Ευχές για τη γιορτή της Γυναίκας.

Η 8η Μαρτίου είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.
Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια μεγάλη διαμαρτυρία γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Ο ξεσηκωμός αυτός στάθηκε ορόσημο και αφετηρία στους αγώνες των γυναικών όλου του κόσμου, για ισοτιμία, συμμετοχή στην παραγωγή, για κοινωνική καταξίωση, για το δικαίωμα λόγου στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον τους, για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Ειρήνη.
Η άτυπη μέχρι τότε ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου του 1909 στις ΗΠΑ ,και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε από την Σοσιαλιστική Διεθνή ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 Και σήμερα ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος.
 Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο.
Σήμερα πάλι θ’ ακουστούν πολλά λόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά και θα δοθούν βαρυσήμαντες υποσχέσεις για σένα γυναίκα που αύριο θα ξεχαστούν όπως πάντα.
Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα του πόνου και του μόχθου, η γυναίκα της ομορφιάς και της λατρείας, η αγνοημένη και καταπιεσμένη γυναίκα, η γυναίκα της επανάστασης και του αγώνα, της αγάπης και της αγωνίας, της χαράς και της λύπης, του έρωτα και της μητρότητας, η γυναίκα της επαρχίας και των αστικών κέντρων. Τιμούμε την ΓΥΝΑΙΚΑ όπου ΠΡΩΤΗ σήκωσε τη σημαία του αγώνα στο Σικάγο μαζί με τις άλλες γυναίκες τότε, για να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, για ένα καλύτερο αύριο.

                                                                                            Ο
                                                       Δήμαρχος Σαλαμίνας 
                                                        Γιάννης Τσαβαρής.