ΗΜΕΡΙΔΑ: "Ιχθυοκαλλιέργειες στο Σαρωνικό, οι επιπτώσεις"

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για τις επιπτώσεις των ιχθυοκαλλιεργειών στο Σαρωνικό στην Αίγινα στο ξενοδοχείο Δανάη. H πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας ήταν της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αίγινας κατά των Ιχθυοκαλλιεργειών. Η επιτροπή μάλιστα προσκάλεσε τον Περιβαλλοντικό Όμιλο Σαλαμίνας και ως ομιλητή πάνω στο θέμα αυτό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κ. Τρίμη, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων Αίγινας κατά των Ιχθυοκαλλιεργειών , ο κ. Δημητριάδης Ι., ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Επιτροπής κατά των Ιχθυοκαλλιεργειών και ο Δήμαρχος Αίγινας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αίγινα ξεκίνησε να ευαισθητοποιεί τους κατοίκους του νησιού της έγκαιρα, χωρίς ακόμη να υπάρχει ούτε μία ιχθυοκαλλιέργεια στο νησί, αλλά θέτοντας τη διάσωση του Σαρωνικού ως πρώτη προτεραιότητα.


Στην εκδήλωση μίλησαν με τη σειρά:
O Δήμαρχος Επιδαύρου Κ. Γκάτσιος, με θέμα «Οι συνέπειες των Ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή της Επιδαύρου», ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας και βιολόγος κ. Μ. Ακύλλας, με θέμα «Υδατοκαλλιέργειες. Επίδραση στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον» και τέλος ο κ. Μ. Τσακίρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υδραίικη Φώκια, με θέμα «Οι καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον από την κακή λειτουργία των ιχθυοτροφείων». Ακολούθησαν τοποθετήσεις και χαιρετισμοί πολιτών και βουλευτών πάνω στο θέμα.

Όπως φαίνεται, ο αγώνας κατά των ιχθυοκαλλιεργειών, καθώς είναι μεγάλος και δύσκολος, απαιτεί τουλάχιστον όλες τις περιοχές του Σαρωνικού κόλπου ενωμένες με σκοπό τη σωτηρία του θαλάσσιου, αλλά και χερσαίου περιβάλλοντος.

PERIVOS