ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σχετικά με τις σημερινές αναρτήσεις  για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων και  επειδή  ήμασταν παρόντες,  είναι υποχρέωση μας να  αναφερθούμε  στα γεγονότα προς αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί «κάποιοι», που σίγουρα δεν ήταν παρόντες, όχι μόνο την διαστρέβλωσαν, αλλά προέβησαν  σε χαρακτηρισμούς και «έγραψαν» και την ιστορία των «ημετέρων».
Ήταν μια πραγματικά ωραία εκδήλωση, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα. Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας  Γιάννης Τσαβαρής  στον  χαιρετισμό του, έκανε  αναφορά στη κατάσταση που παρέλαβε  και στο έργο, που έχει πραγματοποιήσει στον ένα χρόνο θητείας του. Μέχρι εδώ τίποτα το παράδοξο, τίποτα το αφύσικο. Τελειώνοντας ο Δήμαρχος και ενώ ο  Πρόεδρος των Σεληνίων Σαράντης Φυρογένης έκοβε τη πίτα, ο κ. Τραυλός σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε μικρόφωνο να μιλήσει. 
Ο Πρόεδρος δεν του έδωσε  μικρόφωνο απαντώντας  του : «όχι εδώ».  Ο κ. Τραυλός, εκνευρισμένος, συνέχισε να φωνάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα ξαναπατήσει κανείς από σας στα Σελήνια μου», απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Σαλαμίνας και τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Κατά γενική ομολογία, η συμπεριφορά του Προέδρου των Σεληνίων ήταν άψογη και όχι αντιδημοκρατική και φασιστική όπως εσείς τη χαρακτηρίζετε, παρά την απειρία του στα κοινά. Κατάφερα να τελειώσει η εκδήλωση, χωρίς κανένα πρόβλημα και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!! 
Ο κ. Τραυλός, προφανώς, νόμιζε ότι βρήκε βήμα να μιλήσει, αφού τόσο επίμονα ζητάει αυτό το περίφημο debate, μέσω του κ. Σοφρά και δεν του γίνεται το χατίρι.
Υπάρχουν οι τοπικές εφημερίδες και τα blogs να εκφέρει τις καθόλα σεβαστές απόψεις του, όπως  μάλιστα το έχει πράξει. Δεν  έχει  όμως το δικαίωμα να «χαλάει» την εκδήλωση  των ανθρώπων μιας Δημοτικής Κοινότητας, που για πρώτη φορά στα Σελήνια λειτουργούν, δουλεύουν και προσφέρουν.
Τελειώνοντας  , άσχετα αν τα Σελήνια αποκαλούνται ΚΟΛΩΝΑΚΙ όπως λέτε, να  ξέρετε αγαπητοί διαχειριστές ότι  οι Σεληνιώτες δεν είναι Κολωνακιώτες αλλά  είναι Σαλαμίνιοι.
Αναφορικά με τους αποδιδόμενους σε αυτούς χαρακτηρισμούς περί αγνωμοσύνης, αχαριστίας και έλλειψης σεβασμού για το έργο του κ. Τραυλού και την ιστορία του, 
παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη Kathimerini.gr:
Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Τεχνοδομή
……… Οι πρώην βασικοί μέτοχοι της Τεχνοδομή, η οικογένεια Τραυλού,….. Βεβαίως, η οικογένεια Τραυλού, στενά συνδεδεμένη με το κυβερνών κόμμα (τουλάχιστον τις εποχές που ήλεγχε την Τεχνοδομή), ήταν αυτή που επέφερε το πρώτο σοκ……. Η εταιρεία «σάρωνε» τις δημοπρασίες κατά τα μέσα της δεκαετίας του ’90, προσφέροντας εκπτώσεις μέχρι και 90%, ενώ ανέλαβε έργα (όπως μία από τις συμβάσεις για οδικό έργο στον Πειραιά) από τα οποία αποχώρησε με ζημιές εκατοντάδων εκατ. ευρώ…….. Οι φήμες της εποχής έφερναν την οικογένεια Τραυλού να διατηρεί στενές σχέσεις με τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και τη σύζυγό του Δήμητρα Λιάνη. Μάλιστα ο κ. Μάριος Τραυλός εξελέγη δήμαρχος σε πόλη του Σαρωνικού, στηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα….»
Υ.Γ.: σχετικά με το email που μας αποστείλατε κ. Μάκη Βασιλείου, σας γνωρίζουμε ότι:
1ο: ήσασταν παρών στη κοπή της πίτας στα Σελήνια;
2ο:δεν μπήκατε στον κόπο να αναρτήσετε το δελτίο τύπου του Κινήματος Πολιτών 3ο: τα στοιχεία που μας ζητάτε τώρα θα έπρεπε να μας τα ζητήσετε πριν  τον συσχετισμό του δελτίου τύπου με την ανάρτησης σας.