Μέσω ΕΣΠΑ 60.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

Οι ενδιαφερόμενες δομές-σταθμοί (βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία) θα πρέπει να υποβάλουν το φάκελο με την αίτησή τους μέχρι τις 19 Ιουλίου

Δημοσιευθηκε η πρόσκληση για την ένταξη των δομών και στη συνέχεια των ωφελούμενων γυναικών στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και αναμένεται να καλύψει 60.000 θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι ενδιαφερόμενες δομές-σταθμοί (βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία) θα πρέπει να υποβάλουν το φάκελο με την αίτησή τους μέχρι τις 19 Ιουλίου. Σχετικό υλικό διατίθεται στις ιστοσελίδες της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr καιwww.eetaa1.gr/index1.html).Η ανάρτηση των πινάκων επιλέξιμων και μη επιλέξιμων δομών θα γίνει στις 21 Ιουλίου στις προαναφερθείσες ιστοσελίδες.Όσον αφορά τις αιτήσεις συμμετοχής των μητέρων που ενδιαφέρονται, αυτές θα διατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις προαναφερθείσες ιστοσελίδες της ΕΕΤΑΑ, της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www. epanad. gov.gr) από τις 25 Ιουλίου. Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 25 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου και μόνο ταχυδρομικά. Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή το αποδεικτικό της εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier). Αιτήσεις ή και δικαιολογητικά που κατατίθενται ή παραλαμβάνονται μετά τις 2 Αυγούστου δεν θα ληφθούν υπόψη. Οι εγγραφές των παιδιών στους σταθμούς πρέπει να γίνουν από 2 έως 13 Σεπτεμβρίου.