Άρχισαν τα Σαλαμίνεια 2012

Ξεκίνησαν χθες το πρωί, οι τελετές των Σαλαμινείων 2012, με την κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, στο Σύνταγμα.
Η τελετή έναρξης, άρχισε με ολιγόλογο χαιρετισμό του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.
Στην απέριττη τελετή, συμμετείχαν, καταθέτοντας στεφάνια, δέκα αντιπρωσωπείες ξένων κρατών, εκπροσωπούμενες από πρέσβεις, επιτετραμένους και στρατιωτικούς ακολούθους, μεταξύ αυτών οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Κύπρος, το Βιετνάμ και η Βενεζουέλα. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου της Γερμανίας, αλλά αυτό είναι ευεξήγητο.

 IMG_7337 IMG_7340 hdrIMG_7361 hdrIMG_7376 hdr
Από πλευράς Ελληνικών Αρχών, στην τελετή συμμετείχαν οι ηγεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και εκπρόσωποι των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυμάμεων, καθώς και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Βουλής και των κομμάτων. Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απόδωσε τις καθιερωμένες τιμές στις ηγεσίες και στις σημαίες, υπό τους παιάνες και τον Εθνικό Ύμνο, από την μπάντα του Π.Ν. Επίσης παρέστησαν Έλληνες βετεράνοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
IMG_7390 hdr 
Από την Σαλαμίνα, στην τελετή πήραν μέρος, εκτός από τον Δήμαρχο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το Λύκειο των Ελληνίδων, μαθήτριες και μαθητές από σχολεία της Σαλαμίνας, η χορωδία του Δήμου και η τοπική Εφορεία Προσκόπων.
Το εντυπωσιακό ήταν οτι, αρκετός κόσμος, είτε Έλληνες περαστικοί είτε ξένοι τουρίστες, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και παρέμειναν εκεί, παρακολουθώντας, σε όλη τη διάρκεια της τελετής.