Μήνυμα Δημάρχου Σαλαμίνας Γ. Τσαβαρή για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών



« ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ»

Παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης τους έχει καθιερωθεί τα τελευταία 26 χρόνια η 26η Ιουνίου, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για αυτό το σοβαρό πρόβλημα.
Το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει πάρει τεράστιες  διαστάσεις στη σύγχρονη κοινωνία, επιβραδύνοντας την εξέλιξη και την ευημερία της
Ασφαλώς δεν αρκούν οι προσπάθειες των διωκτικών αρχών. Χρειάζεται μία σταυροφορία όλων των κοινωνικών φορέων. Η σταυροφορία όμως αυτή θα πρέπει να στηρίζεται στη γνώση και ειδικότερα στη γνώση των αιτίων που οδηγούν τους νέους στα ναρκωτικά και στο σωστό τρόπο αντιμετώπισής τους. Ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει από την οικογένεια, το βασικό πυρήνα της κοινωνίας μας. Μέσα σε μία κοινωνία ιδιαίτερα σκληρή, τα παιδιά αντιμετωπίζουν αναρίθμητους κινδύνους.

Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι μια ημέρα που οφείλει να μας κρατάει σε εγρήγορση για δράση και ουσιαστική συζήτηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της εξάρτησης από τα ναρκωτικά.
Ενός προβλήματος που υπάρχει στην καθημερινότητα πολλών και κατ’ επέκταση οικογενειών.
Ειδικά σήμερα που πνευματικά και ηθικά η χώρα μας απαξιώνεται.
Το μόνο που μας σώζει είναι να σταθούμε με ευθύνη μπρος στους νέους και να αρχίσουμε την κριτική από τον εαυτό μας.
Το μήνυμα είναι η προαγωγή αξιών έτσι ώστε το άτομο να μην έχει ανάγκη τη χρήση ουσιών για τη διαχείριση δυσκολιών της ζωής του.
 Έτσι η κοινωνία μας θα οδηγηθεί σε διαφορετική θεώρηση, που κεντρική θέση θα έχουν οι ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η επικοινωνία.