Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στον αύλιο χώρο του “Melina Resort”, με επίκεντρο ένα σκάφος τύπου Optimist, να πλέει στην πισίνα, υπογραμμίζοντας, την βασική δραστηριότητα του Ομίλου, ήτοι την παιδική Ιστιοπλοΐα.
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

-Ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Δ. Ελευσινιώτης Ναύαρχος ε.α. και Επίτιμο Μέλος του ΝΟΒΣ
-Ο Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ Υποναύαρχος Α. Μιχάλαρος
-Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής: Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΔΛΤΣ Γ. Κουτσιλέος και Σ. Κουτσούκος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Κόγιας.
-Ο Επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος και Επίτιμο Μέλος του ΝΟΒΣ Ναύαρχος Χ. Δελημιχάλης.
-Εκπρόσωπος του Αρχηγού Στόλου, ο Διοικητής Αμφιβίων Δυνάμεων Πλοίαρχος Κ. Τσοβός Π.Ν.
-Εκπρόσωπος του Διοικητού ΝΣ, ο Πλωτάρχης (Ε) Φ. Τριαντάκης Π.Ν.
-Οι επικεφαλείς των Δημοτικών Συνδυασμών: Τέως Δήμαρχος Σ. Σοφράς,   Ι. Νάννου, Ο. Παπασάββας και Σ. Μπακαούκας.
-Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: K. Παπαμιχήλ-Διγενάκη και ο Μ. Παπαγεωργίου.
-Σύλλογοι: ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ παραρτήματος Σαλαμίνος Γ. Κουτσούκος,  ο Πρόεδρος Απομάχων Εμπορικού Ναυτικού Δ. Τσάπελης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σ. Σακελλαρίου οι Πρόεδρος  και Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σαλαμίνος  Α. Αργυρίου και Δ. Σακελλαρίου, ο Γ. Γραμματέας Παλαιών Προσκόπων «Π. Παλέρμος» Ιωάννης Λένης, ο Αντιπρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Ειρήνης – Φιλίας Β. Βιρβίλης, εκπρόσωποι του Τοπικού Τύπου.
- Πλήθος εκλεκτών φίλων και μέλη του ΝΟΒΣ.
Η εκδήλωση άρχισε με τα παραδοσιακά Κάλαντα, από την χορωδία των Ναυτόπουλων μας, υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού Αγγελικής Κοψαχείλη.
Την πίτα ευλόγησε ο Άγιος Πατέρας Γερμανός Βρούβας.
Ο Πρόεδρος του ΝΟΒΣ στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε σε φιλόδοξα όνειρα,  για δημιουργία εγκαταστάσεων ενός Ναυτικού Ομίλου, αντάξιου της ναυτικής ιστορίας και της θαλασσινής παράδοσης του νησιού, η υλοποίηση των οποίων προϋποθέτει αποφασιστικότητα και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για ανάπτυξη του λιμανιού και μακρόπνοο σχεδιασμό, απαλλαγμένο από πολιτικά πρόσημα και ιδιοτέλειες.
Ακολούθως, κατέγραψε την δυσμενή οικονομική συγκυρία που διέπει και τον ΝΟΒΣ, δηλώνοντας σεβασμό στις  σοβαρές προτεραιότητες των οικογενειών, έναντι του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. Παρά ταύτα, δήλωσε εμμονή και επιμονή στο έργο του Ομίλου χάρη στα παιδιά και τον Θεσμό, «για να μείνουμε όρθιοι, σε πείσμα των καιρών», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
 Παρά τα αντίξοα του 2012, εν τούτοις επετεύχθη αύξηση του εκπαιδευτικού στόλου, με αγορές και αποδοχές προσφορών, ώστε σήμερα, διαθέτουμε 12 Optimists, 3 Lasers και 3 πλήρη φουσκωτά σκάφη εκπαίδευσης και ασφαλείας των παιδιών.           Ευχαρίστησε τις οικογένειες των νεαρών ιστιοπλόων, για την αμέριστη υποστήριξη στις δραστηριότητες, αφού συμμετείχαν με δικά τους έξοδα, σε 4 διασυλλογικούς αγώνες εκτός Σαλαμίνος, αποκομίζοντας εμπειρίες και θαυμασμό.
Προσκάλεσε όλους να επισκέπτονται τακτικά το www.nobs.gr , που παρέχεται διευρυμένο με το forum nautopoulo.gr, αποκλειστικό ιστότοπο Πανελληνίως , για θέματα παιδικής ιστιοπλοΐας, με ιντερνετική μουσική συντροφιά και νέα στο ΡΑΔΙΟ ΝΟΒΣ, καθώς και λεπτομερή πρόγνωση ιστιοπλοϊκού καιρού της περιοχής Σαλαμίνος, στο www.nobs.gr/kairos . Επίσης, προσφέρονται ενδιαφέρουσες αγγελίες για ενοικιάσεις και αγοροπωλησίες σκάφη.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος αποκάλυψε ότι από προφορικές πηγές, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία επέλεξε τον ΝΟΒΣ, για την διοργάνωση ενός Πανελληνίου Πρωταθλήματος τριγώνου. Με την προϋπόθεση, ότι θα εξασφαλίσουμε την στοιχειώδη υποδομή, με την βοήθεια του Λιμενικού Ταμείου, το νησί μας, τον προσεχή Ιούνιο, θα γίνει επίκεντρο ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος, Πανελλήνια και όχι μόνο. Τέλος θεώρησε βεβαία την συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων, υπό την αιγίδα του Δήμου, ώστε να προβληθεί το νησί μας και να αναδειχθεί Κουλουριώτικη Φιλοξενία.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Κύριος Υφυπουργός.
Έγινε απονομή των Πτυχίων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης στους απόφοιτους του 8ου Σχολείου του ΝΟΒΣ.
Στο τέλος, τα ναυτόπουλα αποχαιρέτησαν το κοινό, με τον δικό τους μουσικό τρόπο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΒΣ ευχαριστεί θερμά όσους τίμησαν με την εγκάρδια παρουσία τους την εκδήλωση, ενισχύοντας τον Όμιλο. 
 
Για την ακρίβεια
Ο Γ. Γραμματεύς ΝΟΒΣ