Μερικά σχόλια για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

Διαβάσαμε τα θέματα που θα συζητηθούν αύριο στο Δημοτικό συμβούλιο και διαπιστώσαμε ότι κάποια από αυτά αξίζουν σχολιασμού. 

Ας ξεκινήσουμε με την δημοπράτηση τμημάτων αιγιαλού. Αρκετό μελάνι χύθηκε πέρυσι, και πολλά ακούστηκαν για τις ομπρέλες που κατέκλυσαν τις παραλίες του νησιού.Μαζί όμως με το τέλος του καλοκαιριού οι ομπρέλες μαζεύτηκαν και το θέμα ξεχάστηκε. Ας ελπίσουμε οι διαδικασίες να είναι διαφανείς και να μην υπάρξουν παρατράγουδα στην διαδικασία της δημοπράτησης.

Προχωρώντας την ανάγνωση των θεμάτων ενδιαφέρον προκαλεί το θέμα με το νούμερου 22. "Εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών  Κοιμητηρίων, κατόπιν αιτήματος της Δημ. Σ/λου κ. Νάννου - Παπαθανασίου Ισιδώρας". Θα μπορούσε να ήταν αδιάφορο, είναι όμως αρκετά πρόσφατη η επιστολή  διαμαρτυρίας του Μ. Τραυλού. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ.Τραυλός είχε διαμαρτυρηθεί με επιστολή που είχε στείλει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, για την εκταφή της μητέρας του, αλλά και για την μη παραχώρηση άδειας για την δημιουργία οικογενειακού τάφου (εδώ μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή). Η σύμπτωση αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και το θέμα της συμπαράστασης του Δήμου στις αγωγές  εργαζομένων που εργάζονται με συμβάσεις μη μόνιμου χαρακτήρα. Εδώ είναι πιθανόν να υποβόσκει πολιτική εκδούλευση αφού ο Δήμος ως εργοδότης είναι υπεύθυνος για τις συμβάσεις που συνάπτει. Σε αυτή την χώρα όμως τίποτα πια δεν μας ξαφνιάζει. 
Τέλος, με την "γέφυρα προ των πυλών" καμία σοβαρή συζήτηση δεν γίνεται επί του θέματος. Κινδυνεύουμε λοιπόν να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Πίσω από το θέμα ελοχεύει σημαντικό πολιτικό κόστος, που όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, ο δήμαρχος δεν δύναται να πάρει. Φαίνεται είναι ευκολότερο να φτιάχνεις επιτροπές διαμαρτυρίες όταν οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί, όπως στη περίπτωση των υδατοκαλλιεργειών. 

Ελπίζουμε τουλάχιστον η συζήτηση να διεξαχθεί σε πολιτισμένο κλίμα, και όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν κατά νου ότι βρίσκονται εκεί, εκλεγμένοι για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών που τους ψήφισαν.