ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δ.Ν.Τ: ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαιώνει δυστυχώς αυτό που εκ των προτέρων γνωρίζαμε. Ότι η πολιτική των μνημονίων εκτός από άδικη και άνιση είναι αναποτελεσματική και καταστροφική για την κοινωνία και την οικονομία.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τον εφιάλτη της ανεργίας ενώ όσοι παραμένουν στην αγορά εργασίας έχουν υποστεί δραματικές απώλειες στους μισθούς τους και η ύφεση για τέταρτη συνεχή χρονιά έχει ξεπεράσει κάθε αρνητικό ρεκόρ με την ανεργία να κινείται στο 30%, το Δ.Ν.Τ ζητάει επιπλέον μέτρα που θα δώσουν την χαριστική βολή στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μπορεί η Κυβέρνηση να διαψεύδει το γεγονός ότι το ΔΝΤ ανακινεί θέμα νέων μειώσεων στους μισθούς με κατάργηση των ωριμάνσεων, η ανάγνωση όμως της έκθεσης είναι κάτι παραπάνω από προκλητικά σαφής.
Ενώ η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή και η εισφοροδιαφυγή παράλληλα με την ακρίβεια καλπάζει παρά την δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό μέτρο.

Ο στόχος πλέον είναι εμφανέστατος. Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν κανένα περιθώριο αντοχών και ανοχών.
Ο αγώνας κατά των βάρβαρων, αντεργατικών πολιτικών θα συνεχισθεί και θα ενταθεί με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.      




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι οποίοι από την ΤΡΙΤΗ 22/01/2013 ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες καταφεύγοντας σε συσσίτια ώστε να μπορέσουν να ζήσουν, διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα στην δουλειά και την αξιοπρέπεια.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να λάβουν επιτέλους όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να εξευρεθεί λύση που θα καθιστά βιώσιμα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αλλά και συνολικά τον Ναυπηγοεπισκευαστικό Τομέα. Λύση που θα διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων ώστε να πάψουν οι εργαζόμενοι να βιώνουν συνθήκες εξαθλίωσης, αλλά και η Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία να συρρικνώνεται.

                                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ