"Συγνώμη" η νέα τάση στην πολιτική σκηνή

Πάει τώρα κοντά ένας μήνας που αναρτήθηκε το πανό, της συγγνώμης του  Δημάρχου, για την κατάσταση των δρόμων στο νησί. Ένα στην διασταύρωση του ΙΚΑ, ένα στην παραλία απέναντι από την "Δροσοπηγή" και ένα στα Παλούκια. Ο Δήμαρχος ζητάει την κατανόηση μας επικαλούμενος δυο λόγους, τις  κακές καιρικές συνθήκες και τα συνεχιζόμενα έργα της αποχέτευσης.

Αρχικά αυτό που νιώθει κανείς είναι ικανοποίηση. Καλό είναι οι  πολιτικοί,  να μην  οχυρώνονται πίσω από το "όλα καλά τα κάναμε" και να απολογούνται στους ψηφοφόρους τους. Είδαμε άλλωστε και τον Βενιζελο να κάνει το ίδιο πρόσφατα άλλα και πρωτύτερα τον Καραμανλή τον Παπανδρέου κ.α.

Εκτός όμως από την  μεταμέλεια, η οποία παραπέμπει στην χριστιανική ηθική, χρειάζεται και η  αποκατάσταση των λαθών και των παραλήψεων. Αναφορικά λοιπόν με τις δικαιολογίες του Δημάρχου, ο καιρός είναι ήδη καλύτερος, ενώ τα έργα της αποχέτευσης που  διαρκούν ήδη μια δεκαετία και δεν μοιάζει πιθανόν να τελειώνουν ούτε την επόμενη, δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι.

Με την ίδια τόλμη λοιπόν που ο δήμαρχος ζήτησε την συγνώμη μας, να προχωρήσει και στην έμπρακτη μεταμέλεια βελτιώνοντας, όσο είναι αυτό δυνατόν  στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, την κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού που είναι σε άθλια κατάσταση.

Υ.Γ.: Η μόδα των πανό ξεκίνησε από τα Αμπελάκια και τα πανέξυπνα σχόλια για τον "τεχνητό υδροβιότοπο" στην Ελ. Βενιζέλου. Δεν ξέρω αν αυτά βοήθησαν αλλά το πρόβλημα λύθηκε και τα νέα πανό που αναρτήθηκαν με ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο σίγουρα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης.