόμου!

  Τα αδέσποτα σκυλιά δημιουργούν προβλήματα. Δεν είναι αναγκασμένος κανένας περαστικός να είναι εξοικειωμένος με τα σκυλιά για να ξέρει πώς να αντιδράσει όταν βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιο από αυτά. Τις περισσότερες φορές τα αδέσποτα σκυλιά δεν ενοχλούν. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, που ένα σκυλί μπορεί να γίνει επιθετικό. Για παράδειγμα όταν βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα, πάντα με λουρί, αναγκαζόμαστε να δέσουμε όλα τα αδέσποτα σε δεντράκια για να μην επιτεθούν στο δικό μας. Όποιος έχει σκύλο, μπορεί να με καταλάβει.

  Για πολλούς από εσάς ίσως όλα αυτά να είναι άνευ σημασίας, όμως το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά για μένα προσωπικά προκύπτει από 2 πηγές:

  Η πρώτη είναι η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των ήδη αδέσποτων ζώων, που θα έπρεπε ο κάθε δήμος να έχει φροντίσει να στειρωθούν.

  Η δεύτερη και εκεί θέλω να καταλήξω γράφοντας αυτό το μήνυμα, είναι οι «άνθρωποι» που, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με ποια δύναμη, παίρνουν κάποιο σκυλί και μετά από λίγο καιρό το βάζουν σε ένα αυτοκίνητο, το πάνε όσο πιο μακριά από το σπίτι τους γίνεται και το αφήνουν εκεί, να τους παρατηρεί με το πιο απορημένο ύφος του, να απομακρύνονται γεμάτοι ανακούφιση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος13/3/11 23:57

  http://www.youtube.com/watch?v=fMD0cY69QXc

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος13/3/11 23:58

  13/3/11 22:04 Να αφησεις την πορτα σου ανοιχτη το βραδυ, και αν μπουν και σε ληστεψουν να κανεις μηνυση στο δημο που δεν μαζευει τους αλβανους απο τους δρομους. Αν δεν τα παεις απο τον δημο κανε μηνυση στον παπανδρεου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος14/3/11 01:11

  Αφήστε ρε τα σκυλάκια να γίνουνε πολλά για νάχουμε!
  Τώρα σε λίγο, που θα πέσει η πείνα, θα γίνουνε ανάρπαστα!
  Ξέρετε τι ωραίο γύρο κάνουνε;
  Χάνετε!!
  Οσοι δεν γνώρισαν τον..φιλόζωο Μπατήρη έχασαν!
  Από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των 60's που πέρασαν από τη Κούλουρη!
  Αυτός θα μας είχε λύσει το πρόβλημα γρήγορα, αθόρυβα και..οικονομικά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος14/3/11 12:51

  Καλησπέρα... Δυστυχως, δεν υπαρχουν σωστοι νομοι αντιμετωπισης για τους ανθρωπους που πεταν τα ζωα οπου να ναι, επειδη περασε η μοδα τουι σκυλου η για οποιο αλλο λογο π.χ. τρωνε, θελουν φροντιδα, κλπ...

  Το ζητημα δεν ειναι μονο οι πολιτες, αλλα πιος και γιατι δερν αντιμετωπιζουν με σοβαροτητα αυτο το ζητημα.

  Ολοι εχοουν δικιο...

  Υπαρχει καποιο σκουρο σημειο για την τοπικη φιλοζωικη ομαδα?

  ,
  ΒΒΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος14/3/11 17:36

  13/3/11 23:46
  Εύγε.
  Μαζί σου.

  Α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος14/3/11 17:44

  Τον Ιανουάριο πηγαίνοντας πολύ νωρίς το πρωί στην δουλειά μου με τη μηχανή μου επιτέθηκε ένα κοπάδι σκυλιά. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσω με την μηχανή και να αποκτήσω ένα αρκετά σοβαρό κάταγμα στο πόδι. Δεν θα μιλήσω για τα ιατρικά έξοδα, ούτε για την οικονομική απώλεια, μιας και δεν είμαι έμμισθος, αλλά τρέχω για το μεροκάματο. Θα μιλήσω για τις συμβουλές από φιλικό πρόσωπο να μην πω και κάνω το παραμικρό γιατί η προεδρίνα και ο σύλλογος κερνάει μηνύσεις σε όποιον διαμαρτυρηθεί για τα σκυλιά που έχουν οι ίδιοι σκορπίσει στους δρόμους της Σαλαμίνας. Μην θέλοντας λοιπόν να μπλέξω και άλλο και μην έχοντας την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθω σε μηνύσεις και δικηγόρους (όπως συμβαίνει με άλλους αρκετούς που μέλη του συλλόγου έχουν μηνύσει) δεν έκανα τίποτα και το μετανιώνω κάθε στιγμή που με ενοχλεί το πόδι μου.
  Τα γράφω αυτά, γιατί θέλω να ρωτήσω τον φίλο, αν είμαι υπεύθυνος εγώ που δεν προστάτευσα με μάντρα τον εαυτό μου (όπως θα έπρεπε να κάνει ο ιδιοκτήτης των προβάτων κατά την γνώμη του) και απλά ξεκίνησα για να πάω να βγάλω τα προς το ζην, με τη μηχανή μου, το κράνος μου, την άδεια και το δίπλωμά μου.

  Κύριε, έχω 2 σκυλιά και όλη μου τη ζωή είχα σκύλους. Τα έχω στο σπίτι μου, τα πάω στον κτηνίατρο, φροντίζω την υγεία τους και στερούμαι πράγματα που θα αγόραζα για τον εαυτό μου, για να τα έχω υγιή και καλοταισμένα. Δεν έχω τίποτα με τα αδέσποτα σκυλιά, και πολύ θα ήθελα να είχα την οικονομική δυνατότητα να πάρω κάποιο από αυτά.

  Αλλά, κανένας δεν μπορεί να μου στερεί το δικαίωμα να είμαι αρτιμελής και να μπορώ να πηγαίνω στη δουλειά μου χωρίς να φοβάμαι ότι θα με κυνηγήσουν τα αδέσποτα σκυλιά που ο σύλλογος έχει αφήσει στο δρόμο, αφρόντιστα και ατάιστα με συνέπεια να γίνουν αγέλες.
  Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας χλεβάζει ότι ζητάμε να μπορούμε να κυκλοφορήσουμε χωρίς να κρατάμε ξύλα. Κανένας σύλλογος δεν έχει το δικαίωμα να μας απειλεί με μηνύσεις αν τολμήσουμε να κάνουμε παράπονα (άραγε οι χρηματοδότες του συλλόγου γνωρίζουν που πηγαίνουν τα χρήματα που δίνονται για θεραπείες των αδέσποτων και για την τροφή τους;).
  Και κανένας σύλλογος δεν έχει το δικαίωμα να στερεί τα έσοδα από εμένα και την οικογένειά μου γιατί με εξαναγκάζει να μην μπορώ να εργαστώ για ένα μεγάλο διάστημα λόγω του τραυματισμού.

  Αν τώρα, αγαπητέ κύριε (και μέλος του συλλόγου), έχετε καμιά καλή ιδέα για το πως θα προστατευτώ καλύτερα, να μου την πείτε. Η μάντρα είναι λίγο βαριά για τη μηχανή.

  Για να τελειώνουμε με τα πολλά λόγια, τα σκυλιά δεν επέλεξαν να κατακλύσουν τους δρόμους, άλλοι επέλεξαν την μοίρα τους. Αυτούς τους άλλους λοιπόν, που το παίζουν φιλόζωοι θα πρέπει να επισκεφτούμε κρατώντας τα ξύλα που μας λένε ότι πρέπει να κουβαλάμε για να σωθούμε από τους σκύλους που σκόρπισαν.

  Ντροπή σας, αντί να ζητήσετε συγγνώμη από αυτούς στους οποίους δημιουργήσατε πρόβλημα, πουλάτε και εξυπνάδες εδώ πέρα.

  Ντροπή σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος14/3/11 19:01

  αυτός ο 17.44 ειναι ενας τυπος που μπορείτε να τον ξαναδιαβάσετε στο μπλογκ του μαστροκολα να γράφει περιπου τα ιδια για καποιον προεδρο
  και μελη συλλόγου που τον εχουν μηνύσει και μαλλον για αυτο καιγεται


  διαβαστε αυτο ειναι απο τον μαστροκολα

  <<<<<<<>>>>>

  Μεγάλη ψεύτρα έχει φτιάξει και εδώ ιστορίες με παιδάκια και ποδήλατα γείτονες με ξύλα και άλλα πολλά εμπριμέ

  Που είσαι Μητσο? χάνεις, το βράδυ έχει ταινία με τον Χρηστο Νεγκα τυφλό με μαύρα γυαλιά να του έχουν ορμήσει σκύλοι από άλλο μαχαλά για να του φάνε τα πατζακια και τα παπουτσια τα σκαρπινι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος14/3/11 19:08

  Δεν το έχετε καταλάβει ότι όλοι αυτοί που το παίζουν φιλόζωοι είναι κομπλεξικοί με ψυχολογικά προβλήματα, που δεν βρίσκουν αγάπη και κατανόηση από τον περίγυρο τους, και έτσι παίρνουν έναν σκύλο και τον ταΐζουν μπιφτέκια με κριθαράκι όπως λένε ώστε να το έχουν πειθήνιο και υπάκουω δίπλα τους, για να βγάζουν τα εσώψυχα επάνω του
  Οι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν ότι τα ζώα πρέπει να ζουν στην φύση και όχι σε διαμερίσματα και κλουβιά, τόσο βλάκες είναι που νομίζουν ότι τα προστατεύουν και δεν καταλαβαίνουν ότι τα καταδικάζουν σε θάνατο.
  Δεν βλέπετε τι γίνετε με τα διάφορα τσίρκο που όλα έπαυσαν να έχουν ζώα στο πρόγραμμα τους, και όσα είχαν τα έδωσαν τα σε ζωολογικά πάρκα για να αισθανθούν όσο γίνετε πιο κοντά στη φύση..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος14/3/11 19:19

  Εγω ειμαι φιλοζωος, και εσυ εισαι κομπλεξικος και ηλιθιος με ψυχολογικα προβληματα. Και απανθρωπος αλητης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος14/3/11 19:21

  Και τα σκυλια δεν ειναι ελεφαντες. Αμόρφωτε bλακα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος14/3/11 19:34

  το χαπάκι να πάρεις γιατί έχεις αρχίσει και ρετάρεις
  για πες μου τώρα γιατί σε έχει μηνύσει η φιλοζωική τι έκανες?
  μην με αναγκάσεις να πάρω τηλέφωνο την πρόεδρο να τα μάθω γιατί μετά θα πω και ποιος είσαι

  αλήθεια με ποιον μιλάω με αυτόν με το μηχανάκι με αυτόν που θα του δάγκωναν το παιδί η με τον χρηστο νεγκα και τα σκαρπινια?

  ΜΗΤΣΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Ο
  ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος14/3/11 21:12

  Μάστορα, εσύ που έγραψες το σχόλιο στις 19:01 και λες ότι με έχει μηνύσει ο σύλλογος, σε πληροφορώ ότι δεν με έχει μηνύσει κανένας σύλλογος, και την προεδρίνα σας την έχω γραμμένη.
  Και μην με τσαντίζετε άλλο, παλιολαμόγια, γιατί ένα μικρό ψαξιματάκι στο Internet, έφερε στο προσκήνιο, απίστευτη μπόχα.
  Να σας θυμίσω την ιστόρια με τα σκυλιά στην Αγκόνα που μέχρι και η Ιντερπολ σας έψαχνε?
  Να σας θυμίσω τις εξαγωγές σκύλων που κάνατε, δήθεν για να υιοθετηθούν από φιλόζωους στην Γερμανία, ενώ τα στέλνατε συστημένα στη Zoomafia της ιταλίας για να καταλήξουν πειραματόζωα και ζωοτροφές?

  Να πάρεις την προεδρίνα του συλλόγου/σωματίου, οτιδήποτε είναι αυτό και να την ρωτήσεις, όχι για να μάθεις αν μου έχει κάνει μήνυση, αλλά γιατί μέχρι και τον γερμανό πρέσβη έμπλεξε στην ιστορία.
  Και να μην ξεχάσεις να την ρωτήσεις αν ο σύλλογος έχει καταστατικό.

  Την μήνυση θα σας την κάνω εγώ, υπάρχουν μάρτυρες του ατυχήματος, υπάρχει εισαγωγή στο νοσοκομείο και αν το ψάξω λίγο περισσότερο θα βρω και φωτογραφίες που θα είσαι και εσύ μέσα να κάνεις διανομή σκύλων την νύχτα σαν κλέφτης.

  Άντε από εκεί παλιολαμόγια, για ένα ευρώ δεν σέβεστε ούτε την ανθρώπινη ζωή, ούτε την ζωή αυτών των άμοιρων πλασμάτων που δήθεν υπερασπίζεστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος14/3/11 21:28

  ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ Η ΨΟΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΤΑ ΚΟΛΟΣΚΥΛΑ ΑΡΕ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος14/3/11 21:28

  τις δουλειά που εκανες να φροντίσεις να την λυσεις στα δικαστήρια και οχι στα μπλογκς ξερεις τι έκανες και ποιες θα ειναι οι συνεπειες και τώρα απειλής και γράφεις βλακειες κατα συλλογων και φιλόζωων κλπ
  Για μενα στο ξαναλέω δεν ειμαι φιλόζωος ουτε και δεν ειμαι, ειμαι αδιάφορος δεν τα ενοχλώ δεν με ενοχλούν εσυ φαίνεται κάπου ανακατεύτηκες και στη ρίξανε, αν η πρόεδρος ειναι αυτη που ξέρω εγώ θα την ρωτήσω αυριο και θα στη φυτέψω προς το μεσημέρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος14/3/11 21:44

  Μήπως μπορείς να πεις τι έκανα;
  Γιατί το πρόβλημα είναι ότι δεν έκανα!
  Μετά το ατύχημα δεν ήρθα να σας πιάσω στις κλωτσιές!

  Να την πάρεις την πρόεδρο, αυτή που ξέρεις εσύ (υπάρχουν πολλοί σύλλογοι στη Σαλαμίνα;) δεν έχω καμία σχέση και επαφή μαζί της. Όσο για το φύτεμα, να πας να φυτευτείς σε κανα γκρεμό, κα πρόεδρε, γιατί είμαι σίγουρος ότι εσύ είσαι και κάθεσαι εδώ και τα βάζεις με τον κόσμο που έχει πρόβλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος15/3/11 00:04

  Μπόγιας + ευθανασία.....Αυτη ειναι η μονη λυση. Οι φιλοζωοι ας ενδιαφερθουν για τα ορφανα και τα απορα παιδακια και ας αφησουν τις αμπελοφιλοσοφιες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος15/3/11 13:43

  Είναι πολλά τα λεφτά προεδρίνα α… με συγχωρείτε Άρη, όπως έλεγε και ο Καλογήρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ15/3/11 14:00

  Για ζημιές που προκαλούνται από σκύλους, το αρ. 2, παρ. 5 του νόμου 3170/2003, εισάγει παρέκκλιση από το άρθρο 924 ΑΚ, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες ή συνοδοί σκύλων, ευθύνονται για κάθε ζημιά που προκαλούν οι σκύλοι σε ανθρώπους ή ζώα (αντικειμενική ευθύνη). Όσον αφορά όμως τους αδέσποτους σκύλους, η πολιτεία και ειδικότερα η αρμόδια δημοτική αρχή, θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα περισυλλογής, περίθαλψης, στείρωσης και συντήρησής τους, ή ευθανασίας.

  JURISPRUDENT D.A.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος15/3/11 16:33

  Προς Συνήγορο:

  Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε για το τι προβλέπει ο νόμος για την εγκατάλειψη σκύλων κατ' εξακολούθηση, είτε αυτή γίνεται από ιδιώτη, είτε από φιλοζωικό σύλλογο.
  Ευχαριστώ πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος15/3/11 16:36

  Ελα τωρα εγινες και συνηγορος του κοπριτη ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος15/3/11 21:32

  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ .....ΒΙΟΛΙ ΣΑΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
  ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΕΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ, ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ,ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΒΟΛΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ,ΘΕΛΕΙ ΦΑΓΗΤΟ,ΦΡΟΝΤΙΔΑ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΙΖΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΑΓΓΕΛΕΣ,ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΘΑΜΕΝΑ Η ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
  ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ(ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ FOR EVER ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ) ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΡΗΜΑΔΟΚΟΥΒΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΔΙΨΑ ΕΝ ΕΤΗ 2011 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΕΦΘΗΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΖΩΩΝ ΑΝΗΚΕΤΕ.
  ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΛΕΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΩΔΥΝΟ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΠΗΔΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ. MacGyver

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ανώνυμος15/3/11 22:31

  Αν νομίζετε ότι καθιστοί στην καρέκλα όλοι μας στην Σαλαμίνα θα λύσουμε το τριτοκοσμικό πρόβλημα των αδέσποτων δεν έχετε παρά να μπείτεε στα ακόλουθα site για να μάθετε για τον ζωοφιλικό σύλλογο της Σαλαμίνας:
  http://filozoikos-syllogos-argos.blogspot.com/2008/08/blog-post_14.html

  ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΜΑΪΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ:

  http://www.roufianos.com/showthread.php/88669-%CE%A3%CE%B5-%CE%9B%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%AF

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος15/3/11 22:36

  πάντος εγό θα του τη ρίξο τι κλοτσιά αυτουνού του πούστι του σκύλου στην αστυνομία , για να μη πο τη φολα. οι ορες του εινε μετριμενες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ18/3/11 01:12

  15/3/11 16:33 Για την εγκατάλειψη σκύλων προβλέπεται φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή χρηματική ποινή από τριακόσια μέχρι χίλια πεντακόσια ευρώ ή και οι δυο ως άνω ποινές.

  JURISPRUDENT D.A.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος18/3/11 10:44

  DEN MAS EIPES TI PROBLEPETE GIA TI FOLA!
  ANDE GIATI VIAZOMAI!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος18/3/11 11:18

  Στην καλυτερη περιπτωση, για τρια χρονια θα γινεις bitch καποιου Αλβανου στον Κορρυδαλο, αν δεν σε πιασω πρωτος εγω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος18/3/11 12:37

  Παιδες...ηρεμια....

  Αν υπαρχουν καποια μαυρα στοιχεια για οποιον συλλογο, υθπαρχει ο δρόμος των νομων... Κατα τα αλλα αν υπαρχουν μονο ενδειξεις και οχι αποδειξεις, τοτε ειναι μπλεγμενο το θεμα..

  Σιγουρα τα; αδεσποτα ειναι ενα προβλημα, ασχετα αν ειναι στειρωμενα και εμβολιασμενα, γιατι πολύ απλα μπορει να προκαλεσουν αθελα τους προβληματα στους πολιτες...


  Δεν ειναι λυση η φολα ή η περιθαλψη και μετα "πεταμα" στο δρομο, στην κοινωνια τα στειρωμενα.

  Μη κοιταμε το αιτιατό, αλλα την αιτία...

  Οι αφορμές υπάρχουν και ειναι πολλές, η αιτία ποια είναι...?!?!?

  ΒΒΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ας μου παραχωρησει ο δημος (οχι προσωπικα βεβαια) 10 στρεματα καπου, ρευμα και νερο, και αναλαμβανω να συντονισω μια προσπαθεια με ολους τους φιλοζςικους συλλογους της περιοχης να τα μαζευουμε και να τα συτηρουμε εκει. Χωρις χρηματα απο τον δημο, μονο απο εθελοντες δημοτες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος18/3/11 16:36

  Εχετε ολοι εσεις οι μεγαλολεκτορες
  σκεφθει τη εχετε προσφερη σε αυτα τα ατυχα ζωντανα; Μηπως σε ολους μας χρειαζετε ενας καλλως κτηνιατρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος18/3/11 16:46

  KALLA LEEI O APO PANV PIOS KTHNIATROS UA MAS SVSH OLOYS EMAS TOYS YPOTIUEMENOYS FILVZVOYS OPIOS EXEI STYXEIA KAI DEN EXEI TO UAPOS NA TA BGALH NA PAH PRVTOS STON KTHNIATRO

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Ανώνυμος18/3/11 19:33

  Όποιος από την Σαλαμίνα έχει καρδιά αγαπάει αυτό το νησί και δεν στηρίζει τα λαμόγια, γιατί δεν μπαίνει στα site και να ενημερώνει τον κόσμο τι γίνεται εναντίον του νησιού μας με τους δήθεν φιλόζωους. Τι κάνουνε οι άρχοντες του τόπου? γιατί δεν το ψάχνουνε? Δεν έχουνε παρά μόνο να μπουν σε αυτό το site. γιατί όλοι ξέρουμε διαβάζουν ηλεκτρονικές εφημερίδες. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ?

  http://filozoikos-syllogos-argos.blogspot.com/2008/08/blog-post_14.html

  ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΜΑΪΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ:

  http://www.roufianos.com/showthread.php/88669-%CE%A3%CE%B5-%CE%9B%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%AF

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Ανώνυμος18/3/11 21:37

  11:18
  otan me piaseis einai mathimatikos sigoyro oti tha moy kaneis ta tria dyo!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμος24/3/11 15:28

  ΡΡ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ??
  ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
  ζωη δεν εχετε!
  σε αυτα τα ατομα που θελουν να ριξουν φολα . τι εσχη ειναι αυτα?
  μακαρι τα σκυλια να σας δαγκωσουν τοσο δυνατα να πεθανετε!
  οσες φορες εχω παει σαλαμινα ολα τα σκυλια ειναι πολυ φιλικα ή φοβισμενα που κριβονται.!
  ηπαρχει και η φιλοζωικη που κανει οτι μπορει για να σωσει τα αδεσποτακια εκει περα
  μερικοι κανετε σαν 5χρωνα που "ανεβενουν" πανω σε δεντρακια οταν βλεπουν σκυλια
  αλλοι ειστε ανεσθιτοι με ολη την ενοια της λεξης ακου εκει να πεθανουν! τα σκυλια ειναι σαν εμας κατουρανε αναπνεουν ΑΓΑΠΑΝΕ!
  αυτη ειναι η λυση σας?
  ΘΑΝΑΤΟΣ?
  ντροπη ! ΕΣΧΟΣ!
  ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ BLOG που δημοσιευει τετοια πραγματα!
  αντι να κανετε κατι να βαλετε ενα ωραιο αρθρο να κανετε τους ανθρωπους να ενδιαφερθουν και να εσθανθουν λιγο για τα αδεσποτακια της περιοχης βαζετε αυτη την ηλιθιοτιτα που μονο να μιλατε ξερετε!
  αν βαζατε ενα τετοιο αρθρο ισως τα αδεσποτακια να ειχαν μιωθει!
  Ν Τ Ρ Ο Π Η σε ολους τους πολιτες της Σ Α Λ Α Μ Ι Ν Α Σ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος24/3/11 15:48

  Οσοι καταφερεστε εναντιον των αδεσποτων ειστε απολιτιστοι, αμορφωτοι και βαρβαροι.Αντι να φροντισετε να ενημερωθειτε(και γιατι να το κανετε αφου ειστε ξερολες)τα βαζετε με πλασματα που δεν μπορουν να υπερασπιστουν τον εαυτο τους.Τους δενετε και τα τεσσερα ποδια και τα αφηνετε να σιγοπνιγονται στις προβλητες,τα καιτε μα οξυ,τους κοβετε τα ποδια με τσεκουρια και οτι αλλο βαλει το αρρωστο μυαλο σας.Ο νομος αλλαξε και οποιος συλλαμβανετε θα πληρωνει μεχρι 30.000 ευρω.Εγω δεν θα σας εβαζα φυλακη,θα σας εκανα τα ιδια και μετα θα σας εδινα μια νοστιμοτατη ΦΟΛΑ!!ΚΑΦΡΟΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. eleosssssssssss24/3/11 16:34

  ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ..ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ.ΕΙΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ..ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΔΩ ΣΑΛΑΜΙΝΑ,,ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΑΓΚΩΝΠΟΥΝ ΤΑ ΕΡΗΜΑ ΖΩΝΤΑΝΑ!!!!!!!ΑΜΥΝΟΝΤΕ ΡΕ!!!!!!!!ΣΕ ΟΛΟΥ ΕΣΑΣ,ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ..ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ,,ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΜΥΑΛΑ..ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΕ ΔΑΓΩΣΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ ΟΤΙ ΤΗΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΚΟ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΣΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ..ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΑ..ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ..ΕΛΕΟΣ ΡΕ ...ΑΦΗΣΤΕ Τ Α ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΗΣΥΧΑΦΟΛΑ ΚΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΕΔΙΝΑ..ΑΝΕΤΑ ΚΙΑ ΑΣ ΠΗΓΑΙΝ Α ΙΣΟΒΙΑ,,ΑΣΙΧΤΙΡ ΚΑΚΟΨΥΧΟΙ,,ΜΕΝΩ ΣΛΑΜΙΝΑ,,ΚΙΑ ΣΑΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΦΕΡΕ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΔΩ..ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ,,ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ,,,ΕΛΕΟΣ ΒΡΙΣΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ,,ΑΝΩΜΑΛΟΙ~

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Ανώνυμος24/3/11 17:10

  Απο τα σχολια το μονο ασφαλες συμπερασμα ειναι οτι δυστυχως στην Σαλαμινα υπαρχουν πολλοι απολιτιστοι, ακαλλιεργητοι , κοινωνικα αμορφωτοι που προκαλουν φοβο σε καποια φουκαριαρικα αδεσποτα εγκαταλελειμμενα σκυλια που για να προστατευθουν φθανουν να δαγκωσουν.
  Το σκυλι απο μονο του δεν δαγκωνει. Έτυχα ενα σουρουπο σε μια ερημικη τοποθεσια σε βουνο της Σαλαμινας ψαχνοντας ενα σκυλι που ειχε χαθεί(οχι δικό μου, δοξα τω θεω, τα εχω και τα δυο "θηρια μου" κοντα μου). Εκει που φώναζα ακουσα ενα γρυλισμα και ειδα σε μια αποσταση περιπου 100 μετρων μια αγελη μεγαλοσωμων σκυλων. Το αυτοκινητο ηταν μακρυά και δεν προλαβαινα να μπω για να γλυτωσω απο την ψυχολογια της αγελης. Να τρεξω ουτε που μου περασε απο το μυαλο, το αποτελεσμα το φανταζεστε. Έκατσα λοιπον κατω και αρχισα να μιλαω ηρεμα και τοσο δυνατα ωστε απλα να με ακουνε καλά, οχι ενοχλητικά. Τα γρυλισματα σταματησαν σιγά σιγά και τα σκυλιά σε λιγο γυρισαν και εφυγαν.
  Τα ζωα καταλαβαινουν και αν εχεις λιγο μυαλο για να νοιωσεις και να σεβαστεις και το δικο τους δικαιωμα στην ζωη, τα σκυλια δεν δαγκωνουν. Αυτα που ειναι εκπαιδευμενα σε τετοια συμπεριφορά συνηθως δεν εφκαταλειπονται κι οταν αυτο συμβαινει ειναι κατι σπανιο που δεν αξιζει να καθοριζει την σχεση μας με τα ζωα.
  Εγω παντως αν δω κανεναν με ξυλο αρχικά θα τον βιντεοσκοπησω και στην συνεχεια θα αντιδρασω οπως του αξιζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Ανώνυμος24/3/11 17:20

  ειναι ΝΤΡΟΠΗ και για την εφημεριδα που διατηρει τετοια θεματα!! Θα έπρεπε να τα διαγραφετε άμεσα Εδω δεν τιθεται θεμα ελευθεριας του λόγου, αλλά του παραλόγου, της παρανοιας και της αχαρακτηριστης ιδεολογιας προβληματικων που δεν σεβονται την ζωη παρα μονο την βολη τους υπολογιζουν.
  Καλυτερα να λειψουν αυτοι παρα τα ζωα, μηπως και ομορφυνει η ζωη!
  Jeza

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. θα έπρεπε να ντρέπεστε όλοι εσείς που μιλάτε τόσο άσχημα για αυτά τα δύστυχα πάσματα που δεν επέλεξαν να ζουν στο δρόμο κι αντί να συνεισφέρετε στο δύσκολο αγώνα των συμπολιτών σας, τους κατηγορείτε χωρίς την παραμικρή απόδειξη. η φιλοζωική της Σαλαμίνας κάνει εξαιρετική δουλειά κι έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά τραγικές και φρικτές περιπτώσεις. Αντί να συνδράμετε στο έργο τους, τολμάτε να εκφράζετε δημόσια, προστατευμένοι κάτω απ΄την ασπίδα της ανωνυμίας, αντιλήψεις απάνθρωπες. γιατί άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ζώα, δε θα πρεπε να λέγοτναι άνθρωποι. κι ας σταματήσουν να θεωρούν εαυτούς φιλόζωους όλοι αυτοί που ενώ έχουν δικά τους κατοικίδια, μισούν τα ζωάκια που ζουν στο δρόμο. κι αυτά έχουν ψυχη κι ανάγκη από μια γλυκιά κουβέντα.

  Δ.Ράπτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. auti i ilektroniki efimerida PREPEI NA KLISEI META APO AUTO TO ARTHRO!24/3/11 18:49

  εχει τυχει και εχω γνωρισει ενα ατομο απο την ζωοφιλικη της σαλαμινος αλλα και να ιυοθετισω ενα αδεσποτο απο εκεινους( μενω αθηνα)!
  κανουν εξερετικη δουλεια και αγαπανε πραγματικα τα αδεσποτα τριγυρο!
  γιατι διαβασα ενα σχολιο απο καποιον οτι η ζωοφιλικη αυτη ειναι μαϊμου και ειχε μια ιστορια της γνωστης ferry που ο καταπελτης του ferry boat της ειχε πατησει τα ποδαρακια
  και εγραφε οτι η σωστη ζωοφιλικη ειναι μια απο το ΑΡΓΟΣ.
  λοιπον αν δεν ξερετε τιποτα απο φιλοζωικες. ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ!
  η φιλοζωικη σαλαμινος ειναι το ποιο οργανομενο σωματιο που εχει τυχει να ξερω!
  αντε μην ερθω σαλαμινα και αφησω ελευθερω τον αρη ( και ας ειναι μικροσωμος εχει ομως αρκετη δυναμη στα δοντια! )και σας φαει ολους μετα απο οτι του εχετε κανει εσεις εκει περα που θελετε να λεγεστε και Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Ανώνυμος24/3/11 21:00

  Όπως φέρεστε στα ζώα φέρεστε και στα παιδιά σας!Θέλετε να λέγεστε και άνθρωποι!Όποιοσ θέλει το κακό οποιασδήποτε ζωντανής ύπαρξης,είναι άξεστος ,αμόρφωτος και βλάχος!Ο σεβασμός στα κακόμοιρα τα σκυλάκια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ.
  Όσο για την φιλοζωική,μην την πιάνετε στο στόμα σας!Δεν ξέρετε τι αγώνα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι!Και αγαπητοί είρωνες και βλάκες που "σας τρομάζουν" τα κακόμοιρα τα αδέσποτα(που στην τελική λίγο νερό θέλουν ,λίγο φαγητό και λίγη αγάπη),δεν πάτε καλύτερα να σας κάνουν καμμία στείρωση να μην διαιωνίζεται το είδος σας???
  Γίναμε όλοι ανώτεροι...Καράβλαχοι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Ανώνυμος24/3/11 21:15

  καθομε και διαβαζο τις μπουρδες που γραφετε και συχιζομε
  ρε ο καλος ο σκυλος εινε ο ψοφιος.
  αλα τορα με τη κρισι, κατι ρατσεσ χοντρες εινε καλες στο φουρνο με πατατεσ.
  μολισ τορα εφαγα ενα μπουτακι μουρλια. χανεται οσοι δε εχεται φαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ24/3/11 23:41

  Στις 24.07.2006 ένας πολίτης έπεσε θύμα επίθεσης αδεσπότου ζώου με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά. Υπέβαλε έγγραφο προς το Δήμο, στην περιοχή του οποίου συνέβη το γεγονός, όπου τους ενημέρωνε για το θέμα και τους ζητούσε να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την περισυλλογή των αδεσπότων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  Δεν υπήρξε καμία απάντηση, ούτε και στο υπομνηστικό του έγγραφο στο Δήμο.
  Μετά από πάροδο μηνών, ο Αστυνομικός Σταθμός της περιοχής, απαντώντας σε αίτημα του πολίτη, τον ενημέρωσε ότι η συγκέντρωση των αδεσπότων στο συγκεκριμένο σημείο, όπου είχε δεχθεί την επίθεση, οφείλεται στο γεγονός ότι περίοικοι και υπάλληλοι του παρακείμενου Super Market ταΐζουν τα ζώα.
  Ο πολίτης υπέβαλε εκ νέου αίτημα στον εν λόγω Δήμο, επισυνάπτοντας το έγγραφο της Αστυνομίας. Εν τέλει, έλαβε μια απάντηση στις 27.03.2007 που τον πληροφορούσε ότι ο Δήμος είναι γνώστης του προβλήματος των αδεσπότων, και προτίθεται να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου. Ωστόσο, κανένα τέτοιο μέτρο δεν ελήφθη.
  Στις 26.04.2007 ο εν λόγω πολίτης προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη (Σ.τ.Π.) με αίτημα να λάβει ο εν λόγω Δήμος τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των πολιτών από τα αδέσποτα.
  Στις 21.06.2007 υπέβαλε εκ νέου έγγραφο στον εν λόγω Δήμο, με το επιπλέον αίτημα να αποζημιωθεί για τη ζημία που είχε υποστεί από το ατύχημα.
  Στις 10.08.2007 έλαβε απάντηση από τον εν λόγω Δήμο, στην οποία ο Δήμος τον διαβεβαίωνε εκ νέου ότι επρόκειτο να προβεί σε κάθε προβλεπόμενη από το νόμο ενέργεια για τα εντός της περιφερείας του αδέσποτα ζώα. Καλούσε επίσης τον πολίτη να υποβάλει τα δικαιολογητικά του για να κριθεί το αίτημα της αποζημίωσης. Ο πολίτης τα υπέβαλε, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Εν τέλει ο πολίτης προχώρησε σε κατάθεση Αγωγής ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου κατά του εν λόγω Δήμου, με αίτημα την αποζημίωσή του με το ποσό των 18.402,09 € εντόκως μέχρι την οριστική εξόφληση...
  Στις 20.11.2007 ο Σ.τ.Π. επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εν λόγω Δήμο και ενημερώθηκε ότι, όσον αφορά στο αίτημα της αποζημίωσης, ο Δήμος δεν μπορεί να ενεργήσει μη υπαρχούσης δικαστικής απόφασης και όσον αφορά στο θέμα των αδεσπότων, ο Δήμος δεν διαθέτει κονδύλια ώστε να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες. Επικαλέστηκε επιπλέον την αδράνεια των περισσοτέρων Δήμων της χώρας πάνω στο θέμα αυτό.
  Στις 20.12.2007 ο Σ.τ.Π. απέστειλε προς τον εν λόγω Δήμο έγγραφο με τις απόψεις του επί αμφοτέρων των θεμάτων ...
  Στις 17.01.2008 η αρμόδια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Ν.Α.) απέστειλε έγγραφο προς τον εν λόγω Δήμο, επισημαίνοντας την ανάγκη να τεθεί στις άμεσες προτεραιότητες του η προστασία των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου, οι οποίοι κατά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται, από τους κινδύνους που εγκυμονούν τα αδέσποτα ζώα, τόσο για την ασφάλεια όσο και για τη δημόσια υγεία...
  Στις 07.04.2008 ο εν λόγω Δήμος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να συνάψει προγραμματική σύμβαση με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας-Πειραιά, σχετικά με την περίθαλψη αδεσπότων ζώων στην περιοχή του Δήμου. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από τον αρμόδιο Γενικό
  Γραμματέα της Περιφέρειας στις 06.06.2008 και υπογράφηκε στις
  21.07.2008. Στην εν λόγω σύμβαση προβλέπεται η περισυλλογή των αδεσπότων, μεταφορά στο Ι.Κ.Ε.Π.Α.Ζ, φροντίδα κατά την εκεί παραμονή, στείρωση, εμβολιασμός,φάρμακα, περιλαίμιο, κονκάρδα όπου θα αναφέρεται ότι πρόκειται για σκύλο εμβολιασμένο και στειρωμένο, και επιστροφή των ζώων στο Δήμο.
  Ο Σ.τ.Π. θεωρεί πολύ θετικό το βήμα του εν λόγω Δήμου, και προβαίνει σε δημοσιοποίηση της ανταπόκρισης με σκοπό να στηριχθεί η βιωσιμότητα της επιλογής αυτής και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση από όσους Δήμους παραμένουν ακόμη αδρανείς.

  Read more: http://www.synigoros.gr/pdf_01/6649_1_adespota_zoa.pdf:

  JURISPRUDENT D.A.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. egvvvvvvvvvvvv25/3/11 00:36

  arrostoi epimenooooooooooo vlaxoi esi put afas ton sklo na se fane re ktinos esena psofio.komplexsike, AS MIN XSEXNAME OTI OI MEGALITEROI PSYCO KAI DOLOFOOI TI I STORIAS EINAI KATI SAN KAI SENA ANOMALE,KOMPLEXSIKE..FAE TA ENTERA SOU RE,POU TA EVALE S ME TA ATHOA PLASMAT TOU THEOU,,KTINOSSSSSSSSS KIA ALLOI I EFIMERIDA AYTI EINAI APARADEKTI...OLTI DIAVAZO EINAI MESSA STO MISOS,,KIA STIN KAKOPSIXIA...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Ανώνυμος25/3/11 15:19

  ρε δεν εχο με κανενα μισος
  απλα μαρεσουν οι μεζέδες και μαλιστα απο σκυλο που τους εχουμε πολους και τζαμπα.
  τα γουρουνια που τρομε και τα αρνια δεν εχουνε ψιχη;
  οι κινεζοι δε τρoνε σκυλια;
  οι ιταλοι δε τρονε βατραχια;
  Τορα εχο βαλει στο ματι το σκυλο του γιτονα που τον κοβω ισαμε πεντε μεριδες αλιθινες ψιμενο κρεας.

  ο περικλησ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. o teleytaios periklis..pou trvei oti zontano vrei mprosta tou eisa poli anomalos re kia amorfotos apo oti vlepo..na fas ta paidia soy kathiki arosto,,oust apa eki,anomale kia oli san esena...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Ανώνυμος25/3/11 17:47

  Anorthografe amorfoto gourouni,....ma ti lew...vrizw ta gourounia...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Ανώνυμος25/3/11 17:50

  ψΥΧΑΝΩΜΑΛΕ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΚΥΛΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Ανώνυμος25/3/11 18:02

  ρεε αφου σας λεο χανετε

  βατραχοποδαρα με πιλαφη
  σκροπιοι τηγανητοι με αλευρη
  κε τορα μπουτακια σκυλου με πατατες η μακαρονια στο φουρνο η κασαρολας με σαλσα.
  χορια που τρος φρεσκο πραμα αφου τα κινηγας και τα πιανης μονος σου

  εσις γιατι δε λειποσαστε το γουρουνι η το αρνι που τροτε ρε

  αλα αφου αγαπατε τοσο τα σκυλακια θα ψαξο τορα να βρο σηνταγες με γατες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. Ανώνυμος25/3/11 20:29

  παει κε ο σκυλος του γιτονα τορα που ελιπε στην εκλισια
  αυτον θα τον φιλαξο για το πασχα να μαλακοση λιγο στο ψηγιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Ανώνυμος25/3/11 23:41

  Ένας διαβητικός άνδρας από το Oregon, ο οποίος δεν αισθανόταν τα πόδια του, αντίκρυσε ένα τελείως τρελό και μακάβριο θέαμα την στιγμή που ξύπνησε: Ο σκύλος του, είχε φάει ένα μέρος του δεξιού του ποδιού, καθώς και τρία δάχτυλα από αυτό...
  Ο εν λόγω άνδρας είπε στα επείγοντα πως τον πήρε ο ύπνος στον καναπέ και όταν ξύπνησε είδε πως έλειπαν κομμάτια από το πόδι του...

  www.zougla.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. Ανώνυμος26/3/11 00:28

  γι αυτο λεο κε γω οτι ο καλιτερος φιλος του ανθροπου εινε ο σκυλος.
  ο μαγηρεμενος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Ανώνυμος28/3/11 22:45

  εχετε δικιο,αλλα εχετε και αδικο,διαβασα σχεδον ολα τα σχολια,για μενα,ποναει η καρδια μου να βλεπω τοσα ζωα στον δρομο και καθε μερα και πιο πολλα,να μην μπορουν να επιβιωσουν,διοτι δεν μεγαλωσαν στον δρομο,τα πηραν μωρα και οταν ειδαν οτι δεν ειναι αυτο που θελουν η δεν ασχοληθηκαν μαζι τους και το ζωο ειναι σαν το παιδι,οπως το μαθεις,το πεταξαν,υπαρχουν πολλοι που τα φολιαζουν επιτιδες η τα χτυπανε με το αμαξι και καμαρωνουν,οπως ποναω και για τα ζωα ολα ποναω και για τους ανθρωπους,απο την μια δεν φταιν τα σκυλια που δεν εχουν πως να ζησουν και γινονται αγρια καποιες περιοδους και απο την αλλη κυνδυνευουν ζωες των ανθρωπων,με εχουν ριξει και μενα με την μηχανη και με εχουν δαγκωσει,αλλα δεν φταινε αυτα,φταιει το συστημα,η δηθεν που ασχολουνται με τα ζωα και επιλεγουν πια θα σωσουν,εγω εχω ασχοληθει και εχω προσφερει πολλα στην φιλοζωικη οπως και πολλοι αλλοι,δεν θα επρεπε να γινονται στειρωσεις??πριν λιγο καιρο μας εφαγαν τα αυτια,οτι το δικεπαζ εκλεισε και δεν περνει πια ζωα για στειρωση και πρεπει να πηγαινουν σε κτηνιατρο και να πληρωνουν τις στειρωσεις και μαθαινω οτι το δικεπαζ δεν εχει κλεισει και ειναι συμβεβλημενο με την Σαλαμινα,βεβαια δεν θα τελειωσει το κακο των αδεσποτον οταν ο καθενας μπορει ελευθερα να παρατησει το ζωο του εδω και θα επρεπε να γινετε ελεχνος απο το περαμα αν το ζωο ειναι τσιπαρισμενο και να ελενχονται τα παντα,ομως η φιλοζωικη,μπορει να κανει εκδηλωσεις,μπορει να εχει λογαριασμο στην τραπεζα για να της βαζει καθε κοριοδο αλλα δεν ειναι νομιμη,εχει παρει ποτε κανεις σας αποδειξη απο την φιλοζωικη Σαλαμινας που να ειναι τρυπημενη απο την εφορια??οι προσκλησεις που αγοραζετε για τις εκδηλωσεις που διοργανωνει,ειναι τρυπημενες>η ειναι παρανομες??η κυρια προεδρος τρεχει μονο για καποια περιστατικα,τα υπολοιπα μελοι τι κανουν??οπως η κυρια που διαχηριζετε την σελιδα στο φεισμπουκ??θα σας πω εγω,βαζει τραγουδακια,πεταει που και που κανα θεμα απο ιαπωνια η...και ξανα τραγουδακια!!!τους εχω ζησει απο κοντα και ολα οσα κανουν ειναι δηθεν!!Καταρχην οταν υπαρχει ενας νομιμος συλλογος,για οποιαδηποτε εισπραξη απο την τραπεζα η πωληση λαχνων η προσκλησεων,πρεπει παντα να ειναι 2 ατομα και να δειχνουν σε ολους το καταστατικο τους,το εχετε δει εσεις ποτε που υποστηριζετε την φιλοζωικη??εγω εχω δει πολλες φορες την προεδρο μονη στην τραπεζα μα σηκωνει λεφτα και δινουν σε εθελοντες κοροιδα,οπως ημουν κι εγω πριν λιγο καιρο,να πουλουν τις προσκλησεις για τις εκδηλωσεις τους που δηθεν υα εσοδα θα πανε στα ζωα!!ΑΙΣΧΟΣ!!μπορουμε να κανουμε απο μονοι μας κατι ολοι??οποιος δει να παρατανε ζωο να το καταγγελουμε??οπως και οταν δουμε καποιον να φολιαζει ζωο?οπως να ταιζουμε οταν μπορουμε απο μονοι μας αυτα τα αμοιρα,εστω ψωμι και νερακι,θα ειναι πολυ πιο ημερα και πραγματικα δεν φταινε τα ζωα και ας παμε να μιλησουμε στον δημαρχο που ειμαι σιγουρη οτι κατι θα κανει για να καλυτερεψουν τα πραγματα,παρα να πιστευουμε σε δηθεν φιλοζωικες,που τα καλα ρατσας που βρησκουν τα πουλανε,καποια τα στελνουν για πειραματα εξω και τρεχουν μονο για οτι τους συμφερει,ισα που να ακουστουν!!!γιαυτο μονο η πολειτια θα κανει κατι και με ενα νομιμο συλλογο και ο καθενας μας απο την πλευρα του οτι μπορει,πρεπει οι μοτοσυκλετιστες και οι ποδηλατες να ειναι προστατευμενοι αλλα και να παψει ο κακος χαμος με τα αδεσποτα,δηλαδη να μην μπορει ο καθενας να το παρατησει επειδη δεν του κανει πια λες και ειναι παλιο παπουτσι να το πεταξει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ31/3/11 23:28

  Σύμφωνα με το πρόσφατο Σχέδιο Νόμου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», προβλέπονται τα εξής:
  -Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα, καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό. Επίσης απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.
  -Δημιουργείται στο ΥπΑΑΤ, η Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.
  -Καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για τους προς πώληση σκύλους και γάτες. Επίσης καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για όλες ανεξαίρετα τις γάτες και τους σκύλους δεσποζόμενους και αδέσποτους (που περισυλλέγονται).
  -Δεν χορηγείται άδεια για κυνήγι σε κυνηγό που δεν έχει σημάνει τον κυνηγετικό σκύλο του.
  -Απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα, ζώων συντροφιάς που δεν έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά.
  -Ομοίως απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση/ γνωστοποίηση αγγελιών για υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση κλπ ζώων συντροφιάς, αν δεν αναφέρεται και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης.
  -Καθορίζονται οι συγκεκριμένοι κανόνες ευζωίας που πρέπει να τηρούνται από τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς.
  -Δημιουργείται ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε Δήμο, σε συνεργασία με Φιλοζωικές Ενώσεις και Σωματεία.
  -Προβλέπεται η δυνατότητα των φιλοζωικών σωματείων να συμμετέχουν ενεργητικά στο πλευρό των Δήμων σε όλο το πλαίσιο προστασίας των ζώων.
  -Όλα τα αδέσποτα που περισυλλέγονται, σημαίνονται, στειρώνονται και περιθάλπονται.
  -Θεσμοθετείται η ευθύνη του Δήμου για κάθε βλάβη ή ζημία που προκαλείται σε τρίτους από τα αδέσποτα ζώα.
  -Τα δημοτικά καταφύγια αδέσποτων ζώων, αποτελούν χώρους προσωρινής και όχι μόνιμης παραμονής των αδέσποτων ζώων και στα καταφύγια αυτά παρέχεται η αναγκαία ιατρική περίθαλψη στα ζώα που έχουν ανάγκη.
  -Η επαναφορά των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, γίνεται με συγκεκριμένους περιορισμούς, ως προς την επανατοποθέτησή τους, μη επιτρεπομένης της επαναφοράς σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, λιμάνια , αεροδρόμια σε αρχαιολογικούς χώρους καθώς και σε χώρους υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας.
  -Οι στειρώσεις στις οποίες υποβάλλονται τα αδέσποτα ζώα γίνονται από κτηνίατρους, ακόμα και σε κινητές μονάδες άσκησης κτηνιατρικών πράξεων μετά από σχετική άδεια, ενώ στειρώσεις μπορούν να γίνονται δωρεάν και από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνίατρους.
  -Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο.
  -Προβλέπονται συμπληρωματικά μέτρα προστασίας των ζώων, με πρόβλεψη πολύπλευρης παρέμβασης του Εισαγγελέα και προσωρινής ή οριστικής αφαίρεσης του ζώου από τον παραβάτη.
  -Προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς μικρών ζώων συντροφιάς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπό την προϋπόθεση ότι είναι τοποθετημένα σε ασφαλή κλωβό μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχο.
  -Τέλος, προβλέπεται αυστηροποίηση τόσο των ποινικών κυρώσεων, όσο και των διοικητικών προστίμων για τους παραβάτες, που γίνονται ακόμα πιο αυστηρές σε περίπτωση υποτροπής, προκειμένου να υπάρχει ένα πλήρες, αναλογικό, αποτρεπτικό και αποτελεσματικό σύστημα κυρώσεων.

  Read more http://www.minagric.gr/greek/press/2011/03/greek300311a.shtml

  JURISPRUDENT D.A.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Ανώνυμος1/4/11 08:52

  Καλα τα λες, αλλα λες πολλα ρε JURI..!
  Τι μας νοιαζει εμας τι προβλεπονται;
  Στη Ψαροκωσταινα ολα προβλεπονται!
  Μπορεις να μας πεις γιατι δεν εφαρμοζονται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Ανώνυμος25/5/11 21:35

  ΕΧΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΧΝΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΣΤΗΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.