Ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας για την Τούρλα

Παρέμβαση του ΠΕΡIΒΟΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα 4 Οκτωβρίου, όπου συζητήθηκε το θέμα της ……αποκατάστασης ... του λατομικού χώρου στη θέση Τούρλα στα Σελήνια Σαλαμίνας. Στο χρόνο που μας δόθηκε, αναφέρθηκαν τα βασικά σημεία των ενστάσεων τόσο ως προς τη μελέτη, όσο και ως προς το γεγονός ότι την αποκατάσταση αναλαμβάνει ο ΟΛΠ, με το τόσο μελανό παρελθόν μα και με τις αβέβαιες προθέσεις του. Παράλληλα προσδιορίσθηκε ότι αυτό το περιβαλλοντικό πρόβλημα, πρέπει να συνεκτιμηθεί σε συνδυασμό με τα τόσα άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα του νησιού
και φυσικά εκφράσθηκαν οι προτάσεις του ΠΕΡΙΒΟΣ περί διαδικασίας αποκατάστασης (δείτε εδώ) Τέλος οι θέσεις μας δόθηκαν και εγγράφως και κατατέθηκαν στα πρακτικά της συνεδρίασης.
Η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ως προς την αποδοχή της μελέτης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι πήραν το λόγο και όλοι ήταν έντονα καυστικοί και φυσικά αντίθετοι με την αποδοχή της μελέτης.


Ο ΠΕΡΙΒΟΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για ην σωστή αποκατάσταση του χώρου, ενώ η επόμενη κίνηση θα είναι η παρέμβαση στον Οργανισμό Σχεδιασμού Αθήνας.