Προκρίθηκαν στα ημιτελικά οι Κόνσολας Μαγδανής

Στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών προκρίθηκαν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής, οι οποίοι τερμάτισαν στην πρώτη θέση της 1ης επαναληπτικής σειράς.
Οι Έλληνες αθλητές σημείωσαν επίδοση 6:31.13, που μέχρι τώρα είναι η κορυφαία ακόμη και από τους χρόνους που καταγράφηκαν στους προκριματικούς. Κόνσολας και Μαγδανής ήταν το μοναδικό πλήρωμα της ελληνικής κωπηλασίας που δεν είχε εξασφαλίσει απευθείας πρόκριση και έπρεπε να αγωνιστεί σε ρεπεσάζ, αλλά μετά τη σημερινή επιτυχία τους, τα ελληνικά «κουπιά» μετρούν 4/4, δηλαδή προκρίσεις και για τις τέσσερις ελληνικές βάρκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Την πρόκριση στα ημιτελικά εξασφάλισαν, επίσης, οι Ούγγροι Ζολτ Χίρλινγκ, Τάμας Βάργκα. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο και ο τελικός το Σάββατο 4 Αυγούστου.

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα. Δεν είχαμε πάει τόσο καλά στα προκριματικά και φροντίσαμε να το ανατρέψουμε και να πάμε καλά σήμερα. Τώρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ίδια κούρσα και στα ημιτελικά, κι αν όλα πάνε όπως σήμερα θα έχουμε και τότε καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Παναγιώτης Μαγδανής, για να προσθέσει ο Λευτέρης Κόνσολας: «Η κούρσα ήταν πολύ σκληρή. Προσπαθούσαμε από την αρχή να ξεφύγουμε και τα καταφέραμε. Στον προκριματικό ο καιρός ήταν πολύ κόντρα, σήμερα μας βοήθησε περισσότερο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Φαβορί είναι πάντα η Νέα Ζηλανδία, η Γαλλία και η Αγγλία».
Πηγή: Ναυτεμπορική