ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 11π.μ, οι κάτοικοι της  Σαλαμίνας για την κατάργηση της ΔΟΥ και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ που λειτουργούν στο νησί, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τον Δήμο Σαλαμίνας και συμμετείχαν  τοπικοί σύλλογοι,  φορείς, κάτοικοι και βασικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Τσαβαρής λέγοντας μεταξύ άλλων: 

     …«είναι προφανές ότι η απομάκρυνση υπηρεσιακών δομών από το νησί της Σαλαμίνας ακολουθεί τη λογική των οριζόντιων περικοπών, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής σύγκλισης που έχει υποβληθεί η χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, και δεν έχει καμία ρεαλιστική προσέγγιση. Η Σαλαμίνα αποτελεί μια περιοχή αστικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και η Πολιτεία έχει υποχρέωση να στηρίξει τους κατοίκους και την οικονομία της και όχι να την καταδικάζει σε ερήμωση».

 Ο Δήμος Σαλαμίνας  πριν από τη συγκέντρωση κατέλαβε συμβολικά την τοπική εφορία και έκανε  αποκλεισμό για μια ώρα, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Πέραμα. Στο πλευρό του Δημάρχου βρέθηκε και ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο κ. Οικονομάκη Νικόλαο.




                                Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας