ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Προέδρου Δημ. Συμβουλίου Προς τον τέως Δήμαρχο κ. Σπ. Σοφρά

Κύριε Σοφρά
Σχετικά με όσα  μου αναφέρετε στην επιστολή  από 27/3/2012 θέλω να θέσω υπ’ όψη  σας τα εξής:
1.    Γνωρίζετε και  από την προηγούμενη ιδιότητά σας ότι  ο  θεσμικός ρόλος του  Πρόεδρου  του  Δημ. Συμβουλίου είναι να εκπροσωπεί  και να εκφράζει   τις απόψεις όλου του Σώματος  καθώς και  να φροντίζει να αποστέλλονται οι αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου στους αρμόδιους φορείς. Αυτό ακριβώς έκανα και μάλιστα άμεσα με την 372/ 2012 απόφαση που αφορούσε τη ζεύξη Σαλαμίνας – Αττικής.
Με αυτήν το Δημ. Συμβούλιο αποφάσισε:
<< α) Να υλοποιηθούν μέσα από ένταξη σε συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα (Εθνικό ή Ευρωπαϊκό ) όλες οι σημερινές αναγκαίες παρεμβάσεις για την καλύτερη σε όλους τους τομείς λειτουργικότητα του Νησιού μας.
β) Αποδοχή από κοινού με τους αρμόδιους φορείς δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση τους.
γ) Μετά από αυτά διενέργεια δημοψηφίσματος από τους δημότες του Νησιού μας.>>
2.   Με την ίδια ιδιότητά σας ,οφείλετε να γνωρίζετε  ότι η  επιλογή  της εκάστοτε ακολουθούμενης  στρατηγικής  και τακτικής στα κρίσιμα ζητήματα  ανήκει  στον Δήμαρχο στον οποίο και έπρεπε να απευθυνθείτε για αυτές.
3.   Τέλος  σε ότι αφορά  το θέμα της αντίδρασης του Δήμου  στην  πραξικοπηματική  και αντιδημοκρατική  υπουργική  απόφαση  περί έγκρισης δημοπράτησης του έργου της ζεύξης,  έχω την άποψη ότι  για το κύρος και την βαρύτητα αυτής  απαιτείται, αντί μιας έκτακτης και συνεπώς πλημμελώς (για τόσο κρίσιμο θέμα) προετοιμασμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  μια  σοβαρή και τεκμηριωμένη αντιμετώπιση από όλους που θα κληθούν να λάβουν μέρος σε αυτήν δηλ. Προεδρείο, Δήμαρχο, Δημ. Συμβούλους,  ενδιαφερόμενους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς  φορείς καθώς και  εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, του τοπικού και του ημερήσιου τύπου.  Για το λόγο αυτό θα συγκαλέσω τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου  τις αμέσως προσεχείς ημέρες  η οποία και θα αποφασίσει  με συγκεκριμένο τρόπο για την πορεία και τους αγώνες του Δήμου και του Λαού της Σαλαμίνας  απέναντι  στην απόφαση  που πήρε, άλλη μια φορά για εμάς χωρίς εμάς, η Κεντρική Εξουσία.
 
Νίκος    Κόγιας 
Πρόεδρος  Δημ. Συμβουλίου