Αγοράζω χρυσό

Σχόλιο salamina.press;Ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων διαρκώς διαφημιστικά για αγορές χρυσού. Καθημερινά εκατοντάδες ληστείες με μοναδικό λάφυρο χρυσά κοσμήματα και αντικείμενα. Έρχεται λοιπόν μετά από τόσο καιρό το κράτος να μας πει το αυτονόητο. Έστω, ποτέ δεν είναι αργά!

Σωρεία παρανομιών και παραβάσεων διαπίστωσαν οι έλεγχοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του ΣΔΟΕ στα ανταλλακτήρια χρυσού και τα ενεχυροδανειστήρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το πρωί στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στους 222 ελέγχους που έγιναν από την αρχή του έτους στις εν λόγω επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 1633 παραβάσεις σε 148 παραβάτες.


Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην εγκύκλιο διαταγή που απέστειλε το ΣΔΟΕ σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις για εντατικούς ελέγχους στα ανταλλακτήρια και ενεχυροδανειστήρια αλλά και στους ελέγχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι οδήγησαν στο σχηματισμό 8 δικογραφιών και πρόσθεσε ότι το εύρος και τα ποσοστά παραβατικότητας επιβάλλουν συνέχιση των ελέγχων στις επιχειρήσεις, υπάρχουσες και νεοϊδρυθείσες του συγκεκριμένου κλάδου.
Πηγή:ΑΠΕ