Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Τσαβαρή.

Κύριε δήμαρχε,

Στις 6 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις στα θέματα 3,4 και 5 της ημερήσιας διάταξης που αφορούν την παραχώρηση σε ιδιώτες της απλής χρήσης για το 2012, των κοινοχρήστων χώρων του αιγιαλού και της παραλίας, αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους.

Είναι χρήσιμο να επαναφέρουμε στην μνήμη σας τα όσα επισημάναμε με την ανάρτηση μας (βλ. εδώ) αλλά και τα όσα εσείς ο ίδιος υποστηρίξατε  κατά την διάρκεια της επίσκεψή σας στα γραφεία του συλλόγου στην Ψιλή Άμμο στις  4/2/2012.
Σήμερα πλέον δεν μπορεί να υποστηρίζεται ότι δεν γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια και τι πράγματι συνέβη κατά το παρελθόν έτσι ώστε να μη διορθωθούν τα κακώς κείμενα !.

Υπενθυμίζουμε ότι:


  • Με την μεταβίβαση του δικαιώματος παραχώρησης της απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων από Ο.Τ.Α. σε επιχείρηση, αυτή καθίσταται συνυπεύθυνη με τον Ο.Τ.Α. στις υποχρεώσεις του νόμου.
  • Ενώ απαγορεύονται η τοποθέτηση πινακίδων, επιγραφών, ειδών από πλαστικό, ψυγείων, μπαρ, καθώς και κάθε είδους μη προβλεπόμενου από τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 2971/2001, προσωρινού ή μόνιμου χαρακτήρα (ξύλινα δάπεδα, στέγαστρα − τέντες κλπ.)….. τέτοια είχαν τοποθετηθεί.. ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; 
  • Ενώ οι επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να μεριμνούν για τον καθημερινό καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων, την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων και γενικά για την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου, αυτοί ….χωρίς να έχουν τοποθετήσει τα παραπάνω προβλεπόμενα, καθάριζαν μόνο τον χώρο που τους έχει παραχωρηθεί, .. ήταν αυτό αρκετό ; 
  • Ενώ οι Ο.Τ.Α., μέσω των εντεταλμένων οργάνων τους (δημοτική αστυνομία, φύλακες, επιτηρητές, οδοκαθαριστές κλπ.), έχουν υποχρέωση, σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουν καταπατήσεις ή αυθαίρετες επεμβάσεις επί των κοινοχρήστων χώρων, να ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπους αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες, προκειμένου αυτές να προβαίνουν στη λήψη μέτρων προστασίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη κείμενη νομοθεσία… Αυτές οι υπηρεσίες ήταν ανύπαρκτες ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; 
  • Τηρήθηκαν π.χ. οι προβλεπόμενοι κάθετοι και οριζόντιοι διάδρομοι του ενός μέτρου ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; 
  • Οι ξαπλώστρες είχαν αναπτυχθεί πάνω στο κύμα; ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; 
  • Είχαν καταλάβει μεγαλύτερο χώρο από το 50% του χώρου που είχε παραχωρηθεί.... κλπ… κλπ. ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;
Πέρα από το παραπάνω ηχητικό ντοκουμέντο, εμείς, θα σας αποδείξουμε και με φωτογραφικό υλικό την αλήθεια.


Ο παραπάνω χάρτης έχει ημερομηνία 22/7/2011.

Εδώ αποτυπώνεται η αλήθεια :

  • Οι (α) και (γ) δικαιούχοι απευθείας παραχώρησης, έχουν επεκταθεί πέραν των νοητών ορίων των καταστημάτων τους.
  • στον (β) έχει παράνομα παραχωρηθεί περιοχή η οποία δεν απέχει τουλάχιστον 500 μέτρα από τους (α) και (γ).
  • Ο (γ) διακόπτει την συνέχεια της παραλιακής οδού παρεμποδίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και είχε περικυκλώσει την περιοχή του με αλυσίδα.
  • Λειτουργούν χωρίς άδεια για μουσική και ιδιαίτερα ο (β) λειτουργεί καντίνα και Μπαρ χωρίς άδεια.
  • από την χρήση ακατάλληλων W.C. και ντουζιέρων, δημιουργούνται θέματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος. ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; 
  • Υπάρχει μεταξύ τους θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και καταγγελιών.. ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;

Εν όψη του γεγονότος ότι η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, ισχύει μέχρι 31.12.2012.

Ερωτάστε ...

  1. "Τι πρόκειται να κάνετε για να σταματήσουν επιτέλους οι προστριβές μεταξύ των κατοίκων";
  2. Πως θα προστατευτούν οι θέσεις εργασίας; 
  3. Πως θα προστατευτεί επιτέλους το περιβάλλον ; και τελικά
  4. Σε τι οφελεί την τοπική κοινότητα η παραχώρηση του αιγιαλού ;
πηγή:Ψιλή Άμμος