«Ένεση ηθικού» η αύξηση αποζημίωσης των πληρωμάτων του Στόλου

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων.

Έτσι, μετά την αναδιοργάνωση των Διευθύνσεων και Τμημάτων του ΓΕΝ, συνήλθε το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, για να εγκρίνει τις αλλαγές στις υπηρεσίες των Ναυστάθμων Σαλαμίνας και Κρήτης. Οι αλλαγές προβλέπουν σύμπτυξη τμημάτων, συνεργείων και υπηρεσιών, κατάργηση τμημάτων, ανακατανομή προσωπικού κ.λπ. Αξιόπιστη πηγή του Πολεμικού Ναυτικού κάνει λόγο για εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων, μέρος των οποίων «θα καταβληθούν για την αύξηση της αποζημίωσης εν πλώ των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων». Όπως είναι γνωστό, για κάθε ημέρα εν πλώ η αποζημίωση των ανδρών και γυναικών του ΠΝ, που υπηρετούν στα πολεμικά μας πλοία, ανέρχεται στα 2/3 της ημερήσιας αποζημίωσης και κυμαίνεται περίπου στα 17 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η αποζημίωση είναι «παγωμένη» από το 1986! Με πρωτοβουλία, λοιπόν, της ηγεσίας του Ναυτικού, η αποζημίωση αυτή θα αυξηθεί στα 27 ευρώ και μάλιστα χωρίς καμία μεταβολή στον
προϋπολογισμό του ΠΝ για το 2013. Παρότι τα επιχειρησιακά ταξίδια, οι ασκήσεις και οι αποστολές των πολεμικών πλοίων έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, λόγω της κρίσης, εκτιμάται ότι η μικρή αυτή αύξηση θα ανακουφίσει το προσωπικό, ιδίως των μικρότερων πλοίων που επιτηρούν τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα. Βεβαίως, απαιτείται και η τυπική υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που η ίδια πηγή δεν θεωρούσε και δεδομένη, μιας και ο υπουργός Οικονομικών φημίζεται για την… τυπολατρία του. Αν το δούμε και αυτό, τότε τι να πω, ο υπουργός θα έχει όλο το Ναυτικό εναντίον του, αλλά και τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος συμφωνεί -και καλά κάνει- με την πρωτοβουλία, αφού ο Π/Υ του ΓΕΝ θα παραμείνει, ούτως ή άλλως, αμετάβλητος.