ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ






Η Σαλαμίνα, ένα νησί 50.000 κατοίκων, από τους οποίους μεγάλο ποσοστό είναι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι και άνεργοι, υποβαθμίζεται καθημερινά.
Οι δημόσιες υπηρεσίες σιγά-σιγά κλείνουν.
Αρχή έγινε από το ταχυδρομείο Αιαντείου το οποίο για οικονομικούς λόγους συστεγάστηκε με το κεντρικό κατάστημα Σαλαμίνας.
Την ίδια τύχη είχε και το υποκατάστημα της ΕΤΕ στο Αμπελάκι.
Ο ΟΤΕ πήγε στον Πειραιά , κάποιες υπηρεσίες του ΙΚA  αντικαταστάθηκαν από το τηλέφωνο.
Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί  λόγω των ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό, εξοπλισμό και προσωπικό. Μαζί με τις περικοπές γιατρών και προσωπικού στο ΙΚΑ Σαλαμίνας, οι υπηρεσίες της δημόσιας Υγείας κατεδαφίζονται .
Σήμερα το ταμείο της ΔΕΗ εξυπηρετεί μόνο δύο φορές την εβδομάδα τους πελάτες της, ενώ το εμπορικό τμήμα λειτουργεί πια μόνο με 3 υπαλλήλους και με κίνδυνο κλεισίματος.

Η Δ.Ο.Υ Σαλαμίνας (Εφορία Σαλαμίνας)  κλείνει τον Μάρτη του 2013 και οι φορολογούμενοι μέχρι να γίνει το νέο TAXIS, θα εξυπηρετούνται από τα λογιστικά γραφεία με το ανάλογο κόστος φυσικά  ή θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Δραπετσώνα προκειμένου να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία του φορολογούμενου πολίτη, ο οποίος καλείται καθημερινά να πληρώνει μεγάλους φόρους και να μην απολαμβάνει τις υπηρεσίες που δικαιούται.
Η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών επιδεινώνει δραματικά την ήδη δυσβάσταχτη οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, των άνεργων, των λαϊκών στρωμάτων.
Η δημοτική αρχή του δήμου Σαλαμίνας ευθυγραμμισμένη με την τρόικα εσωτερικού και τα μνημόνια, κινείται ανάμεσα στην απραξία και στην χλιαρή διαμαρτυρία.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ είναι τα όπλα μας για να σταματήσουμε την εξαθλίωση, και ν’ ανατρέψουμε την κυβέρνηση του κεφαλαίου