Κάηκε το αερόστρωμνο "Κέρκυρα"

Αρκετά σοβαρές ζημιές από τη φωτιά, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα, έπαθε το πλοίο ταχείας μεταφοράς (ΠΤΜ) του Στόλου "ΚΕΡΚΥΡΑ", σήμερα στις 16:00 το απόγευμα.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ το πλοίο βρισκόταν έξω στην ξηρά επί της ειδικής κεκλιμενης ράμπας που έχει κατασκευαστεί προς το σκοπό αυτό, στον Σκαραμαγκά στη ναυτική βάση του "Κανελλόπουλου". Στις 16:00 ξέσπασε φωτιά στον περιβάλλοντα χώρο, που βρισκόταν το ΤΠΜ "ΚΕΡΚΥΡΑ", το οποίο είναι αερόστρωμνο τύπου "Zubr" και ανήκει στη Διοίκηση Αμφίβιων Δυνάμεων του Αρχηγείου Στόλου.

Γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε και στο παρακείμενο πλοίο. Αμέσως κινητοποιήθηκε το πλήρωμά του και τα πυροσβρστικά οχήματα με τους πυροσβέστες από τους σταθμούς του Περάματος και του Ικονίου που προσέτρεξαν άμεσα. Σύμφωνα πάντα με πηγές του ΓΕΝ, η φωτιά κατασβέστηκε πολύ γρήγορα. Το μεν ανακριτικό του Πυροσβεστικού Σώματος έχει επιλυφθεί, ενώ και από πλευράς ΠΝ διετάχθη διενέργεια άμεσης ΕΔΕ

Σχόλιο salamina.press; δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το μέγεθος της ζημιάς για το πλοίο ούτε για τις επιχειρησιακές ικανότητες του πολεμικού ναυτικού. Αυτό όμως που μας προκαλέι εντύπωση είναι το "λακωνικό" δελτίο τύπου του ΓΕΝ
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 περί ωρα 16:00 εκδηλώθηκε πυρκαϊά στο ΠΤΜ ΚΕΡΚΥΡΑ η οποία κατασβέσθηκε άμεσα από το προσωπικό του πλοίου με την συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων του πυροσβεστικού σταθμού Ναυτικής Βάσης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περάματος και Ικονίου.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ
 Επίσης σε πολλά βlog στην είδηση λανθασμένα περιγράφεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στον Ναύσταθμο, θέτοντας έτσι θέματα ασφάλειας. Τέλος να αναφέρουμε ότι η είδηση πέρασε στα "ψιλά" των κυριοτέρων ειδησιογραφικών πηγών.