Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

ΕΞΩ Ο ΟΛΠ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Απόφαση Δημ.Συμβουλίου σχετικά με την απομάκρυνση του ΟΛΠ από τους Ιστορικούς χώρους της Σαλαμίνος Αρ. 161/12.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΠ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΙΣ.
26 Ιουνιου2012
Μια Ιστορική απόφαση κλήθηκε να πάρει ο Δήμαρχος της Ιστορικής Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο. Το θέμα το έφερε προς συζήτηση ο κ. Στάμος Μπακαούκας επικεφαλής του Συνδυασμού «Πρώτα η Σαλαμίνα» ο όποιος ανέφερε μεταξύ άλλων τις καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ΟΛΠ αλλά προπάντων στο αρχαιολογικό , Ιστορικό και Παγκόσμιο μνημείο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας .

Ο κ. Μπακαούκας ήταν απόλυτος και σαφείς στις θέσεις του όπως στην αλλαγή χρήσης της ζώνης από βιομηχανικής σε τουριστικής, να φύγει ο ΟΛΠ όσο το δυνατόν γρηγορότερα , μεταφορά των Ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων στο Σκαραμαγκά όπως έχει ήδη υπάρξει υπουργική απόφαση , για να συμπεριλήφθη όλο το Ιστορικό τρίγωνο ( Αμπελάκια – Κυνόσουρα – Σελήνια) στους Διεθνείς οργανισμούς και υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ αφού όσο παραμένει ιδιοκτήτης ο ΟΛΠ δεν μπορεί να παρέμβει ούτε ο Δήμος Σαλαμίνος αλλά ούτε το ίδιο το Ελληνικό κράτος. Εντύπωση προκάλεσε η επίμονη του κ.Μπακαούκα να συμπεριλήφθη στο ψήφισμα οι πάγιες θέσεις του ΑΙΑΝΤΙΣ ότι εάν δηλαδή ο ΟΛΠ δεν παραδώσει τον χώρο στη Δήμο Σαλαμίνος να διωχθεί στα αρμόδια δικαστήρια για την καταστροφή του φυσικού , πολιτιστικού , Ιστορικού και αρχαιολογικού χώρου της Σαλαμίνας.

Η Κηρυγμένη Ιστορική και Αρχαιολογική περιοχή της Ναυμαχίας
Ο Πρόεδρος τους Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κόγιας ζήτησε να εισηγηθεί το μείζον αυτό θέμα ο Πρόεδρος του ΑΙΑΝΤΙΣ κ. Χρήστος Μαριδάκης ο όποιος ανέλυσε το διαχρονικό ξεπούλημα του Ιστορικού χώρου της Ναυμαχίας από το 1965 από τις τότε Τοπικές αυτοδιοικήσεις την εγκληματική αδιαφορία όλων των Δημαρχών στο παρελθόν χωρίς να έχουν πάρει ΠΟΤΕ ένα ψήφισμα εναντίων του ΟΛΠ και τις πολύχρονες καταγγελίες και προσπάθειες του Αιαντις σε Ελλάδα και Εξωτερικό χωρίς δυστυχώς την υποστήριξη των Τοπικών αυτοδιοικήσεων του νησιού.

Μνημείο των Σαλαμινομάχων.
Ο Δήμαρχος της Σαλαμίνος κ. Γιάννης Τσαβαρης διευκρίνισε ότι βασική του προτεραιότητα είναι η προστασία και η ανάδειξη της Ναυμαχίας και δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο παιχνίδια σε βάρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού από ΚΑΝΕΝΑΝ και θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να αλλάξει την χρήση γης και να επανέλθει η ιδιοκτησία του ιερού χώρου της Ναυμαχίας στον Δήμο, ο ίδιος εξάλλου έχει βάλει ως Δήμαρχος πολύ ψηλά τον πήχη και εύχεται όπως και όλοι μας το Ιστορικό νησί του Αίαντα να γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2020 με την συμπλήρωση των 2.500 χρονών από τη Ναυμαχία της Σαλαμινας.Πρωτα όμως θα πρέπει να έχει φύγει ο ΟΛΠ και να αλλάξει το ιδιόκτητο καθεστώς.

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση της κ. Ρούλας Νάννου επικεφαλής «Κοντά στο Δημότη» αφού αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στους πολύχρονους αγώνες και την πρόσφορα του κ. Χρήστου Μαριδάκη στον Πολιτισμό της Σαλαμίνας τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος απομάκρυνσης του ΟΛΠ και όπως είπε χαρακτηρίστηκα « ήρθε η ώρα να σεβαστούμε την Ιστορία μας και τους προγόνους μας». Μετά από μια εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία αναφέρθηκε επίσης για τις τεράστιες ιστορικές και περιβαλλοντικές καταστροφές του ΟΛΠ σε όλη την περιοχή και ζήτησε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τον Δήμαρχο κ. Τσαβαρή , τον κ. Σπύρο Σοφρά,την κ. Ρούλα Νάννου και τον κ. Στάμο Μπακαούκα πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι συνεχάρησαν τον Πρόεδρο του ΑΙΑΝΤΙΣ κ. Χρήστο Μαριδάκη για την δικαίωση των πολύχρονων προσπαθειών του για την προστασία και ανάδειξη της Ναυμαχίας.


Τύμβος των Σαλαμινομάχων.
Τέλος μετά από τρεις ώρες σχεδόν και αφού όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι πήραν ομόφωνη θέση για την απομάκρυνση του ΟΛΠ αποφασίστηκε να γίνει Διακομματική επιτροπή και να ζητήσουν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού να δώσει πίσω την περιοχή στον Δήμο Σαλαμίνος αλλιώς θα συνεχίζουν δικαστικά.Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο της Σαλαμίνος κ. Γιάννη Τσαβαρή όπως και τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πήραν μια απόφαση υπέρ της Ιστορίας και κατά όσον μέχρι σήμερα κατέστρεφαν ένα Παγκόσμιο μνημείο. Είναι η πρώτη φορά που στα 40 χρόνια παρουσίας του ΑΙΑΝΤΙΣ στη Σαλαμίνα οι αγώνες του δικαιώνονται με αυτήν την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.


Ελπίζουμε ότι η Πολιτεία θα αναλάβει τις ευθύνες τις όσο αφορά την αποκατάσταση του κηρυγμένου Ιστορικού και αρχαιολογικού χώρου προκειμένου να υποδεχτούμε το 2020 που συμπληρώνονται τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνος που έσωσε την έννοια της Ελευθερία της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

9 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/6/12 20:39

  Ρε Μαριδάκη στοιχεία έχεις για την παραχώρηση του χώρου στον ΟΛΠ απ'το 1965;
  Χουντάρα ήσουν και είσαι ακόμα φίλε μου.
  Τι θες να πεις ρε φίλε, ότι δεν έδωσε η ΧΟΥΝΤΑ τον χώρο στον ΟΛΠ;
  Ακόμα κολλημένος είσαι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος28/6/12 20:57

  Δε ξέρω εάν ο Μαριδακης είναι Χουντικος , δεξιός , Βασιλοφρονας η κομμουνιστής αυτό που ξέρω είναι και του βγάζω το καπέλο ότι κάνει ένα αγώνα ενάντια στο σύστημα και δε κολωνει πουθενά και όσο αφορά τη Χούντα που του κοπανας μάθε πανυβλακα ότι ο Μαριδακης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή . Αλλα τι λέω σα παπαγαλάκι που είσαι γράφεις αυτα που σου λένε .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος29/6/12 00:54

  ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΎ ΜΑΡΙΔΑΚΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΓΑΤΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΡΘΕ 100% ΟΜΟΦΟΝΙΑ ΤΣΙΡΆΚΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος29/6/12 09:07

  20:39 Φίλε μου τα χεις μπερδέψει και καλο είναι να αναγνωρίσεις τη Νικη του Μαριδακη και την Νικη του Δήμου για την αποφάση που πήραν. Ο "μ Μαριδακης πέτυχε το ακατορθοτο και αυτο σημαίνει ότι άξιζαν οι αγώνες του και με το παραπάνω .

  Δεν γνωρίζω ότι η Χούντα έδωσε τον ΌΛΠ αλλα εάν ήσουν στο Δημοτικό συμβούλιο που σίγουρα δεν ήσουν γιατί πετάς τη μια παπαρια μετα την άλλη ο ΕΟΤ την εποχή εκείνη επίσημα ζήτησε και το διάβασα το χαρτί Αυτο την περιοχή των Αμπελακιων και της Κυνοσπουρας να ενταχθεί στα τουριστικά προγράμματα αλλα τα Λαμόγια σου Αμπελακια και Σεληνια αργότερα είπαν όχι και άρχιζαν να δίνουν άδειες στους χλιμιτζουρες των Ναυπηγειων . Αυτα Φίλε μου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος29/6/12 16:12

  Η απόφαση να σταλεί γραπτώς στον ΟΛΠ!

  Εχουν έλλειψη από χαρτί υγείας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος29/6/12 18:21

  16-12:

  εχεισ δίκιο για την έλλειψη χαρτιού υγείας στον ΟΛΠ.

  Το χρειάζονται για να σκουπίζουν το κώλο τους απο κάτι σκατά σα κι εσένα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος30/6/12 09:34

  ,,,,,,,ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ,,,,,Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ‘’ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ’’,,,,, ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ,,,,,,

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ….

  … ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ του εισηγητή Δ.Σ Σταμου Μπακαούκα…. έχουν χίλιο ειπωθεί αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο , και κρεμούν δεκάδες έωλες αποφάσεις…. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΦΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ Ν.ΡΑΠΤΗ πριν δυόμισι χρόνια περίπου ……οι οποίες εκείνη την στιγμή κάνουν εντύπωση ….και στην συνέχεια παίρνουν την άγουσα για το ΣΥΡΤΑΡΙ… των άχρηστων αποφάσεων …..και σας ερωτώ κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι ????? ποια η σημασία των αποφάσεων ….αν αυτές δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες ενέργειες ??????????

  Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΕΣ ….
  ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ …

  Α) ΑΜΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣ …

  Β) ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ…. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΠΏΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

  Γ) ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΗ…. Προσοχή… ΕΦΟΣΟΝ , ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ!!!!!!..... ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ, ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ .
  ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ….. ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ!!!!! ( χωρίς προσωπικό, δραστηριότητα κλπ)…. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ….. ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.


  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ Η ‘’ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ’’ ΘΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: αφού η παρούσα Δημ.Αρχη θα την αφήσει στο συρτάρι ………
  Α) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ο.Λ.Π

  Β) ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .

  Γ ) ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ .

  Δ) ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΟΜΑΔΕΣ, ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.

  …ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ……….


  ……..ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ……….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος1/7/12 21:40

  k.ANΩΝΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΌΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 8 ΕΚΑΤΟΜΜ.ΕΥΡΩ. 90% ΕΡΓΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ 26.000.000 ΠΗΓΕ 36.000.000 ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΛΕΣ ΠΙΠΕΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος3/7/12 11:40

  Mη γραφεις τη λεξη....πιπες!
  Κοκκινιζει η αδελφω ο διαχειριστης και θα σου διαγραψει το σχολιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο Salamina-Press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.