ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΗ, η Ρυθμιστική Αρχή ενέργειας (ΡΑΕ), η Κυβέρνηση και ……..ο ΧΟΤΖΑΣ!!!

Την τακτική του Χότζα αποφάσισαν να εφαρμόσουν οι ιθύνοντες της ΔΕΗ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Κυβέρνησης.

Αφού άρχισαν μέσα από ανακοινώσεις και διάχυση πληροφοριών να μιλούν για αυξήσεις που θα έφταναν μέχρι και το 48,7% στα οικιακά τιμολόγια, άρχισαν σιγά-σιγά, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, να αφαιρούν μέρος του ποσοστού των αυξήσεων, μέχρι που κατέληξαν στο
8,6 – 9,2% για την πρώτη από τις τρείς αυξήσεις στα τιμολόγια για το 2013 ελπίζοντας, ως φαίνεται, να πούμε οι καταναλωτές «……πάλι καλά……!».

Παλιό το κόλπο όμως μια που οι τακτικές του Χότζα είναι για πολλά χρόνια γνωστές στην Ελλάδα!


Οι καταναλωτές δεν αντέχουμε ούτε μισό ευρώ αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, εκτός του γεγονότος ότι ένας από τους κύριους παράγοντες έντασης της ακρίβειας είναι και η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως θα μας πληροφορούσε και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικής σχολής.  Εκείνοι δεν το γνωρίζουν?

Δεν υπάρχει καμιά ευαισθησία λοιπόν στα πλατιά κοινωνικά στρώματα των καταναλωτών που δοκιμαζόμαστε, όπως δεν υπάρχει και καμία τεκμηριωμένη ανάλυση από τεχνοκρατικής πλευράς, για τις νέες αυξήσεις, οι οποίες υπόψη, δεν θα έχουν τελειωμό.

Μια μόνο «λογική»υπάρχει. Είναι η «λογική» που επιβάλλουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που περιμένουν να μπουν στην παραγωγή, διανομή και εκμετάλλευση της ηλεκτρικής ενέργειας μόλις η τιμή του ρεύματος διαμορφωθεί στα επιθυμητά για εκείνους επίπεδα.
Ή μήπως δεν είναι έτσι……?