Αύξηση εγκληματικότητας & ληστειών στη Σαλαμίνα






Αύξηση των ληστειών στη Σαλαμίνα τις τελευταίες εβδομάδες τόσο σε οικείες (μόνιμες & εξοχικά), όσο σε καταστήματα και εκκλησίες!! Αδίστακτοι ληστές βεβήλωσαν και Ιερό Ναό σε οικισμό στη Σαλαμίνα!! Δεν γλίτωσε από τα βρώμικα χέρια τους ούτε το παγκάρι από το εξωκλήσι του οικισμού!!!

Από συζητήσεις με απλούς πολίτες και από άλλες πηγές, αναφέρεται ότι πλέον ο τρόπος με τον οποίο οι ληστές εισβάλουν έχει αλλάξει. Πλέον η απειλή όπλου είναι σχεδόν δεδομένη ακόμη και για μικροποσά!

Πολλοί κάτοικοι της Σαλαμίνας έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτά αρκετά! Δυστυχώς για μερίδα ανθρώπων η εγκατάσταση συστημάτων συναγερμών και άλλων προστατευτικών μέτρων αποτελεί πολυτέλεια, από τη στιγμή που το εισόδημα έχει χαθεί ή έχει μειωθεί σημαντικά!

Η παραβίαση και εισβολή ληστών σε σπίτια και καταστήματα συνεχώς αυξάνεται τρομοκρατώντας και αφαιρώντας ότι πολύτιμο μπορεί να υπάρχει όπως χρήματα, τιμαλφή ακόμα και ρούχα!
Επιπλέον οι ληστές έχουν οργανώσει και σχέδια παραπλάνησης ηλικιωμένων ανθρώπων που καλοπροαίρετα θέλουν δήθεν να τους βοηθήσουν και να τους βγάλουν από τη δύσκολη θέση! Οι απατεώνες  πλέον σκαρφίζονται ιστορίες και καταστάσεις από τις οποίες αποκομίζουν χρηματικά ποσά


 Συγκεκριμένα αναφέρουμε μερικές από αυτές:

1)          Προσποιούνται ότι είναι δήθεν φίλοι και συνάδελφοι και έχει ανάγκη το παιδί τους από χρήματα άμεσα ή επειδή έχει πάθει ζημιά το αυτοκίνητο ή ότι του χρωστάει λεφτά. Δήθεν τηλεφωνούν μπροστά τους και με πειστικό τρόπο παίρνουν χρηματικό ποσό!



2)          Προσποιούνται ότι είναι από τη τράπεζα που πήραν τη σύνταξη, οι οποίοι βέβαια είναι καλοντυμένοι, και ότι τα χρήματα που έχουν είναι πλαστά και πρέπει να τα πάρουν για αντικατάσταση τους!!



3)          Προσποιούνται ότι είναι από το ΣΔΟΕ ή από άλλες υπηρεσίες και ζητούν χρηματικό ποσό για να μην πραγματοποιήσουν έλεγχο και κάνουν καταγραφή των παραβάσεων!



Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω είναι πραγματικές καταστάσεις που έχουν βιώσει αρκετές οικογένειες! Εντύπωση προκαλεί ο λεπτός χειρισμός, η δήθεν ειλικρίνεια που έχουν, το καλοφορεμένο ντύσιμο τους, και βέβαια οι λεπτομέρειες που γνωρίζουν για την οικογένεια των θυμάτων!



Σε  συνέντευξη του δημάρχου Σαλαμίνας κ.Τσαβαρή στη Πιτυούσα, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την αύξηση των ληστειών και τα μέτρα προστασίας του πολίτη, μας απάντησε ότι υπάρχουν υποσχέσεις να ενταχθεί στο νησί ομάδα ΔΙΑΣ (http://pityousa.blogspot.gr/2012/10/blog-post_29.html).


Είναι ώρα λοιπόν η πολιτεία και όλοι οι πολιτικοί ιθύνοντες, που έχουν ηθική τουλάχιστον υποχρέωση να προστατεύσουν τη κοινωνία με κάθε νόμιμο μέσο άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς να δημιουργούν καθυστερήσεις, να υλοποιήσουν  και να πάρουν «σάρκα και οστά» οι υποσχέσεις και οι ιδέες για το καλό όλων των πολιτών που καθημερινά πραγματοποιείται η αφαίμαξη τους από το πολιτικό σύστημα!

πηγή: pityousa.blogspot.gr