«Σαλαμίνια 2012»: Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η επιτυχημένη πορεία των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σαλαμίνας



Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου πλήθος πιστών προσήλθε στην Ιερά Μονή Φανερωμένης, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιγνατίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιεροθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος κ.κ. Δωροθέου. Παρέστησαν , ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος (Π.Ν) κ. Κων. Μαζαράκης – Αινιάν, ο Διοικητής Ν.Σ. Αρχιπλοίαρχος (Μ) κ. Δημ. Κωνσταντόπουλος, ο Πλοίαρχος (Π.Ν) κ. Φιλ. Ανδριανός, ο Υποπλοίαρχος (Ε) κ. Γερ. Ζαννής ΓΔΗΣ/ Στόλου, καθώς και πολυπληθής  αντιπροσωπία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης την ίδια μέρα το μεσημέρι με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία έγιναν οι Διασυλλογικοί κωπηλατικοί αγώνες στον Ναυτικό Όμιλο Σαλαμίνας  στα πλαίσια «Σαλαμίνια 2012» υπό την εποπτεία της κωπηλατικής ομοσπονδίας.  Στους αγώνες συμμετείχαν 14 Ναυταθλητικά Σωματεία από όλη την Ελλάδα με 170 αθλητές και διεξήχθηκαν 27 αγωνίσματα όπου βραβεύτηκαν οι τρείς πρώτοι σε κάθε αγώνισμα. Τα βραβεία των αθλητών αποδόθηκαν από τους επίσημους καλεσμένους.  

    Με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου συνεχίστηκε η δεύτερη μέρα της εβδομάδας Πολιτισμού του Δήμου μας.
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση που φιλοξενεί έργα Σαλαμινίων ζωγράφων με θέμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, όπου δόθηκε η ευκαιρία στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή να επισημάνει ακόμα μια φορά την ιστορική αναγκαιότητα για την ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Τα έργα των Ζωγράφων προλόγισε ο κ. Αριστ. Λαδογιάννης και η κ. Ρίτσα Ανδριανού.

Τα έργα θα είναι διαθέσιμα στο θαυμασμό του κοινού μέχρι και την 30 Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο Δημαρχείο Σαλαμίνας  με την ομιλία του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου,  για την Απελευθέρωση της Μακεδονίας  υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας.

                                                                Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας