Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου


Κύριε πρόεδρε,
Είστε μια επικίνδυνη δημοτική αρχή, για τα συμφέροντα του τόπου και φοβάμαι ότι με τις επιλογές σας και την αδιαφορία σας, στην αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων που μας απασχολούν, θα καταγράψετε την πιο μελανή ιστορία στο πέρασμά σας.
Γίναμε κοινωνοί της ενέργειας του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαυρουδής Βορίδης να υπογράψει την απόφαση έγκρισης δημοπράτησης του έργου Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση: Της Υποθαλάσσιας Μόνιμης Οδικής Ζεύξης της Νήσου Σαλαμίνας.

Κύριε πρόεδρε στο ανοικτό δημοτικό συμβούλιο, που κάναμε στη αίθουσα Μπόγρη για το υπόψη θέμα, σας είχα καταγγείλει, ότι παραπλανάτε τους κατοίκους του νησιού με την πρότασή σας, για «δημοψήφισμα με το ερώτημα της διπλής ζεύξης».

Πρώτον η ανακοίνωση του υπουργού δεν αναφέρει πουθενά τη διπλή ζεύξη, όπως σας το είχα τονίσει με έμφαση και σας είχα καταγγείλει για εμπαιγμό προς τους κατοίκους και δεύτερον, ήρθε η επιβεβαίωση της ανικανότητας σας, δεδομένου ότι έχει παρέλθει ένα εξάμηνο περίπου από το συμβούλιο και ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το δημοψήφισμα.
Η πρότασή μου στο συμβούλιο ήταν «η έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων ως βασικό μοχλό πίεσης ενάντια στην απόφαση του Υπουργού για τη ζεύξη έως τη τελική ανατροπής της.
Κατόπιν των ανωτέρω και λόγο της σοβαρότητας του θέματος, παρακαλώ όπως συγκαλέσετε άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, για το υπόψη θέμα στο οποίο πρότασή μου είναι η εκφρασμένη μόλις ανωτέρω.

Σπύρος Σοφράς
Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας