Απίστευτοι Κουλουριώτες των ομάδων “ΑΤΙΠΕ” και “ΜΑΝΑΡΙΑ AIRWAYS” στον διαγωνισμό αυτοσχέδιων πτήσεων Red Bull Flugtag!

Η Σαλαμίνα θα συμμετάσχει με δύο, ευφάνταστες ομάδες, στον διαγωνισμό αυτοσχέδιων πτήσεων Red Bull Flugtag, όπου οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν πτητικά μέσα δικής τους επινόησης! Σύμφωνα με άρθρο του Μ.Ηλιού από το Nova Sport λοιπόν:
Αν το όνειρο σας είναι να αγνοήσετε το νόμο της βαρύτητας, να ανοίξετε τα φτερά σας και να γίνετε… σύγχρονοι Ίκαροι τότε βρίσκεστε στο σωστότερο σημείο. Την Κυριακή 24 Ιουνίου, το Red Bull Flugtag, ο διαγωνισμός αυτοσχέδιων πτήσεων, επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από το 2005, στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου. Τοwww.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα σχέδια των ομάδων που θα λάβουν μέρος. Προσδεθείτε!

45 ομάδες ήταν εκείνες που εξασφάλισαν το πολυπόθητο «οκ» για να ξεκινήσουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Αρχικά να φτιάξουν την κατασκευή τους με μπόλικο μεράκι και κέφι και ύστερα να βρουν τα «φτερά» για να πετάξουν και να καταλήξουν στην θάλασσα βεβαίως, βεβαίως.
Ας ξεκινήσουμε την παρουσίαση των πρώτων εννέα ομάδων:
Πρώτη ομάδα οι ΜΟΤΟΝΑΥΤΕΣ. Τα παιδιά από τη Νέα Χαλκηδόνα σκοπεύουν να πετάξουν με το ρετρό σκάφος“PAPOSHIP 1.0.1″, φτιαγμένο από ξύλο, σίδερο και ύφασμα! Θα τα καταφέρουν; (φώτο 1)
ΑΤΙΠΕΗ ομάδα των Α.Τ.Ι.Π.Ε από τη Σαλαμίνα θα φτιάξει το “U RE-BUFO” με φελιζόλ και σίδερο. Φήμες που διαρρέουν οι ίδιοι αναφέρουν πως στα χέρια τους έχουν εξωγήινη τεχνολογία χωρίς να επιβεβαιώνονται από κάπου μέχρι στιγμής. 
Μετά τα Flying Dolphin που μας ταξιδεύουν διά της θαλάσσης εδώ τριγύρω, έχουμε και τους FLYING CARROT. Τα παιδιά αυτά έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και θα κατασκευάσουν το ιπτάμενο καρότο τους από καλάμια, καραβόπανο, ξύλο και πλαστικό. Άντε να δούμε!
Η Σαλαμίνα έχει και δεύτερο εκπρόσωπο στον διαγωνισμό. Οι ΜΑΝΑΡΙΑ AIRWAYS, σκοπεύουν να πετάξουν με πολύ στυλ, στο “ΜΙΝΙΟΝ” που θα φτιάξουν με ξύλο, νάυλον, πολυουρεθάνη, σύρμα, φελιζόλ, αφρολέξ, αλουμίνιο και πλαστικό! Πωπω ΜΑΝΑΡΙΑ! 
Μανάρια Airways
Επόμενοι είναι τα παιδιά της RED PULL από το Βόλο. Σχεδιάζουν να πετάξουν στον γαλανό ουρανό με μια καλομελετημένη κατασκευή από πλαστικό και νάυλον. Το πώς θα προσγειωθούν στην θάλασσα δεν μας είπαν όμως! (φωτό 5)
Ο «Δαίδαλος» δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το πάρτυ! Η ομάδα ΑΡΧΥΤΑΣ από τη Χαλκίδα τον κατασκευάζει, χρησιμοποιώντας αφρολέξ και πλαστικούς νεροσωλήνες. Πού πάνε και τα σκέφτονται όλα αυτά;
Καλώς και τα παιδιά από τον Πόρο! Οι THE SKY WALKERS κατασκευάζουν την ιπτάμενη μηχανή τους με αλουμίνιο και ελαφρύ πλαστικό. Καλή φάση.
Η M.A.S.A από τα Χανιά θα πετάξει με “1 ΑΠ’ ΟΛΑ” και θα βάλει μέσα πλαστικούς σωλήνες, ύφασμα, συρματόσχοινο, πλαστικό επικάλυψης κι ένα μεταλλικό σκελετό. Βάλτε και λίγο σως για να γλιστράει!
Οι THE MOTHER (FOUR)KERS θα φτιάξει το ιπτάμενο “THE FORK” (πηρούνι) από χαρτί, ξύλο, καλάμι, μεμβράνη και φελιζόλ. Μετά θα το χρησιμοποιήσετε για να φάτε τίποτα;
Αυτές είναι οι πρώτες εννέα ομάδες που θα διαγωνιστούν στο Red Bull Flugtag. Ζήτω η ΤΡΕΛΑ!
πηγή:thesalaminians.com