Ζεύξη Σαλαμίνας με ηπειρωτική Αττική.


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 26/3/2012 το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ότι ενεκρίθη και υπεγράφη από τον Υπουργό κ. Βορίδη η δημοπράτηση των συμβάσεων της υποθαλάσσιας μόνιμης οδικής ζεύξης της Σαλαμίνας και μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η πρώτη φάση των διαγωνισμών για την ανάθεση του έργου.
Ακόμα μια φορά λοιπόν η Σαλαμίνα αγνοείται επιδεικτικά από την Πολιτεία και τους εμπλεκομένους φορείς, λαμβάνοντας αποφάσεις ερήμην της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων του νησιού.
Αγνοούνται συστηματικά και διαχρονικά οι θέσεις του Δήμου μας και των Δημοτών, τοποθετώντας τη Σαλαμίνα στον παρανομαστή του κλάσματος της υποβάθμισης.

Δεν μας αφήνουν περιθώρια να σκεφτούμε κανένα άλλο λόγο για την απαράδεκτη αυτή τακτική και συμπεριφορά, εκτός από την ύπαρξη συμφωνιών «κάτω από το τραπέζι».
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η θέση μας για τη ζεύξη είναι, αφενός μεν να ληφθούν υπόψη οι απόψεις των δημοτών με δημοψήφισμα, αφού ένα τέτοιο έργο θα επηρεάσει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους αποφασιστικά, αφετέρου η Σαλαμίνα δεν είναι έτοιμη να αντέξει το βάρος μιας τόσο μεγάλης παρέμβασης, που θα σηματοδοτήσει τεράστια επιπλέον άναρχη οικιστική ανάπτυξη, από τη στιγμή που έργα πνοής στο νησί είναι σε εξέλιξη, άλλα σε εκκρεμότητα και άλλα απολύτως αναγκαία που διεκδικούνται.
Ως εκ τούτου διαμαρτυρόμαστε έντονα προς πάσα κατεύθυνση και απαιτούμε ο Δήμος μας να ενημερωθεί και να συμμετάσχει στην όλη εξέλιξη του έργου της ζεύξης.
Είναι αδιανόητο να λαμβάνονται αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα με δικτατορικό τρόπο, χωρίς εμείς να έχουμε τουλάχιστον γνώση !
Σε περίπτωση που συνεχιστεί η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του αρμόδιου Υπουργείου, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να αποφασίζουμε εμείς για τη ζωή μας με κάθε τρόπο.
Μεταθέτουμε λοιπόν την ευθύνη των εξελίξεων στη διοίκηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τυχόν δυναμικές κινητοποιήσεις και δυσάρεστες καταστάσεις.
Ελπίζουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να πρυτανεύσει η λογική και η δημοκρατική αντιμετώπιση της Σαλαμίνας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ