``Ατζέντης και με τη βούλα``


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 16/Ο6/11
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : 10 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ατζέντηδες και με τη βούλα
Νύχτα, βαθιά χαράματα, τότε που σηκώνουν τα δίχτυα οι ψαράδες και η πόλη κοιμάται, 10 παραλίες του νησιού παραχωρήθηκαν με απόφαση του δήμου Σαλαμίνας και πέρασαν στα χέρια ιδιωτών.


Τετάρτη 15 Ιούνη, Ημέρα Γενικής Απεργίας, όπου ο λαός πάλευε στους δρόμους και τις πλατείες, να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται , ο κ. Τσαβαρής με την ψήφο και μεγάλου μέρους της μειοψηφίας, παραχωρούσε για χρήση 10 παραλίες του νησιού σε ιδιώτες.

Με έναν κατάπτυστο αντικομουνισμό, κάθε φορά που η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας κ. Γκαβογιάννη έπαιρνε το λόγο να τοποθετηθεί για τα εσκεμμένα πολλαπλά κατεπείγοντα θέματα που έφερε προς συζήτηση ο ίδιος και μερίδα της μειοψηφίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των 34 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης,
ο κ. Τσαβαρής, προλείανε τους προπηλακισμούς που θα δεχόταν η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνέχεια, από τους «άνεργους» επιχειρηματίες που θέλουν να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί ( έτσι τους αποκάλεσε ο κ. Τσαβαρής).


Ο κ Τσαβαρής δεν δίστασε να κατηγορήσει τη δημοτική σύμβουλο για απρεπή συμπεριφορά και στάση , η οποία απορρέει από την πολιτική κουλτούρα του κόμματος που ανήκει! ( εννοώντας το ΚΚΕ) όταν η κ. Γκαβογιαννη χαρακτήριζε γελοίες τις συνεχείς δικαιολογίες που προέβαλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κόγιας, για να αναβάλλει το δημ. συμβούλιο από τις 9 Ιουνίου και στο όποιο θα έκαναν παρέμβαση πολίτες για το ζήτημα των παραλιών.
Είχε τον λόγο του, ο κ. Τσαβαρής, με τα τόσα εκτός ημερήσιας θέματα. Περίμενε να αποχωρήσουν οι περισσότεροι δημότες, να παραμείνουν οι από συμφέρον κλακαδόροι, προκειμένου μέσα σε κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, να φιμωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και να ψηφιστεί η παραχώρηση των παραλίων.

Δεν σεβάστηκαν τους εκπροσώπους των συλλόγων των φορέων, υπερήλικες γυναίκες που περίμεναν μέσα στα άγρα χαράματα, το θαύμα!
Έτσι μόνο η Δημ. Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, μαζί με πολίτες (όσους απέμειναν μέχρι τις 5 το πρωί), υπερασπίσθηκαν το δικαίωμα για ελεύθερες παραλίες χωρίς καμία επιχειρηματική εκμετάλλευση που απειλεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές. Ενώ από την αντίπαλη μεριά στάθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή με τους επιχειρηματίες.
Ένα ιδιότυπος επίσης ρατσισμός αναπτυσσόταν, ιδιαίτερα από τον Αντιδήμαρχο κ. Αστράκο, που ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε τους οικιστές, ως αυθαίρετους και καταπατητές, πράγμα που δεν το άντεξε ούτε
ο κ Τσαλιαγκός από την παράταξή του.
Για την ιστορία, να θυμάστε ότι το ξεπούλημα των παραλιών στη Σαλαμίνα το άρχισε πρώτος ο κ. Αγαπίου στο Ζέφυρο, το συνέχισε ο κ. Σοφράς προσθέτοντας το Σπιθάρι και το συνεχίζει σήμερα, με καταιγιστικό μάλιστα ρυθμό, ο κ Τσαβαρής, με την ψήφισή του από τους συμβούλους του, αλλά και από τον κ. Ράπτη, την κα. Νάννου (ψήφισε θετικά τις δυο πρώτες και αποχώρησε επικαλούμενη κόπωση από το προχωρημένο της ώρας).
Ο συνδυασμός του κ. Σοφρά είχε αποχωρήσει και μόνο η κα. Διγενάκη παρέμεινε και η οποία, μετά την αρνητική τοποθέτησή της για παραχώρηση των παραλιών απεχώρησε από τη συνεδρίαση πριν την ψηφοφορία.
Από ότι αντιλαμβάνεστε, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ψήφισε καμιά παραχώρηση και γ’ αυτή την προβλέψιμη ψήφο, (με ανακοινώσεις της η παράταξή μας ενημέρωνε & καλούσε το Λαό της Σαλαμίνας στο δημοτικό συμβούλιο μέρες πριν), ο κ. Τσαβαρής σήκωνε από την αρχή τον ραφιναρισμένο αντικομουνισμό, δίνοντας τον τόνο για το τι θα επακολουθούσε κατά την ψηφοφορία.

Δυστυχώς, η πολιτική αξιοπρέπεια δεν κληρονομείται, ούτε μεταβιβάζεται.
Ή την έχεις ή δεν την έχεις ! Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ