ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Έπεσαν οι μάσκες κατά την σύσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 15 /1/2013 η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Θ.Σκορδά, με θέμα την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην βάση της γνωστής πρότασης της Κυβέρνησης για ελεύθερο άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι 250 τ.μ όλες τις Κυριακές του έτους και επτά (7) Κυριακές για όλους.
Ο Υπουργός έδωσε τα διαπιστευτήρια του στα συγκεκριμένα μεγάλα και πολυεθνικά συμφέροντα, τα οποία ήταν μάλιστα παρόντα κατά την σύσκεψη (ΣΕΛΠΕ και Lamda Development-Mall),με εγγυητή μάλιστα και τον πανταχού παρόντα, πλην όμως «αναρμόδιο» για θέματα εμπορίου ΣΕΒ!
Ούτε λίγο, ούτε πολύ το Υπουργείο της δήθεν «Ανάπτυξης» δηλαδή των 1.5 εκατομμυρίων ανέργων και των χιλιάδων μαζικών λουκέτων στο Εμπόριο, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που εκπροσωπούν το 95% των επιχειρήσεων και απασχολούν πάνω από 70% των μισθωτών, δίνει «γη και ύδωρ» στα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα.

Γνωστοί και μη εξαιρετέοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων, οι οποίοι μέσα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και ακραίας φτώχειας που έχει ρίξει την κατανάλωση δεκαετίες πίσω, ονειρεύονται- δια της πλήρους απελευθέρωσης του Ωραρίου και της Κυριακής-το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, την ανακατανομή του εναπομείνοντος τζίρου σε όφελος τους και την ολιγοπώληση της αγοράς.
Σε ρόλο εκτελεστή των επιθυμιών τους, η μνημονιακή Κυβέρνηση της σκληρής λιτότητας, της ανεξέλεγκτης ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων δήλωσε για μια ακόμα φορά ότι η απελευθέρωση του ωραρίου δεν θα περάσει.
Θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις στο Εμπόριο, όπως άλλωστε έχει κάνει και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία κατά το παρελθόν: ας θυμηθούν οι μνημονιακοί Υπουργοί την περίοδο 1990-1993 αλλά και το 1996 που επιχειρήθηκε η απελευθέρωση της Κυριακής και η λειτουργία των καταστημάτων τα Σάββατα ως τις 10.00 την νύχτα.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εκτός των άλλων, θα αναλάβει και πρωτοβουλία συνεργασίας και συντονισμού με τις οργανώσεις των μικρομεσαίων εμπόρων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) ενάντια στην επαπειλούμενη οριστική καταστροφή του κλάδου, που θα συμβεί εάν καταργηθεί η Κυριακή αργία!!!


                                              Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ