Ο Εμπορικός σύλλογος Σαλαμίνας ζητά την κατάργηση της λαϊκής αγοράς

Σε επιστολή που απευθύνει προς τον δήμαρχο Σαλαμίνας κ.Τσαβαρή (με αρ.πρωτοκόλλου 739 και ημερομηνία 18.06.2013), ο Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας αναφέρει:
Κε Δήμαρχε
Η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Λαϊκή αγορά της Πέμπτης στη Σαλαμίνα, ξεπερνά κάθε λογική. Η αγορά του νησιού βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι μικροεπιχειρήσεις μετρούν τις ημέρες που θα κλείσουν και σε όλα αυτά έχουμε μια λαϊκή αγορά που η σωστή ονομασία της θα έπρεπε να είναι “παζάρι” που συμβάλλει ώστε οι επιχειρήσεις να κλείσουν γρηγορότερα.
Η καταμέτρηση της Πέμπτης την 13.6.13 έχει ως εξής:

  • Ογδόντα πάγκοι με οπωροκηπευτικά
  • Έξι πάγκοι με ψαρικά, και
  • 139 πάγκοι από πέντε μέτρα έως και είκοσι μέτρα με είδη ένδυσης-υπόδησης, υφάσματα, χαρτικά, είδη καθαριότητας, CD Player, εργαλεία, εξοπλισμό κουζίνας κλπ.
Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση της Λαϊκής Αγοράς-Παζάρι της Πέμπτης στη Σαλαμίνα. Χρόνια τώρα και τα προηγούμενα Δ.Σ. του συλλόγου έκαναν προσπάθειες ώστε να μπει μια τάξη, ουσιαστικά να τηρηθεί η νομοθεσία που προβλέπει στους εκατό πάγκους οπωροκηπευτικών, οι δέκα πάγκοι να μπορούν να πωλούν προϊόντα εκτός οπωροκηπευτικών.
Φυσικά αποτέλεσμα δεν πρόκειται να έχουμε για την αυτονόητη εφαρμογή του νόμου και για αυτό το λόγο ζητάμε την κατάργηση της Λαϊκής Αγοράς της Πέμπτης στην Σαλαμίνα. Μόνο έτσι θα βρεθεί η λύση του προβλήματος.
Ευχαριστούμε θερμά και αναμένουμε την απάντησή σας.
Μετά τιμής για το Δ.Σ.,
Ο Πρόεδρος
Καρακώστας Φίλιππος
Ο Γ.Γραμματέας
Φουρίκης Μιχαήλ