ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.


Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η τοπική αυτοδιοίκηση που αποτελεί βάθρο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, έχει πληγεί σοβαρά τόσο από τις επιπτώσεις της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων , όσο και από τον ‘Καλλικράτη’ που την επιφορτίζει με αυξημένες αρμοδιότητες  χωρίς να παρέχει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.
Στο παραπάνω γενικό  πλαίσιο, η Σαλαμίνα  δεν αποτελεί εξαίρεση, αντίθετα έχει υποστεί δυσανάλογα μεγάλο κόστος. Σ’ αυτό βέβαια έχει συμβάλλει και η διαχείριση του Δήμου από τους γνωστούς ‘’επαγγελματίες’’ δημοτικούς παράγοντες που έρχονται και επανέρχονται αλλάζοντας
σχήματα και συμμαχίες, έχοντας μετατρέψει το Δήμο  σε μηχανισμό διανομής δημόσιου χρήματος σε έργα που δεν λύνουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας : υποβάθμιση του φυσικού της πλούτου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, τεράστια κενά σε υγεία, παιδεία και συγκοινωνία , απομάκρυνση υπηρεσιών  και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.                                                                                                                              
Η κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α από το 2010 έχει δώσει με συνέπεια τις μάχες της για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τις συγκοινωνίες, τα χαράτσια , την παραμονή των δημόσιων υπηρεσιών στο νησί μας.
 Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες μέσα από ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο που θα διεκδικήσει το Δήμο για να τον παραδώσει εκεί που ανήκει:  στους δημότες του.
Το όραμά μας για τη Σαλαμίνα περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα τα εξής :                                                                                                                                                                                                                                              
·         Την ήπια ανάπτυξη με ταυτόχρονη διαφύλαξη και ανάδειξη του φυσικού κεφαλαίου, που θα στηρίζει την οικονομική δραστηριότητα του τόπου , συμβάλλοντας και  στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
·         Την στήριξη των πολιτών που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση με ουσιαστικές και πολύπλευρες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης .
·         Την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στα δημόσια αγαθά  (υγεία, παιδεία, κλπ)
·         Την θεσμοθετημένη συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις και τον έλεγχο της υλοποίησής τους.
Mε βάση τις αρχές της κίνησής μας , δημοκρατία – συμμετοχικόττηα -αλληλεγγύη, καλούμε όσους φίλους-ες ενδιαφέρονται, να συμβάλλουν με την εμπειρία , τις γνώσεις και τη διάθεση τους, στη συνδημιουργία ενός αυτοδιοικητικού προγράμματος που θα δίνει διέξοδο και ειλικρινείς απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα του τόπoυ μας.
 Η εναρκτήρια συνάντηση για  τη δημιουργία ομάδων εργασίας για όλα τα θεματικά πεδία θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 20/6 στο Εργατικό Κέντρο στις 7.30μμ