Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

από mail αναγνώστη

Προς Αρχισυντάκτη εφημερίδος
Με αφορμή την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για θέματα ζωτικής σημασίας που αφορούν τα πλοία στην πορθμειακή γραμμή Παλουκιών – Περάματος. Ξέρεται  ότι στα εν λόγο πλοία είναι ναυτολογημένοι πλοίαρχοι και μηχανικοί  χωρίς τα απαραίτητα προσόντα; Γνωρίζεται  ότι όργανα της υπηρεσίας ΝΑΥΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ δωροδοκούνται σε για την ναυτολόγηση ατόμων τα όποια το ΓΕΝΕ έχει προηγούμενος απορρίψει λόγο έλλειψης προσόντων; Μήπως γνωρίζεται  για τις ώρες που γίνονται οι ναυτολογήσεις των εν λόγο  ναυτικών  και για ποιο λόγο γίνονται αυτές τις  ώρες; Έχετε αναρωτηθεί αν ένα από τα σημαντικότερα κλιμάκια του κεντρικού λιμεναρχείου της χώρας λειτούργει υπό νόμιμες προϋποθέσεις?
Γνωρίζουμε ότι δεν είχε πέσει στην αντίληψη σας το γεγονός και έχοντας άπειρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας και ανάλογη εκτίμηση των δυνατοτήτων και προσόντων σας για την θέση που διακατέχεται  θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να βοηθήσουμε στην εξάλειψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, αφού είμαστε βέβαιοι ότι θα προβείτε σε  όλες τις απαραίτητες  ενέργειες για την διευθέτηση του θέματος.
Στα πλοία του πορθμείου της Σαλαμίνας (Παλουκιών –Περάματος), για να ναυτολογηθεί κάποιος  πλοίαρχος χρειάζεται να έχει το δίπλωμα και το πτυχίο του πλοιάρχου Β  ή Α συμφώνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς σύμβασης S.T.C.W.1978 ii/2 και  iv/2 καθώς επίσης να έχει διακυβέρνηση πλοίου στους περιορισμός ειδικότητας. Για τους μηχανικούς Α πρέπει να έχουν δίπλωμα και πτυχίο μηχανικού Β ή Α καθώς και διεύθυνση μηχανοστασίου συμφώνα με την προαναφερθείσα  διεθνή σύμβαση.
Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν όργανα στο τμήμα ναυτολογίας τα όποια ναυτολογούν έναντι αμοιβής πλοίαρχους  Γ και μηχανικούς Γ στις  θέσεις  πλοιάρχων Α και μηχανικών Α  ενώ υπάρχουν παρά πολλοί άνεργοι ναυτικοί αυτών των ειδικοτήτων και οι όποιοι θέλουν να καταλάβουν αυτές τις θέσεις χωρίς να τους  δίνεται η δυνατότητα αφού κάποιοι χρηματίζονται για την διευκόλυνση κάποιων άλλων. Έτσι φτάνουμε στο σημείο μη προσοντούχα άτομα συμφώνα με τις διεθνείς συμβάσεις των οποίων είναι μέλος και η χωρά μας να καταλαμβάνουν σημαντικές και καίριες θέσεις σε πλοία θέτοντας με διαφόρους τρόπους σε κίνδυνο, την ζωή των επιβατών ,του φορτίου ,των  πλοίων  , και γενικότερα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην ιδιάζουσα περιοχή του διαύλου ναυστάθμου της Σαλαμίνας.
Για τις ναυτολογήσεις στα εν λόγο πλοία μετά από τον έλεγχο των πιστοποιητικών και των προσόντων των υπό ναυτολόγηση ναυτικών υπεύθυνοι είναι το ΓΕΝΕ(Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας) στο όποιο πηγαίνουν  οι προς ναυτολόγηση ναυτικοί , μέσω κάποιου εντύπου και  η υπηρεσία ναυτολογίας του κεντρικού λιμεναρχείου η  όποια επιτόπου ελέγχει τα πιστοποιητικά και φυλλάδια των ναυτικών. Όταν το ΓΕΝΕ απορρίψει κάποιον ναυτικό (στην περίπτωση μας πλοίαρχο ή μηχανικό) λόγο έλλειψης των απαραιτήτων προσόντων ή πιστοποιητικών, μετά τις 15¨00 ώρα την όποια κλείνει το ΓΕΝΕ οι εν λόγο ναυτικοί ναυτολογούνται από το τμήμα ναυτολογίας  γιατί ως δια μαγείας τότε έχουν τα προσόντα .
Παρακαλούμε να λάβετε τα απαραίτητα μετρά καθώς και να  δημοσιεύσετε  το θέμα πλοιάρχων και μηχανικών οι όποιοι είναι στα πλοία του πορθμείου της Σαλαμίνας, πριν είναι αργά και ψάχνουμε τότε να βρούμε τους υπευθύνους αυτών των “πλάγιων ναυτολογήσεων”
Σας επισημαίνουμε ότι σε αυτά τα πλοία υπάρχει ένας και μοναδικός πλοίαρχος και μηχανικός χωρίς την ύπαρξη Β ή Γ. Αν και αυτός δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα τότε με τι πλοία ταξιδεύουμε;
Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να κάνετε όλους τους απαραιτήτους έλεγχους και ενέργειες  για  την εξάλειψη του φαινόμενου . Για δική σας διευκόλυνση σας ενημερώνουμε  ότι θα γίνουν κάποιες τέτοιες ναυτολογήσεις στο τμήμα της ναυτολογίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά 12 με 15 Οκτώβριου 2012 ημέρα που θα ανοίξουν ναυτολόγιο τρία πλοία και 19 με 21 Οκτώβριου για δυο αλλά και ότι έχουν ενημερωθεί τα ανάλογα σωματεία .
Αγανακτισμένοι πολίτες  και επιβάτες των πλοίων  πορθμείου Σαλαμίνας

9 σχόλια:

 1. Ανώνυμος25/9/12 20:01

  Περίεργο να αναρωτιέσαι!
  Στην Ελλάδα ζείς και μάλιστα στη Κούλουρη!
  Αν ξέρεις κάτι που να λειτουργεί σωστά γράψτο να παρηγορηθούμαι!
  Εδώ οι νόμοι είναι μόνο για να γράφονται στα βιβλία!
  Οι παρλαπίπες που πρέπει να επαγρηπνούν για την τήρησή τους, κάνουν απεργία, γιατί λέει τους έκοψαν πολλά λεφτά! (και δεν μπορούν να συντηρήσουν τις πισίνες τους)
  Αλλωστε θεωρούν απαράδεκτο να τους αποκαλείς δημόσιους υπάλληλους!
  Σιγά μη συγκινηθεί κανείς για την καταγγελία σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος25/9/12 20:26

  Τι τους θες τους παρλαπίπες τους δημ υπαλλήλους; δεν χρειάζονται!!!
  Να πάει ο από πάνω που του αρέσει η ιδ πρωτοβουλία να κάνει τα παράπονα του τότε στους πλοιοκτήτες, που είναι οι θεματοφύλακες της νομιμότητας και να είναι σίγουρος ότι θα εισακουστεί!!!

  Μπορεί να δίνει και κρουζ λιστ ο πλοιοκτήτης με μια υπεύθυνη δήλωση!!!
  Και τέλος τι τους θέλετε τους δημ υπαλλήλους; ούτε ελέγχους ούτε τίποτα, αφού θα το λένε τα αφεντικά; έτσι θα είναι.

  Θα αποφασίσουν καποτε και οι επιχειρηματίες (οι άμεμπτοι) να τηρούν τους νόμους από ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

  τώρα κόψτε τις μαλακίες και τελειώστε τα αυτά μεταξύ μας και μάλιστα στις εφημερίδες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος25/9/12 22:33

  Ρε 2026 παρλαπιπα, τι παπαριες γραφεις; τους δικαστες εννοει.. ποιος ελληνας τηρει τους νομους απο μονος του οταν υπαρχει το παραθυρακι να βγαλει χρημα;
  εσυ ποιος εισαι ; ο οσιος λουκας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος26/9/12 11:40

  γιατί να πας στα δικαστήρια ρε παπάρα; πήγες στο λιμεναρχείο και δεν πήρες απάντηση;
  (ρίξε μια ματιά στον ανατροπέα να δεις μια αλήθεια που έχει γράψει ένας τύπος.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος26/9/12 12:25

  ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ,ΤΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος26/9/12 12:46

  Ο σαλαμις νιουζ αρχίζει την κυβίστηση, αφού την έπεσε στο σαλαμινα πρεςς προ ημερών προκειμένου να δείξει τα διαπιστευτήρια του στο παλιό του αφεντικό, τώρα κάθετε σαν το γαϊδούρι που θα κλάσει ώστε να βρει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την τούμπα ,(έρχεται και το δικαστήριο από τον τσαβαρη),
  παρακολουθήστε τις αναρτήσεις του για να βγάλετε συμπέρασμα.

  Οπως έλεγε και ο ζαμπετας,
  λαμπρουκοοοοοο, τούμπα μια να γελάσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος28/9/12 00:11

  ανατροπεας!!!
  σιγά την σοβαρή κουράδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος28/9/12 09:44

  Πρώτα απ'όλα θέλω να ρωτήσω τον καταγγέλλοντα εάν έχει στοιχεία για αυτές τις ακρότητες που λέει (για να μην τις χαρακτηρίσω αλλιώς) και εάν ναί, να πάει στις αρμόδιες αρχές και να το καταγγείλει. Και δεύτερη ερώτηση εφόσον πιστέυει ότι γίνεται αυτό γιατί συνεχίζει και ταξιδεύει με τα ίδια πλοία, που είναι σε αυτά ναυτολογημένο πλήρωμα που δέν έχει τα απαραίτητα προσόντα. Υπάρχει και άλλη οδός, με τα καραβάκια ή κολυμπώντας. Αρκετά με αυτόν τον πόλεμο στα FERRYBOAT.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος28/9/12 11:09

  ρε στον ανατρεπόμενο στα σχόλια ρε μάπα, κάποιος έχει γράψει οτι δεν έχει απαιτήσει το υπουργείο την σύμβαση για την γραμμή παλουκια περαμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.